Fyllning (stekpanna): Hetta upp stekpannan. Hacka 2 askar champinjoner (500 g) och lägg i pannan allteftersom. Stek svampen (utan matfett) på hög värme i 5 min. Hacka 150 g gul lök (1-2 st). Tillsätt löken och 2 msk smör i stekpannan med svamp och fräs i ytterligare 3 min. Blanda ner 1 tsk timjan, ½ tsk salt, 2 krm svartpeppar och 1 ask keso (250 g) i pannan och ställ åt sidan.
Bechamelsås (kastrull): Smält 2 msk smör i kastrullen och vispa ut 1 msk vetemjöl till en tjock kräm. Vispa ner 1 dl vispgrädde och 3 dl mjölk och låt koka upp. Tillsätt 2 pressade vitlöksklyftor, ½ msk buljongpulver (alt ½ tärning), 2 krm salt och 2 krm svartpeppar. Låt puttra på låg värme tills den tjocknat, ca 5 min.
Cannelloni (ugnsform 20×30 cm): Smörj formen med 1 tsk smör. Lägg 1 fp färska lasagneplattor (250 g) på bänken och fördela fyllningen i mitten av plattorna. Rulla ihop och lägg rullarna med skarven nedåt i formen. Häll såsen över cannellonin i formen. Ta fram den rivna västerbottensosten och toppa cannellonin med ost. Gratinera i mitten av ugnen i 15-20 min.
Sallad (skål): Skala och hyvla 1 kålrabbi med en osthyvel. Skölj och strimla 1 kruksallad. Halvera 1 ask körsbärstomater (250 g). Blanda grönsakerna i skålen och ringla över 2 msk olivolja, ¾ msk vitvinsvinäger, 2 krm salt och 1 krm svartpeppar.
Kakor är också mat! Som alla andra sidor använder matkasse.se webbplatskakor. Ingen information som kan identifiera dig sparas. Läs mer under länken "kakor" längst ner på sidan
Spara upp till 1549 kr på 6 kassar från HelloFresh och upptäck nya vegetariska mästerverk. Upptäck nya gröna favoriter och spara upp till 1549 kr på 6 matkassar från HelloFresh. HelloFresh Recension