Fyllning (stekpanna): Hetta upp stekpannan. Hacka 2 askar champinjoner (500 g) och lägg i pannan allteftersom. Stek svampen (utan matfett) på hög värme i 5 min. Hacka 150 g gul lök (1-2 st). Tillsätt löken och 2 msk smör i stekpannan med svamp och fräs i ytterligare 3 min. Blanda ner 1 tsk timjan, ½ tsk salt, 2 krm svartpeppar och 1 ask keso (250 g) i pannan och ställ åt sidan.
Bechamelsås (kastrull): Smält 2 msk smör i kastrullen och vispa ut 1 msk vetemjöl till en tjock kräm. Vispa ner 1 dl vispgrädde och 3 dl mjölk och låt koka upp. Tillsätt 2 pressade vitlöksklyftor, ½ msk buljongpulver (alt ½ tärning), 2 krm salt och 2 krm svartpeppar. Låt puttra på låg värme tills den tjocknat, ca 5 min.
Cannelloni (ugnsform 20×30 cm): Smörj formen med 1 tsk smör. Lägg 1 fp färska lasagneplattor (250 g) på bänken och fördela fyllningen i mitten av plattorna. Rulla ihop och lägg rullarna med skarven nedåt i formen. Häll såsen över cannellonin i formen. Ta fram den rivna västerbottensosten och toppa cannellonin med ost. Gratinera i mitten av ugnen i 15-20 min.
Sallad (skål): Skala och hyvla 1 kålrabbi med en osthyvel. Skölj och strimla 1 kruksallad. Halvera 1 ask körsbärstomater (250 g). Blanda grönsakerna i skålen och ringla över 2 msk olivolja, ¾ msk vitvinsvinäger, 2 krm salt och 1 krm svartpeppar.
Kakor är också mat! Som alla andra sidor använder matkasse.se webbplatskakor. Ingen information som kan identifiera dig sparas. Läs mer under länken "kakor" längst ner på sidan