Svampcanelloni med krispig sallad - Recept från matkasse.se

45
4
Svårighetsgrad: Medel
Svampcanelloni med krispig sallad

Kategorier:

Vardagsmiddag
Huvudrätter
Pasta
Vegetariskt
Gratänger
Middagsfrid
Receptet kommer från Middagsfrid.

"Månadens kasse" från  logga för Linas Matkasse

Ta del av unika erbjudanden!
flexitariankasse

Flexitariankasse

Fågel, fisk och gröna goda middagar!

Du behöver:

  • 500 g champinjoner
  • 150 g gul lök, 1-2 st
  • 4 msk + 1 tsk smör
  • 1 tsk timjan
  • 1 ask keso, 250 g
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 dl vispgrädde
  • 3 dl mjölk
  • 2 vitlöksklyftor
  • ½ msk buljongpulver
  • 1 fp lasagneplattor
  • ca 80 riven västerbottenost
  • 1 kålrabbi
  • 1 kruksallad
  • 1 ask körsbärstomater, 250 g
  • 2 msk olivolja
  • ¾ msk vitvinsvinäger

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225°
  2. Fyllning (stekpanna): Hetta upp stekpannan. Hacka 2 askar champinjoner (500 g) och lägg i pannan allteftersom. Stek svampen (utan matfett) på hög värme i 5 min. Hacka 150 g gul lök (1-2 st). Tillsätt löken och 2 msk smör i stekpannan med svamp och fräs i ytterligare 3 min. Blanda ner 1 tsk timjan, ½ tsk salt, 2 krm svartpeppar och 1 ask keso (250 g) i pannan och ställ åt sidan.
  3. Bechamelsås (kastrull): Smält 2 msk smör i kastrullen och vispa ut 1 msk vetemjöl till en tjock kräm. Vispa ner 1 dl vispgrädde och 3 dl mjölk och låt koka upp. Tillsätt 2 pressade vitlöksklyftor, ½ msk buljongpulver (alt ½ tärning), 2 krm salt och 2 krm svartpeppar. Låt puttra på låg värme tills den tjocknat, ca 5 min.
  4. Cannelloni (ugnsform 20×30 cm): Smörj formen med 1 tsk smör. Lägg 1 fp färska lasagneplattor (250 g) på bänken och fördela fyllningen i mitten av plattorna. Rulla ihop och lägg rullarna med skarven nedåt i formen. Häll såsen över cannellonin i formen. Ta fram den rivna västerbottensosten och toppa cannellonin med ost. Gratinera i mitten av ugnen i 15-20 min.
  5. Sallad (skål): Skala och hyvla 1 kålrabbi med en osthyvel. Skölj och strimla 1 kruksallad. Halvera 1 ask körsbärstomater (250 g). Blanda grönsakerna i skålen och ringla över 2 msk olivolja, ¾ msk vitvinsvinäger, 2 krm salt och 1 krm svartpeppar.
middagstips - matkasse.se
middagstips