Svampyakiniku med ägg och sesamstekta morötter - Recept från matkasse.se

25
2
Svårighetsgrad: Enkel
Svampyakiniku med ägg och sesamstekta morötter

Svampyakinuku som är en rätt med några få basingredienser som man enkelt trollar fram en smakrik och underbart god vegetarisk rätt med. Själva såsen är hela grejen och kan sannolikt användas för att smaksätta tofu, kyckling eller annan god proteiningrediens.

Supergod och en rätt som får många smakpoäng.

Kategorier:

Vardagsmiddag
Huvudrätter
Vegetariskt
Linas Matkasse
Receptet kommer från Linas Matkasse.

Månadens kasse

linas-julbordskasse

Linas Julbordskasse

Du behöver:

  • 2 port jasminris
  • ca 200 g ostronskivling
  • 2 st morot
  • ½ bit ingefära
  • 2 st ägg
  • ½ förp sesamfrö
  • ½ förp salladslök
  • ½ förp sesamfrö
  • ½ förp koriander
  • 2 msk japansk soya
  • 1 msk socker
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • 2 klyftor vtlök
  • 1/2 tsk majsstärkelse
  • 2 krm chiliflakes
  • salt
  • neutral olja

Gör så här:

  1. Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
  2. Strimla ostronskivling. Skala och finriv ingefära.
  3. Yakinikusås: Vispa ihop vatten, japansk soja, socker, vitvinsvinäger och majsstärkelse i en liten kastrull. Koka upp under omrörning och sjud i någon minut, tills såsen börjar tjockna. Ställ åt sidan.
  4. Sesamstekta morötter: Skär morötter i slantar. Hetta upp lite neutral olja i en stekpanna. Stek morötter, pressad vitlök, sesamfrön och salt 2-3 min. Lägg på ett fat. Torka ur den använda stekpannan med lite papper. Hetta upp lite mer neutral olja och stek äggen på ena sidan 2-3 min, gulan ska vara lös. Lägg på ett fat.
  5. Tillsätt lite mer neutral olja i den använda stekpannan. Stek ostronskivling, riven ingefära, sesamfrön, pressad vitlök och chili flakes 3-4 min. Tillsätt yakinikusås och koka upp. Smaka av med lite japansk soja och chili flakes.
middagstips - matkasse.se
middagstips