Tacopaj med strimlad skinka - Recept från matkasse.se

45
4
Svårighetsgrad: Enkel
Tacopaj med strimlad skinka

Tacopaj med skinka! Jamen, det fungerar också som en variant på blandfärs. Med en färdig pajdeg blir det här en riktigt lättlagad middag, som serveras med en fräsch gräddfil och krispig sallad – en klar barnfavorit.

Kategorier:

Vardagsmiddag
Huvudrätter
Paj
ICA
Receptet kommer från ICA.

Månadens kasse

linas-julbordskasse

Linas Julbordskasse

Du behöver:

  • 250 g kyld pajdeg
  • 150 g majskorn
  • 2 morötter
  • 360 g strimlad skinka
  • 1 tsk olja
  • 1 påse tacomix (à 28 g)
  • 390 g pastasås med vitlök
  • 150 g riven ost
  • 1/2 isbergssallad
  • 1 1/2 dl gräddfil

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Rulla ut pajdegen i en pajform, ca 25 cm i diameter (för 4 port).
  3. Låt majsen rinna av. Tvätta och riv morötterna fint på ett rivjärn.
  4. Bryn skinkan och morötterna i oljan i en stekpanna.
  5. Krydda med tacokryddan, rör ner pastasås och majs. Låt det bli varmt.
  6. Fyll pajskalet med skinksåsen och strö över osten. Sätt in mitt i ugnen 15-20 minuter.
  7. Till servering: Skär salladen i bitar. Servera pajen med gräddfil och sallad.
middagstips - matkasse.se
middagstips