Tandoorigryta på kyckling med mango och persilja - Recept från matkasse.se

25
4
Svårighetsgrad: Enkel
Tandoorigryta på kyckling med mango och persilja
Tandoorigryta på kyckling med mango och persilja recept

Kategorier:

Vardagsmiddag
Huvudrätter
Grytor
Linas Matkasse
Receptet kommer från Linas Matkasse.
Annons:
Promo image

Du behöver:

  • 3 1/2 dl Basmatiris
  • 1 Gul Lök
  • 1 Röd Paprika
  • ca 550 g färsk kyckling - minutskivor
  • 2 msk Smör
  • 2 1/2 msk Tandoorikrydda
  • 1 1/2 dl Vispgrädde
  • 1 1/2 dl vatten
  • 1 msk Honung
  • 250 g Vaxbönor (frysta)
  • 1/2 kruka Persilja
  • 1 förp Mango ca 250 g (fryst)

Gör så här:

  1. Koka riset enl. anvisningar på förpackningen.
  2. Klyfta löken och paprikan. Fräs allt med den färska kycklingen i smör, i en stekgryta i ca. 3-4 minuter. Tillsätt Tandoorikryddan, vispgrädden, vattnet och honungen till grytan. Låt puttra ihop i ca 3-5 minuter.
  3. Rör ner vaxbönorna i slutet (gärna tinade innan). Smaka av med salt.
  4. Strö över persiljeblad över tandoorigrytan och servera till det nykokta riset och mangon.
  5. OBS! Mangon ska vara tinad vid servering.
middagstips - matkasse.se
middagstips
10
Dagar
10
Timmar
10
Minuter
10
Sekunder
Tandoorigryta på kyckling med mango och persilja
Upp till 1549 kr på 5 kassar!
10
Dagar
10
Timmar
10
Minuter
10
Sekunder