Tandoorigryta på kyckling med mango och persilja - Recept från matkasse.se
25
4
Svårighetsgrad: Enkel
Foto: Gisela Lindh
Tandoorigryta på kyckling med mango och persilja
Familjekasse
- fritt val av goda middagar!
Du behöver:
- 3 1/2 dl Basmatiris
- 1 Gul Lök
- 1 Röd Paprika
- ca 550 g färsk kyckling - minutskivor
- 2 msk Smör
- 2 1/2 msk Tandoorikrydda
- 1 1/2 dl Vispgrädde
- 1 1/2 dl vatten
- 1 msk Honung
- 250 g Vaxbönor (frysta)
- 1/2 kruka Persilja
- 1 förp Mango ca 250 g (fryst)
Gör så här:
- Koka riset enl. anvisningar på förpackningen.
- Klyfta löken och paprikan. Fräs allt med den färska kycklingen i smör, i en stekgryta i ca. 3-4 minuter.
Tillsätt Tandoorikryddan, vispgrädden, vattnet och honungen till grytan. Låt puttra ihop i ca 3-5 minuter.
- Rör ner vaxbönorna i slutet (gärna tinade innan). Smaka av med salt.
- Strö över persiljeblad över tandoorigrytan och servera till det nykokta riset och mangon.
- OBS! Mangon ska vara tinad vid servering.
middagstips - matkasse.se
middagstips