Tandoorigryta på kyckling med mango och persilja

Tandoorigryta på kyckling med mango och persilja

25
4
Svårighetsgrad: Enkel
Indiska och goda smaker i Lättlagade kassen

Kategorier:

Vardagsmiddag
Huvudrätter
Grytor
Linas Matkasse
Receptet kommer från Linas Matkasse.

Du behöver:

  • 3 1/2 dl Basmatiris
  • 1 Gul Lök
  • 1 Röd Paprika
  • ca 550 g färsk kyckling - minutskivor
  • 2 msk Smör
  • 2 1/2 msk Tandoorikrydda
  • 1 1/2 dl Vispgrädde
  • 1 1/2 dl vatten
  • 1 msk Honung
  • 250 g Vaxbönor (frysta)
  • 1/2 kruka Persilja
  • 1 förp Mango ca 250 g (fryst)

Gör så här:

  1. Koka riset enl. anvisningar på förpackningen.
  2. Klyfta löken och paprikan. Fräs allt med den färska kycklingen i smör, i en stekgryta i ca. 3-4 minuter. Tillsätt Tandoorikryddan, vispgrädden, vattnet och honungen till grytan. Låt puttra ihop i ca 3-5 minuter.
  3. Rör ner vaxbönorna i slutet (gärna tinade innan). Smaka av med salt.
  4. Strö över persiljeblad över tandoorigrytan och servera till det nykokta riset och mangon.
  5. OBS! Mangon ska vara tinad vid servering.
middagstips