Thaiköttbullar med het kålsallad - Recept från matkasse.se

45
4
Svårighetsgrad: Medel
Thaiköttbullar med het kålsallad

Kategorier:

Vardagsmiddag
Huvudrätter
Färs
ICA
Receptet kommer från ICA.

Månadens kasse

linas-presentkort

Linas Presentkort

Du behöver:

  • Kål:
  • 1 lime
  • 1/2 dl sweet chilisås
  • 2 msk japansk soja
  • 250 g pak choi
  • 150 g sockerärter
  • 4 port ris
  • Köttbullar:
  • 1/2 dl ströbröd
  • 1 dl mjölk
  • 1 kruka koriander
  • 1 msk riven färsk ingefära
  • ca 500 g fläskfärs
  • 1 tsk sambal oelek
  • 1 ägg
  • 1 tsk salt
  • 1/2 msk olja

Gör så här:

  1. Kål: Skölj och skrubba limen i ljummet vatten. Riv skalet från limen och pressa ur saften. Blanda skal och saft med sweet chili och soja i en stor bunke. Strimla pak choi och sockerärtor och blanda med dressingen och salta.
  2. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  3. Köttbullar: Häll ströbröd och mjölk i en bunke och låt stå 2 minuter. Hacka drygt hälften av koriandern (spara resten till servering). Skala och riv ingefäran. Blanda färsen med ströbrödsblandningen, koriander, ingefära, sambal oelek, ägg och salt.
  4. Forma färsen till bullar. Stek dem runtom i oljan i en stekpanna ca 10 minuter. Servera köttbullarna med kålsalladen, riset och resten av koriandern.
middagstips - matkasse.se
middagstips