Thaiköttbullar med het kålsallad - Recept från matkasse.se
45
4
Svårighetsgrad: Medel
Foto: Gisela Lindh
Thaiköttbullar med het kålsallad
Receptet kommer från
ICA.
Du behöver:
- Kål:
- 1 lime
- 1/2 dl sweet chilisås
- 2 msk japansk soja
- 250 g pak choi
- 150 g sockerärter
- 4 port ris
- Köttbullar:
- 1/2 dl ströbröd
- 1 dl mjölk
- 1 kruka koriander
- 1 msk riven färsk ingefära
- ca 500 g fläskfärs
- 1 tsk sambal oelek
- 1 ägg
- 1 tsk salt
- 1/2 msk olja
Gör så här:
- Kål: Skölj och skrubba limen i ljummet vatten. Riv skalet från limen och pressa ur saften. Blanda skal och saft med sweet chili och soja i en stor bunke. Strimla pak choi och sockerärtor och blanda med dressingen och salta.
- Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
- Köttbullar: Häll ströbröd och mjölk i en bunke och låt stå 2 minuter.
Hacka drygt hälften av koriandern (spara resten till servering). Skala och riv ingefäran. Blanda färsen med ströbrödsblandningen, koriander, ingefära, sambal oelek, ägg och salt.
- Forma färsen till bullar. Stek dem runtom i oljan i en stekpanna ca 10 minuter.
Servera köttbullarna med kålsalladen, riset och resten av koriandern.
middagstips - matkasse.se
middagstips