Thailändsk kycklingsoppa - Recept från matkasse.se

25
4
Svårighetsgrad: Enkel
Thailändsk kycklingsoppa

Härligt god kycklingsoppa med asiatiska smaker som med några få basvaror och minutstrimlor tillsammans med grön currykrydda svängs ihop på nolltid.

Detta är ett recept med genuina thailändska smaker och en soppa som lika gärna kunde ha serverats på en thailändsk restaurang.
En klar favorit på middagsbordet.

Kategorier:

Vardagsmiddag
Huvudrätter
Kyckling
Soppa
Linas Matkasse
Receptet kommer från Linas Matkasse.

Månadens kasse

linas-presentkort

Linas Presentkort

Du behöver:

  • 250 g champinjoner
  • 1 citron
  • 1 pkt grön currykrydda
  • 1 grön paprika
  • 1 gul lök
  • 3 1/2 dl jasminris
  • 1 burk kokosmjölk
  • 1 kruka koriander
  • 550 g minutstrimlor av kycklingfilé
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 kycklingbuljong
  • chili flakes
  • neutral olja
  • salt

Gör så här:

  1. Koka 3 1/2 dl jasminris enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Klyfta 1 gul lök och 1 grön paprika. Dela 250 g champinjoner. Hetta upp lite neutral olja i en stekgryta och fräs 550 g minutstrimlor 2-3 min. Tillsätt lök, champinjoner och 2 vitlöksklyftor (pressade). Fräs ytterligare 2-3 min.
  3. Tillsätt en påse grön currykrydda, 1 burk kokosmjölk, 4 dl vatten och 1 tärning kycklingbuljong och sjud 4-5 min tills kycklingen är helt genomstekt.Tillsätt paprikan, finrivet skal från 1 citron och pressad saft från halva citronen. Smaka av med salt och chili flakes.
  4. Klyfta den återstående citronhalvan. Hacka 1 kruka koriander. Servera thailändsk grön currysoppa med jasminris och citronklyfta. Toppa med koriander.
middagstips - matkasse.se
middagstips