Thailändsk kyckling med spetskål - Recept från matkasse.se
40
2
Svårighetsgrad: Enkel
Foto: Gisela Lindh
Thailändsk kyckling med spetskål
Du behöver:
- 300 g kycklingfilé
- 125 g ris
- 0,5 spetskål
- 1 msk olja
- Marinad:
- 1 msk kinesisk soja
- 1 msk farinsocker
- 0,5 lime
- 0,25 tsk chili flakes
- 0,25 solovitlök
- 0,5 tsk malen ingefära
Gör så här:
- Blanda ihop en marinad på soja, farinsocker, limesaft, chili flakes, pressad vitlök och ingefära.
- Skär kycklingen i mindre bitar och lägg i marinaden. Låt marinera 30 minuter i rumstemperatur.
- Sätt ugnen på 200°.
- Lägg kycklingen på en ugnsplåt och grilla i ugnen 15 minuter. Häll överbliven marinad över kycklingen, täck med folie och grilla vidare i ca 10 minuter eller tills kycklingen är klar.
- Koka ris enligt anvisning på förpackningen.
- Skär spetskålen grovt och stek i olja på högsta värme i en stekpanna cirka 10 minuter. Salta efter stekning.
- Lägg upp spetskålen och kycklingen och skeda över såsen från ugnspannan. Servera med ris.
- Tips:
Det går även fint att steka kycklingen på spisen, håll dock koll på värmen så inte såsen bränns vid. Stek gärna spetskålen i sesamolja. Toppa med sesamfrön.
middagstips - matkasse.se
middagstips