Thailändsk kyckling med spetskål - Recept från matkasse.se

40
2
Svårighetsgrad: Enkel
Thailändsk kyckling med spetskål

Kategorier:

Vardagsmiddag
Huvudrätter
Kyckling
City Gross
Receptet kommer från City Gross.

"Månadens kasse" från  logga för Linas Matkasse

Ta del av unika erbjudanden!
flexitariankasse

Flexitariankasse

Fågel, fisk och gröna goda middagar!

Du behöver:

  • 300 g kycklingfilé
  • 125 g ris
  • 0,5 spetskål
  • 1 msk olja
  • Marinad:
  • 1 msk kinesisk soja
  • 1 msk farinsocker
  • 0,5 lime
  • 0,25 tsk chili flakes
  • 0,25 solovitlök
  • 0,5 tsk malen ingefära

Gör så här:

  1. Blanda ihop en marinad på soja, farinsocker, limesaft, chili flakes, pressad vitlök och ingefära.
  2. Skär kycklingen i mindre bitar och lägg i marinaden. Låt marinera 30 minuter i rumstemperatur.
  3. Sätt ugnen på 200°.
  4. Lägg kycklingen på en ugnsplåt och grilla i ugnen 15 minuter. Häll överbliven marinad över kycklingen, täck med folie och grilla vidare i ca 10 minuter eller tills kycklingen är klar.
  5. Koka ris enligt anvisning på förpackningen.
  6. Skär spetskålen grovt och stek i olja på högsta värme i en stekpanna cirka 10 minuter. Salta efter stekning.
  7. Lägg upp spetskålen och kycklingen och skeda över såsen från ugnspannan. Servera med ris.
  8. Tips: Det går även fint att steka kycklingen på spisen, håll dock koll på värmen så inte såsen bränns vid. Stek gärna spetskålen i sesamolja. Toppa med sesamfrön.
middagstips - matkasse.se
middagstips