Timjanstekt fläskkotlett med jordärtskocksbearnaise och tomatsallad - Recept från matkasse.se

45
4
Svårighetsgrad: Tuff
Timjanstekt fläskkotlett med jordärtskocksbearnaise och tomatsallad

Kategorier:

Vardagsmiddag
Huvudrätter
Fläskkött
Linas Matkasse
Receptet kommer från Linas Matkasse.

Månadens kasse

linas-presentkort

Linas Presentkort

Du behöver:

  • Ca 600 g fläskotlett
  • Ca 250 g jordärtskocka
  • 1 kg potatis
  • 1 st schalottenlök
  • timjan
  • 1 ask körsbärstomater
  • olja
  • salt
  • 45 g smör
  • svartpeppar
  • torkad dragon
  • vitvinsvinäger
  • 1 ägg

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Halvera 1 bit fläskkotlett på längden. Krydda med 3/4 tsk salt och lite nymald svartpeppar. Stek köttet runtom i en stekpanna med olja. Lägg över i en ugnsform och tillaga klart längst ner i ugnen 20-25 min, eller tills köttet är genomstekt. Låt gärna köttet vila en stund före servering.
  3. Halvera 1 kg potatis. Lägg i en ugnsform och blanda med olja, salt och svartpeppar. Rosta i övre delen av ugnen (över fläskkotletten) 25-30 min.
  4. Jordärtskocksbearnaise: skala och skär 250 g jordärtskocka i mindre bitar. Koka mjuk i en liten kastrull med lättsaltat vatten. Lägg den kokta jordärtskockan i en mixerbunke tillsammans med ½ dl av kokvattnet, 45 g smör, 1 äggula, 2 tsk torkad dragon, 2 tsk vitvinsvinäger och 2 krm salt. Mixa slät med stavmixer.
  5. Finhacka 1 schalottenlök och halvera 1 ask körsbärstomater. Lägg i en skål och blanda med 1 tsk vitvinsvinäger, 1/2 krm salt och lite nymald svartpeppar.
  6. Finhacka 1/2 kruka timjan. Rulla den ugnsbakade fläskkotletten i timjan och skär sedan upp det i tunna skivor.
  7. Servera timjanstekt fläskkotlett med jordärtskocksbearnaise, rostad potatis och tomatsallad.
Tips; Använd stektermometer - fläskött blir lätt torrt annars.
middagstips - matkasse.se
middagstips