Timjansstekt potatis med rostas och getost - Recept från matkasse.se

30
4
Svårighetsgrad: Enkel
Timjansstekt potatis med rostas och getost

En middag från en matkasse med lite lyxiga menyer fastän det är vardag.
I just denna middagen var potatisen förkokta men har man tvättade potatisar går det enkelt att bara halvera och lägga på en oljad eller smord plåt och in i ugnen i 30 minuter.

Med en sous-vide krävs det lite mer framförhållning att vacuum-packa köttet för att lägga det i en gryta, hink eller annat tillsammans med cirkulatorn. Det är helt klart värt den lilla extra tiden för köttet blir perfekt och smakerna med kött, örter och kryddor bibehålls fullt ut.

Du behöver:

  • 4 msk hackad färsk timjan
  • 900 g förkokt potatis
  • 4 tsk olivolja
  • salt och peppar
  • 4 msk rostade solroskärnor
  • 2 dl smulad getost (1 dl motsvarar ca 50 g)
  • 500 g färska körsbärstomater
  • ca 500 g rostas
  • 1 påse babyspenat (à 65 g)
  • 2 msk balsamvinäger

Gör så här:

  1. Hacka timjan. Stek potatisen i hälften av olivoljan i en stekpanna ca 12 minuter. Salta och peppra. Vänd ner timjan och solroskärnor efter halva stektiden och stek med.
  2. Smula getosten eller skär den i skivor. Dela tomaterna.
  3. Stek köttet på hög värme i resten av olivoljan i en stekpanna ca 2 minuter på varje sida. Salta och peppra. Sänk sedan värmen och stek tills köttets innertemperatur är 58°C.
  4. Eller tillaga (vacuum-packat) i en sous-vide upp till 55° i ca 1 1/2 timme. Stek sedan på för att få en fin stekyta.
  5. Vänd ner tomater och spenat i potatisen och strö över getosten. Ringla över balsamvinägern och servera med skivat köttet.
middagstips - matkasse.se
middagstips