Torsk med Spansk Romeskosås: Paprika, Nötter och Tomater - Recept från matkasse.se

30
4
Svårighetsgrad: Enkel
Torsk med Spansk Romeskosås: Paprika, Nötter och Tomater
Torsk med Spansk Romeskosås: Paprika, Nötter och Tomater recept

Jag älskar att laga middagar för min familj och vänner- när jag har extra tid investerar jag alltid i fina förrätter. Den här otroliga såsen kommer ifrån Catalunia regionen i Spanien. Romesco såsen är en blandning av tomater, paprika, nötter, bröd, vitlök, svart peppar och olivolja. Ingredienserna är rostade för att lägga till en rik rökt smak som gör denna sås oförglömlig. Det passar perfekt med fisk och skaldjur. Min favoritkombination är med torsk, men utforska gärna calamari, räkor, musslor och så vidare. Njut av!

Kategorier:

"Månadens kasse" från  logga för Linas Matkasse

Ta del av unika erbjudanden!
enkelt-och-lattlagat

Enkelt och lättlagat

- välj fritt bland 30 olika middagar!

Du behöver:

  • 300 g frysta torskfiléer
  • 2 röda paprika (använd inte fröna och den vita delen)
  • 2 tomater
  • 3/4 kopp hasselnötter och mandlar blandade (skalade och råa)
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • 1/2 dl strimlat bröd (utan skorpa)
  • 1 tsk paprika
  • 1/2 tsk cayennepeppar
  • salt
  • svartpeppar
  • 5 msk olivolja
  • Persilja

Gör så här:

  1. Sätt ungen till 200 grader. Rosta paprika, tomater, vitlök och nötterna med 2 msk olivolja i ca 15 minuter eller tills de är mjuka.
  2. Tillsätt de rostade ingredienserna, brödet, vinägern, cayennepeppar och paprika i en mixer. Tillsätt 3 msk olivolja och blanda allt tills du har en slät pasta.
  3. Tillsätt salt och peppar efter din smak.
  4. Koka 2 liter vatten i en kastrull och koka torsken på medelvärme i 10 minuter.
  5. Servera fisken med den varma såsen. Garnera med persilja.
middagstips - matkasse.se
middagstips