Torskrygg med sallad på pak choy - Recept från matkasse.se
35
4
Svårighetsgrad: Enkel
Foto: Gisela Lindh
Torskrygg med sallad på pak choy
Enkelt och lättlagat
- med middagar du väljer själv!
Du behöver:
- 150 g cashewmix
- 1 st lime
- 1 st pak Choy
- 2 st rödlökar
- 600 g torskfilé/rygg
- 4 msk japansk soya
- 3 1/2 dl jasminris
- 50 g smör
- 2 msk socker
- 1/2 dl ättikssprit (12%)
- olivolja
- salt
Gör så här:
- Picklad rödlök: Skär 2 rödlökar i tunna skivor. Lägg i en
kastrull och tillsätt 2 dl vatten, 1/2 dl ättikssprit (12%)
och 2 msk socker. Koka upp och koka 1 min. Ta från
värmen och låt stå under lock till servering.
- Koka 3 1/2 dl jasminris enligt anvisning på
förpackningen.
- Sallad: Halvera 300 g pak choy på längden. Hetta upp
lite olivolja i en stekpanna och stek pak choy 2-3 minmed snittytan nedåt. Lägg upp på ett fat, spara stekpannan.
- Krydda ca 600 g torskfilé med 1 tsk salt. Hetta upp lite
olivolja i den använda stekpannan. Stek fisken på
medelvärme 5-6 min, tills den är klar. Lägg över på fatet
med pak choy. Skölj ur pannan.
- Brynt sojasmör: Smält 50 g smör i stekpannan tills det
blir brynt (gyllene färg och nötaktig doft). Rör ner 1
påse Cashewmix, 4 msk japansk soja, 3 msk vatten,
finrivet skal och pressad saft av 1 lime. Häll sojasmöret
över fisken och salladen.
- Servera torskrygg med sallad på pak choy,
cashewnötter och brynt sojasmör, jasminris och picklad rödlök.
middagstips - matkasse.se
middagstips