Torskrygg med sallad på pak choy - Recept från matkasse.se

35
4
Svårighetsgrad: Enkel
Torskrygg med sallad på pak choy

Kategorier:

Vardagsmiddag
Huvudrätter
Fisk
Linas Matkasse
Receptet kommer från Linas Matkasse.

"Månadens kasse" från  logga för Linas Matkasse

Ta del av unika erbjudanden!
flexitariankasse

Flexitariankasse

Fågel, fisk och gröna goda middagar!

Du behöver:

  • 150 g cashewmix
  • 1 st lime
  • 1 st pak Choy
  • 2 st rödlökar
  • 600 g torskfilé/rygg
  • 4 msk japansk soya
  • 3 1/2 dl jasminris
  • 50 g smör
  • 2 msk socker
  • 1/2 dl ättikssprit (12%)
  • olivolja
  • salt

Gör så här:

  1. Picklad rödlök: Skär 2 rödlökar i tunna skivor. Lägg i en kastrull och tillsätt 2 dl vatten, 1/2 dl ättikssprit (12%) och 2 msk socker. Koka upp och koka 1 min. Ta från värmen och låt stå under lock till servering.
  2. Koka 3 1/2 dl jasminris enligt anvisning på förpackningen.
  3. Sallad: Halvera 300 g pak choy på längden. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och stek pak choy 2-3 minmed snittytan nedåt. Lägg upp på ett fat, spara stekpannan.
  4. Krydda ca 600 g torskfilé med 1 tsk salt. Hetta upp lite olivolja i den använda stekpannan. Stek fisken på medelvärme 5-6 min, tills den är klar. Lägg över på fatet med pak choy. Skölj ur pannan.
  5. Brynt sojasmör: Smält 50 g smör i stekpannan tills det blir brynt (gyllene färg och nötaktig doft). Rör ner 1 påse Cashewmix, 4 msk japansk soja, 3 msk vatten, finrivet skal och pressad saft av 1 lime. Häll sojasmöret över fisken och salladen.
  6. Servera torskrygg med sallad på pak choy, cashewnötter och brynt sojasmör, jasminris och picklad rödlök.
middagstips - matkasse.se
middagstips