Torskrygg med sallad på pak choy - Recept från matkasse.se

35
4
Svårighetsgrad: Enkel
Torskrygg med sallad på pak choy

Kategorier:

Vardagsmiddag
Huvudrätter
Fisk
Linas Matkasse
Receptet kommer från Linas Matkasse.

Månadens kasse

linas-presentkort

Linas Presentkort

Du behöver:

  • 150 g cashewmix
  • 1 st lime
  • 1 st pak Choy
  • 2 st rödlökar
  • 600 g torskfilé/rygg
  • 4 msk japansk soya
  • 3 1/2 dl jasminris
  • 50 g smör
  • 2 msk socker
  • 1/2 dl ättikssprit (12%)
  • olivolja
  • salt

Gör så här:

  1. Picklad rödlök: Skär 2 rödlökar i tunna skivor. Lägg i en kastrull och tillsätt 2 dl vatten, 1/2 dl ättikssprit (12%) och 2 msk socker. Koka upp och koka 1 min. Ta från värmen och låt stå under lock till servering.
  2. Koka 3 1/2 dl jasminris enligt anvisning på förpackningen.
  3. Sallad: Halvera 300 g pak choy på längden. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och stek pak choy 2-3 minmed snittytan nedåt. Lägg upp på ett fat, spara stekpannan.
  4. Krydda ca 600 g torskfilé med 1 tsk salt. Hetta upp lite olivolja i den använda stekpannan. Stek fisken på medelvärme 5-6 min, tills den är klar. Lägg över på fatet med pak choy. Skölj ur pannan.
  5. Brynt sojasmör: Smält 50 g smör i stekpannan tills det blir brynt (gyllene färg och nötaktig doft). Rör ner 1 påse Cashewmix, 4 msk japansk soja, 3 msk vatten, finrivet skal och pressad saft av 1 lime. Häll sojasmöret över fisken och salladen.
  6. Servera torskrygg med sallad på pak choy, cashewnötter och brynt sojasmör, jasminris och picklad rödlök.
middagstips - matkasse.se
middagstips