Torskrygg med tapenade, rostad potatis och fänkålssallad - Recept från matkasse.se

40
4
Svårighetsgrad: Enkel
Torskrygg med tapenade, rostad potatis och fänkålssallad

Kategorier:

Huvudrätter
Fisk
Linas Matkasse
Receptet kommer från Linas Matkasse.

"Månadens kasse" från  logga för Linas Matkasse

Ta del av unika erbjudanden!
flexitariankasse

Flexitariankasse

Fågel, fisk och gröna goda middagar!

Du behöver:

  • 1 st bananschalottenlök
  • 1 förp cocktailtomater
  • 1 st fänkål
  • 1 burk kalamonoliver
  • 1/2 burk kapris
    1. 900 g småpotatis
    2. 1 förp smörgåskrasse
    3. 600 g torskrygg
    4. 1 dl turkisk yoghurt
    5. 2 st vitlöksklyftor
    6. 1 tsk dijonsenap
    7. 1 tsk honung
    8. 1 tsk olivolja
    9. 1 tsk vitvinsvinäger
    10. salt
    11. svartpeppar
    12. torkad timjan

Gör så här:

  1. Värm ugnen till 250 grader.
  2. Klyfta 900 g småpotatis. Lägg på en smord ugnsplåt och blanda med 1 tsk torkad timjan, 1 tsk salt, och 1 msk olivolja. Tillaga högt uppe i ugnen 22-25 min, tills potatisen är färdig.
  3. Tapenade: lägg 1 burk kalamonoliver (avrunne), 1/2 tsk vitvinsvinäger, 1 tsk dijonsenap, 1 tsk olivolja, 1 tsk honung och 1 krm salt och lite nymald svartpeppar. Låt stå till punkt 7.
  4. Krämig fänkålssallad: dela 1 fänkål på längden, och skär bort roten. Skiva fänkålen tunt (använd gärna mandolin om du har) och finhacka 1 bananschalottenlök. Dela 1 förp cocktailtomater. Blanda allt med dresingen i salladsskålen. Smaka av med salt.
  5. Hetta upp 1 msk olivolja i en rymlig stekpanna. Stek torsken 3-4 min per sida tills fisken är klar.
  6. Klipp 1 förp smörgåskrasse. Toppa torsken med tapenade. Servera med rostad potatis, krämig fänkålssallad och krasse.
middagstips - matkasse.se
middagstips