Torskrygg med tapenade, rostad potatis och fänkålssallad

Torskrygg med tapenade, rostad potatis och fänkålssallad

40
4
Svårighetsgrad: Enkel
Festlig och smakrik torsk

Kategorier:

Huvudrätter
Fisk
Linas Matkasse
Receptet kommer från Linas Matkasse.

Du behöver:

  • 1 st bananschalottenlök
  • 1 förp cocktailtomater
  • 1 st fänkål
  • 1 burk kalamonoliver
  • 1/2 burk kapris
    1. 900 g småpotatis
    2. 1 förp smörgåskrasse
    3. 600 g torskrygg
    4. 1 dl turkisk yoghurt
    5. 2 st vitlöksklyftor
    6. 1 tsk dijonsenap
    7. 1 tsk honung
    8. 1 tsk olivolja
    9. 1 tsk vitvinsvinäger
    10. salt
    11. svartpeppar
    12. torkad timjan

Gör så här:

  1. Värm ugnen till 250 grader.
  2. Klyfta 900 g småpotatis. Lägg på en smord ugnsplåt och blanda med 1 tsk torkad timjan, 1 tsk salt, och 1 msk olivolja. Tillaga högt uppe i ugnen 22-25 min, tills potatisen är färdig.
  3. Tapenade: lägg 1 burk kalamonoliver (avrunne), 1/2 tsk vitvinsvinäger, 1 tsk dijonsenap, 1 tsk olivolja, 1 tsk honung och 1 krm salt och lite nymald svartpeppar. Låt stå till punkt 7.
  4. Krämig fänkålssallad: dela 1 fänkål på längden, och skär bort roten. Skiva fänkålen tunt (använd gärna mandolin om du har) och finhacka 1 bananschalottenlök. Dela 1 förp cocktailtomater. Blanda allt med dresingen i salladsskålen. Smaka av med salt.
  5. Hetta upp 1 msk olivolja i en rymlig stekpanna. Stek torsken 3-4 min per sida tills fisken är klar.
  6. Klipp 1 förp smörgåskrasse. Toppa torsken med tapenade. Servera med rostad potatis, krämig fänkålssallad och krasse.
middagstips