Torskrygg med tapenade, rostad potatis och fänkålssallad - Recept från matkasse.se
40
4
Svårighetsgrad: Enkel
Foto: Gisela Lindh
Torskrygg med tapenade, rostad potatis och fänkålssallad
Familjekasse
- fritt val av goda middagar!
Du behöver:
- 1 st bananschalottenlök
- 1 förp cocktailtomater
- 1 st fänkål
- 1 burk kalamonoliver
- 1/2 burk kapris
- 900 g småpotatis
- 1 förp smörgåskrasse
- 600 g torskrygg
- 1 dl turkisk yoghurt
- 2 st vitlöksklyftor
- 1 tsk dijonsenap
- 1 tsk honung
- 1 tsk olivolja
- 1 tsk vitvinsvinäger
- salt
- svartpeppar
- torkad timjan
Gör så här:
- Värm ugnen till 250 grader.
- Klyfta 900 g småpotatis. Lägg på en smord ugnsplåt och blanda med 1 tsk torkad timjan, 1 tsk salt, och 1 msk olivolja. Tillaga högt uppe i ugnen 22-25 min, tills potatisen är färdig.
- Tapenade: lägg 1 burk kalamonoliver (avrunne), 1/2 tsk vitvinsvinäger, 1 tsk dijonsenap, 1 tsk olivolja, 1 tsk honung och 1 krm salt och lite nymald svartpeppar. Låt stå till punkt 7.
- Krämig fänkålssallad: dela 1 fänkål på längden, och skär bort roten. Skiva fänkålen tunt (använd gärna mandolin om du har) och finhacka 1 bananschalottenlök. Dela 1 förp cocktailtomater. Blanda allt med dresingen i salladsskålen. Smaka av med salt.
- Hetta upp 1 msk olivolja i en rymlig stekpanna. Stek torsken 3-4 min per sida tills fisken är klar.
- Klipp 1 förp smörgåskrasse. Toppa torsken med tapenade. Servera med rostad potatis, krämig fänkålssallad och krasse.
middagstips - matkasse.se
middagstips