Hem » Tranbär och Päron Smulpaj med vaniljkräm
Tranbär och Päron Smulpaj med vaniljkräm - Recept från matkasse.se
45
6
Svårighetsgrad: Easy
Tranbär och Päron Smulpaj med vaniljkräm recept
Du kan inte slå en traditionell päron och tranbär fyllning toppad med krispig, smörig smuldeg – klassisk comfort food när den är som bäst.
Du behöver: ca 500 g äpplen 1 tsk kanel 2 tsk socker 1 krm salt smör till formen 125 g kallt smör 2 dl vetemjöl 1 dl havregryn 1 1/2 dl socker 1/2 tsk salt vispad grädde vaniljsås Gör så här: Sätt ugnen på 250°C. Skär smöret i mindre bitar. Blanda ihop smör, mjöl och havregryn till en smulig massa. Blanda i flingsalt och socker. Skala, kärna ur och skär päronen i mindre bitar. Blanda päronen och tranbären med socker, kanel och flingsalt i en smord pajform. Över päron fyllningen fördela smulorna och grädda pajen mitt i ugnen 20–25 minuter, tills den fått fin färg.
middagstips - matkasse.se
middagstips