Tranbär och Päron Smulpaj med vaniljkräm - Recept från matkasse.se

45
6
Svårighetsgrad: Easy
Tranbär och Päron Smulpaj med vaniljkräm
Tranbär och Päron Smulpaj med vaniljkräm recept

Du kan inte slå en traditionell päron och tranbär fyllning toppad med krispig, smörig smuldeg – klassisk comfort food när den är som bäst.

Kategorier:

Efterrätter
Upp till 965 kr Rabatt

Spara upp till 965 kr på dina 4 första matkassar!

Nu kan du välja mellan 18 recept varje vecka!

9.9

Du behöver:

  • ca 500 g äpplen
  • 1 tsk kanel
  • 2 tsk socker
  • 1 krm salt
  • smör till formen
  • 125 g kallt smör
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 dl havregryn
  • 1 1/2 dl socker
  • 1/2 tsk salt
  • vispad grädde
  • vaniljsås

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 250°C.
  2. Skär smöret i mindre bitar. Blanda ihop smör, mjöl och havregryn till en smulig massa. Blanda i flingsalt och socker.
  3. Skala, kärna ur och skär päronen i mindre bitar. Blanda päronen och tranbären med socker, kanel och flingsalt i en smord pajform.
  4. Över päron fyllningen fördela smulorna och grädda pajen mitt i ugnen 20–25 minuter, tills den fått fin färg.
middagstips - matkasse.se
middagstips