Hem » Tranbär och Päron Smulpaj med vaniljkräm
Tranbär och Päron Smulpaj med vaniljkräm - Recept från matkasse.se
45
6
Svårighetsgrad: Easy
Tranbär och Päron Smulpaj med vaniljkräm recept
Du kan inte slå en traditionell päron och tranbär fyllning toppad med krispig, smörig smuldeg – klassisk comfort food när den är som bäst.
Du behöver:
ca 500 g äpplen
1 tsk kanel
2 tsk socker
1 krm salt
smör till formen
125 g kallt smör
2 dl vetemjöl
1 dl havregryn
1 1/2 dl socker
1/2 tsk salt
vispad grädde
vaniljsås
Gör så här:
Sätt ugnen på 250°C.
Skär smöret i mindre bitar. Blanda ihop smör, mjöl och havregryn till en smulig massa. Blanda i flingsalt och socker.
Skala, kärna ur och skär päronen i mindre bitar. Blanda päronen och tranbären med socker, kanel och flingsalt i en smord pajform.
Över päron fyllningen fördela smulorna och grädda pajen mitt i ugnen 20–25 minuter, tills den fått fin färg.
middagstips - matkasse.se
middagstips