Ugnsbakad lax med äppel- och rödlökssås - Recept från matkasse.se

30
4
Svårighetsgrad: Enkel
Ugnsbakad lax med äppel- och rödlökssås

Ugnsbakad lax med en fräsch sås och bulgursallad – festlig middag på 30 minuter. Svårare än så är det inte med fräscha och färska ingredienser. Såsen till är supergod och att ha äpple i maten är verkligen en smakhöjare.

Receptet och maten kommer från Mat&Ro’s Flexitariska kasse.

Kategorier:

Vardagsmiddag
Huvudrätter
Fisk
Lax
Mat och Ro
Receptet kommer från Mat och Ro.

"Månadens kasse" från  logga för Linas Matkasse

Ta del av unika erbjudanden!
enkelt-och-lattlagat

Enkelt och lättlagat

Den populäraste matkassen kassen - välj middagarna själv!

Du behöver:

  • 4 port bulgur
  • 600 g lax
  • 1 rödlök
  • 1 äpple
  • 1 citron
  • 2 dl matyoghurt
  • 200 g morötter
  • 1 ask mangoldskott
  • salt
  • peppar

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175° grader. Koka bulgurn enligt anvisningen på paketet.
  2. Smörj en ugnssäker form med smör och lägg i laxen. Salta och peppra. Sätt in i ugnen ca 15-20 min.
  3. Skala och hacka lök. Tärna äpplet och riv skalet från citronen på ett rivjärn. Blanda lök, äpple, citronskal, och matyoghurt i en skål. Smala av med salt och peppar. Skär citronen i klyftor.
  4. Riv morötterna och blanda med bulgurn och mangoldskotten.
  5. Servera bulgursalladen med laxen, såsen och citronklyftor.
middagstips - matkasse.se
middagstips