Ugnsbakad torsk med sauce verte - Recept från matkasse.se

40
4
Svårighetsgrad: Medel
Ugnsbakad torsk med sauce verte

Ugnsbakad torsk med sause verte och äggströssel tillsammans med kokta goda potatisar. Wow – så gott! Den gröna såsen är bara underbar och alla ingredienser passar väl ihop. Kanske en lång beskrivning tillsammans med många ingredienser men låt inte detta hindra för det tar inte så lång tid att laga och det är en magiskt god rätt som passar att bjuda på också.
Ett recept att lägga till favoritlistan!

Kategorier:

Vardagsmiddag
Huvudrätter
Fisk
Linas Matkasse
Receptet kommer från Linas Matkasse.

"Månadens kasse" från  logga för Middagsfrid

Ta del av unika erbjudanden!
snabba-sommarkassen

Snabba Sommarkassen

- Snabba och enkla middagar med hög kvalité!
Rabattkod: matkasse.se

Du behöver:

    Sause verte
  • 1/2 förp ruccola
  • 1 burk kapris
  • 2 tsk dijonsenap
  • vatten
  • 2 tsk olja
  • salt
  • svartpeppar
  • Ugnsbakad torsk
  • 550 g torskfilé
  • 3/4 tsk salt
  • 2 msk smör
  • Äggströssel
  • 1 st rödlök
  • 50 g riven Västerbottensost
  • 2 st ägg
  • Frästa grönsaker
  • 1 knippe grön sparris
  • 1 st morot
  • 1/2 förp ruccola
  • salt
  • smör
  • svartpeppar

Gör så här:

  1. Värm ugnen till 130°C (varmluft) eller 150°C (vanlig).
  2. Koka potatis i lättsaltat vatten.
  3. Sauce verte: Lägg ruccolan, 2 msk av lagen från kaprisburken, kapris (avrunnen), dijonsenap, vatten och olja i en mixerbunke. Mixa slät med stavmixer. Smaka ev. av med salt och nymald svartpeppar.
  4. Lägg torskfilé i en smord ugnsform. Krydda med salt och klicka över smör. Tillaga mitt i ugnen 15-17 min.
  5. Äggströssel: Finhacka rödlök. Koka upp en liten kastrull med vatten. Lägg ner 2 ägg och koka i 8 min. Spola kallt och skala äggen. Skär äggen i mindre bitar. Blanda i en liten skål med riven Västerbottensost och lök.
  6. Skär bort roten från den gröna sparrisen. Skär sparris och morot i mindre bitar. Fräs i en stekpanna i lite smör 1-2 min. Blanda ner ruccola. Krydda med salt och nymald svartpeppar.
  7. Servera ugnsbakad torsk med sauce verte, frästa grönsaker, äggströssel och nykokt potatis.
middagstips - matkasse.se
middagstips