Ugnsbakad torsk med sauce verte - Recept från matkasse.se
40
4
Svårighetsgrad: Medel
Ugnsbakad torsk med sauce verte recept
Ugnsbakad torsk med sause verte och äggströssel tillsammans med kokta goda potatisar. Wow – så gott! Den gröna såsen är bara underbar och alla ingredienser passar väl ihop. Kanske en lång beskrivning tillsammans med många ingredienser men låt inte detta hindra för det tar inte så lång tid att laga och det är en magiskt god rätt som passar att bjuda på också.
Ett recept att lägga till favoritlistan!
Värm ugnen till 130°C (varmluft) eller 150°C (vanlig).
Koka potatis i lättsaltat vatten.
Sauce verte: Lägg ruccolan, 2 msk av lagen från kaprisburken, kapris (avrunnen), dijonsenap, vatten och olja i en mixerbunke. Mixa slät med stavmixer. Smaka ev. av med salt och nymald svartpeppar.
Lägg torskfilé i en smord ugnsform. Krydda med salt och klicka över smör. Tillaga mitt i ugnen 15-17 min.
Äggströssel: Finhacka rödlök. Koka upp en liten kastrull med vatten. Lägg ner 2 ägg och koka i 8 min. Spola kallt och skala äggen. Skär äggen i mindre bitar. Blanda i en liten skål med riven Västerbottensost och lök.
Skär bort roten från den gröna sparrisen. Skär sparris och morot i mindre bitar. Fräs i en stekpanna i lite smör 1-2 min. Blanda ner ruccola. Krydda med salt och nymald svartpeppar.
Servera ugnsbakad torsk med sauce verte, frästa grönsaker, äggströssel och nykokt potatis.
Kakor är också mat! Som alla andra sidor använder matkasse.se webbplatskakor. Ingen information som kan identifiera dig sparas. Läs mer under länken "kakor" längst ner på sidan
Spara upp till 1375 kr på 5 kassar från HelloFresh och upptäck nya vegetariska mästerverk. Upptäck nya gröna favoriter och spara upp till 1549 kr på 6 matkassar från HelloFresh. HelloFresh Recension