Ugnsbakad torskfilé med dillstuvade morötter - Recept från matkasse.se

30
2
Svårighetsgrad: Enkel
Ugnsbakad torskfilé med dillstuvade morötter

Ugnsbakad torskfilé med dillstuvade morötter – klassisk enkel husmanskost som borde lyftas fram och lagas mera. Varje gång man äter husmanskost förvånas man hur makalöst gott det är med rena och tidlösa smaker som dessutom är snabblagat. Allra godast förstås med fina råvaror och färsk fisk.

Fina ingredienser med färskt fisk och fräscha grönsaker med recept kommer från Linas matkasse.

Kategorier:

Fisk
Linas Matkasse
Receptet kommer från Linas Matkasse.

"Månadens kasse" från  logga för Linas Matkasse

Ta del av unika erbjudanden!
enkelt-och-lattlagat

Enkelt och lättlagat

- välj fritt bland 30 olika middagar!

Du behöver:

  • 450 g potatis
  • 1 st broccoli
  • ½ förp dill
  • ½ msk smör
  • flingsalt
  • 300 g torskfilé
  • 1 tsk torkad dragon
  • 2 krm salt
  • svartpeppar
  • ½ msk olivolja
  • 150 g morötter
  • ½ förp dill
  • 1 msk smör
  • 1 tsk vetemjöl
  • 1½ dl gräddmjölk
  • ½ tärning kycklingbuljong
  • svartpeppar

Gör så här:

  1. Värm ugnen till 175°C (varmluft) eller 200°C (vanlig).
  2. Koka potatis i lättsaltat vatten. Skär broccoli i små buketter. Låt koka med potatisen de sista 2-3 min
  3. Torskfilé: Lägg torskfilé i en smord ugnsform. Krydda med torkad dragon, salt och nymald svartpeppar. Ringla över olivolja. Tillaga mitt i ugnen 10-12 min, tills fisken är klar.
  4. Dillstuvade morötter: Skala och skär morötter tunt i sneda skivor. Grovhacka dill. Koka upp en kastrull med lättsaltat vatten. Sjud morotsslantarna 3-4 min. Häll av morötterna och spara kastrullen.
  5. Smält smör i den använda kastrullen och pudra över vetemjöl. Vispa ner gräddmjölk, lite i taget, och smulad kycklingbuljong. Låt koka upp. Tillsätt morötterna och sjud 4-5 min, tills de börjar bli mjuka. Smaka av med lite nymald svartpeppar. Blanda ner den hackade dillen vid servering.
  6. Toppa fisken med dillvippor. Blanda potatis och broccoli med smör och strö över flingsalt.
  7. Servera ugnsstekt torskfilé med dillstuvade morötter, smörslungad potatis och broccoli!
middagstips - matkasse.se
middagstips