Ugnsgrillad kycklingbröstfilé med krämig savoykål - Recept från matkasse.se

40
4
Svårighetsgrad: Enkel
Ugnsgrillad kycklingbröstfilé med krämig savoykål

Kategorier:

Vardagsmiddag
Huvudrätter
Kyckling
City Gross
Receptet kommer från City Gross.

Månadens kasse

linas-presentkort

Linas Presentkort

Du behöver:

  • 600 g kycklingfilé
  • 1 tsk flingsalt
  • 2 krm grovmalen svartpeppar
  • raps/matolja till stekning
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 apelsin, saften
  • ca 300 g savoykål
  • 1 rödlök
  • smör till stekning
  • 1,5 dl grädde
  • 3 krm flingsalt
  • 1 krm vitpeppar

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200°
  2. Skala och dela potatisen
  3. Dela kycklingen på längden. Krydda den med salt och peppar. Stek den i en stekpanna med lite olja tills den fått fin färg. Lägg den i en ugnsfast form, pensla på dijonenap och pressa över apelsinsaft. Laga klart i ugn ca 10-15 minuter.
  4. Strimla kålen fint.Skala och strimla löken. Stek allt i smör och häll sedan i grädde. Smaka av med salt och peppar. Häll i spadet från kycklingformen då kycklingen är klar.
  5. Servera med pressad potatis.
middagstips - matkasse.se
middagstips