Ugnsgrillad kycklingbröstfilé med krämig savoykål - Recept från matkasse.se

40
4
Svårighetsgrad: Enkel
Ugnsgrillad kycklingbröstfilé med krämig savoykål

Kategorier:

Vardagsmiddag
Huvudrätter
Kyckling
City Gross
Receptet kommer från City Gross.

"Månadens kasse" från  logga för Linas Matkasse

Ta del av unika erbjudanden!
flexitariankasse

Flexitariankasse

Fågel, fisk och gröna goda middagar!

Du behöver:

  • 600 g kycklingfilé
  • 1 tsk flingsalt
  • 2 krm grovmalen svartpeppar
  • raps/matolja till stekning
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 apelsin, saften
  • ca 300 g savoykål
  • 1 rödlök
  • smör till stekning
  • 1,5 dl grädde
  • 3 krm flingsalt
  • 1 krm vitpeppar

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200°
  2. Skala och dela potatisen
  3. Dela kycklingen på längden. Krydda den med salt och peppar. Stek den i en stekpanna med lite olja tills den fått fin färg. Lägg den i en ugnsfast form, pensla på dijonenap och pressa över apelsinsaft. Laga klart i ugn ca 10-15 minuter.
  4. Strimla kålen fint.Skala och strimla löken. Stek allt i smör och häll sedan i grädde. Smaka av med salt och peppar. Häll i spadet från kycklingformen då kycklingen är klar.
  5. Servera med pressad potatis.
middagstips - matkasse.se
middagstips