Ugnsgrillad kycklingbröstfilé med krämig savoykål - Recept från matkasse.se
40
4
Svårighetsgrad: Enkel
Foto: Gisela Lindh
Ugnsgrillad kycklingbröstfilé med krämig savoykål
Familjekasse
- fritt val av goda middagar!
Du behöver:
- 600 g kycklingfilé
- 1 tsk flingsalt
- 2 krm grovmalen svartpeppar
- raps/matolja till stekning
- 1 msk dijonsenap
- 1 apelsin, saften
- ca 300 g savoykål
- 1 rödlök
- smör till stekning
- 1,5 dl grädde
- 3 krm flingsalt
- 1 krm vitpeppar
Gör så här:
- Sätt ugnen på 200°
- Skala och dela potatisen
- Dela kycklingen på längden. Krydda den med salt och peppar. Stek den i en stekpanna med lite olja tills den fått fin färg. Lägg den i en ugnsfast form, pensla på dijonenap och pressa över apelsinsaft. Laga klart i ugn ca 10-15 minuter.
- Strimla kålen fint.Skala och strimla löken. Stek allt i smör och häll sedan i grädde. Smaka av med salt och peppar. Häll i spadet från kycklingformen då kycklingen är klar.
- Servera med pressad potatis.
middagstips - matkasse.se
middagstips