Sätt ugnen på 225°. Potatispuré (kastrull): Koka upp 1 liter vatten med ½ msk salt. Skala och skär 900 g potatis i 2 cm stora bitar. Koka i 15 min.
Anka (stekpanna + ugnsform 20 x 30 cm): Strö ½ tsk salt och 2 krm svartpeppar i pannan. Skär ett rutmönster i fettet på ca 700 g ankbröst. Lägg ankan med skinnet ned i pannan och sätt på medelhög värme. Stek i ca 7 min tills fettet smält och ytan är knaprig. Klyfta 100 g rödlök (1–2 st). Lägg ankan i formen med skinnet upp och fördela löken runt om. Stek 15–20 min i mitten av ugnen (eller tills ankans innertemp. är 58–65°).
Balsamicosås (kastrull): Finhacka 100 g rödlök (1–2 st). Smält 1 msk smör i kastrullen och fräs löken på medelvärme i 5 min. Tillsätt 1 ½ dl balsamvinäger och koka på hög värme i 8–10 min tills såsen tjocknar. Dra av från plattan och rör ner 1 krm salt, 1 krm svartpeppar och 75 g smör.
Häll av potatisvattnet. Tillsätt 2 ½ dl mjölk, 2 msk smör och ½ tsk salt. Vispa (ex. med elvisp) sönder potatisen till en slät puré.
Kokta grönsaker (liten kastrull): Ansa och skär 250 g broccoli i bitar och buketter. Koka broccolin och ½ fp haricots verts (75 g) i 3 min.
Sallad (skål): Halvera ½ ask körsbärstomater (125 g) och blanda med de kokta grönsakerna och löken från ugnsformen.
Kakor är också mat! Som alla andra sidor använder matkasse.se webbplatskakor. Ingen information som kan identifiera dig sparas. Läs mer under länken "kakor" längst ner på sidan
Spara upp till 1549 kr på 6 kassar från HelloFresh och upptäck nya vegetariska mästerverk. Upptäck nya gröna favoriter och spara upp till 1549 kr på 6 matkassar från HelloFresh. HelloFresh Recension