Vårrullar med aprikoschutney - Recept från matkasse.se

50
2
Svårighetsgrad: Medel
Vårrullar med aprikoschutney

Vårrullar med asiatisk aprikoschutney – hemlagat! Inte så komplicerat som man först kanske tror och helt klart en middag att kunna servera en vardag. Vitkål är en fantastisk råvara och här steks den i en härlig kryddblandning.
Aprikoschutneyn till sätter pricken över ”i:et”.
Rätten seglade upp som en vegetarisk favorit här i köket, så prova!

Kategorier:

Vardagsmiddag
Huvudrätter
Vegetariskt
Linas Matkasse
Receptet kommer från Linas Matkasse.

"Månadens kasse" från  logga för Linas Matkasse

Ta del av unika erbjudanden!
flexitariankasse

Flexitariankasse

Fågel, fisk och gröna goda middagar!

Du behöver:

  • 250 g vitkål
  • 75 g torkade aprikoser
  • ½ bit ingefära
  • ½ bit ingefära
  • ½ påse salladsmix
  • 2 st ägg
  • ½ förp filodeg
  • 1 dl basmatiris
  • 3 klyftor vitlök
  • olivolja
  • 2 dl vatten
  • vitvinsvinäger

Gör så här:

  1. Värm ugnen till 200°C (varmluft ) eller 225°C (vanlig).
  2. Strimla vitkål. Skala och finriv ingefära. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och stek vitkål, ingefära och pressad vitlök 2-3 min. Rör ner ägg, japansk soja och sambal oelek. Stek ytterligare 1-2 min under omrörning, tills äggen börjar stelna.
  3. Dela rullen med filodeg på mitten med en vass kniv. Rulla ut och vik varje ark dubbelt. Lägg ca ½ dl fyllning på varje ark. Vik in långsidorna mot mitten. Rulla ihop till en rulle från kortsidan.
  4. Lägg vårrullarna på en smord ugnsplåt med skarven nedåt. Pensla med olivolja och grädda mitt i ugnen 15-20 min, tills de är frasiga och fått fin färg.
  5. Koka basmatiris enligt förpackningen.
  6. Aprikoschutney: Grovhacka torkade aprikoser. Skala och finriv ingefära. Lägg allt i en liten kastrull och tillsätt pressad vitlök, vatten, vitvinsvinäger, japansk soya, honung och sambal oelek. Koka utan lock i 7-10 min, tills aprikoserna är mjuka och det mesta av vätskan har kokat bort. Mixa slätt med stavmixer.
  7. Lägg sköljd salladsmix i en skål och dressa med lite olivolja och vitvinsvinäger.
  8. Servera vårrullar med basmatiris, sallad och aprikoschutney.
middagstips - matkasse.se
middagstips