Vegansk Bibimbap - Recept från matkasse.se

Vegansk Bibimbap
Vegansk Bibimbap recept

Kategorier:

Huvudrätter
Giselas recept
Saftiga BBQ-recept fram till dörren!

Spara upp till 965 kr på dina 4 första matkassar!

Nya, läckra grillrecept på Premium-menyn varje vecka!

9.9

Du behöver:

  • 400 g sushi ris
  • 12 st torkade shiitakesvampar
  • 2 nävar babyspenat
  • 100 g mung böngroddar
  • 2 st morötter
  • 1 st zuchinni
  • 2 vitlöksklyftor
  • 45msk olja för stekning
  • 4 matskedar lätt sojasås
  • 1 msk rostad sesamolja
  • 2 st ägg
  • 2 klyfta vitlök
  • 2 msk koreansk chilipasta, gochujang
  • Sesamfrön

Gör så här:

  1. Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen. Blötlägg shiitakesvamparna i varmt vatten.
  2. Skölj av spenaten och groddarna. Skala och riv morötterna. Skär zucchinin i stavar. Blanchera grönsakerna i kokande vatten i några sekunder. Pressa svampen och skär i fina strimlor.
  3. I en stekpanna tillsätt 1 msk olja och sojafärs. Stek i ca 5 min och tillsätt 1 tsk gochujang och smaka av med salt och peppar.
  4. Skala och finhacka vitlöksklyftorna, stek i panna med 2 msk olja, tillsätt svampen. Efter 1 minut tillsätt sojasås och sesamolja, rör om. Ta bort vitlöken och svampen, tillsätt 2 matskedar olja i pannan och stek 2 ägg.
  5. Dela riset mellan 2 skålar, arrangera grönsaker och svamp ovanpå och lägg ett ägg i mitten. Strö över sesamfrön och blanda allt ordentligt vid bordet och smaka av med gochujang chilipasta. Smaksätt eventuellt med sojasås och sesamolja.
middagstips - matkasse.se
middagstips