Vegetarisk lasagne med aubergine - Recept från matkasse.se

45
2
Svårighetsgrad: Enkel
Vegetarisk lasagne med aubergine

Pasta med goda såser och smakrik ost – allt blandat – grundar en underbar lasagne! Det är nog bland det bästa man kan äta och passar lika bra till vardags som fest. Tiden och kärleken man lägger på att göra en god sås betalar sig tillbaka många gånger om. Såserna kan varieras med olika ingredienser och varianter och det är bara att låta fantasin sväva ut.

Kategorier:

Vardagsmiddag
Huvudrätter
Pasta
Vegetariskt
Lasagne
HelloFresh
Receptet kommer från HelloFresh.

Månadens kasse

passione-italiana

Passione Italiana

Du behöver:

  • 300 g aubergine
  • ca 8 st lasagneplattor
  • 1 st lök
  • 1 klyfta vitlök
  • 2 st morötter
  • 2 gr cajun kryddmix*
  • 1/2 msk timjan
  • 1 burk hackade tomater
  • 150 g parmesan
  • 1/2 kruka basilika
  • 150 g riven mozzarella
  • 1/2 påse ruccola
  • olivolja
  • salt
  • peppar
  • *cajun mix= en kryddblandning av paprika, spiskummin, vitlök, svartpeppar, lök, chilipeppar, cayennepeppar, timjan, oregano

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Skär aubergine i 1 cm breda skivor. Placera skivorna på en bakplåt täckt med bakplåtspapper.Häll over en skvätt olivolja. Baka tills de är gyllenbruna.
  3. Finhacka lök och vitlök. Skala och finhacka morot. Fräs lök, vitlök, morot, cajun mix, och timjan i en stor stekpanna med en skvätt olja i 2-3 min på medelvärme.
  4. Riv parmesan. Hacka basilika, spara några blad till serveringen. Blanda i den hackade basilikan i såsen.
  5. Lägg lite sås i botten av en ugnsform, täck med lasagneplattor.Lägg ytterligare två lager av tomatsås och aubergineskivor. Täck toppen med sås och avsluta med parmesan och mozzarella. Grädda lasagnen tills osten är gyllenbrun och lasagneplattorna har mjuknat, 15-20 min.
  6. Blanda rucola med en skvätt olivolja och salt och peppar i en skål.
  7. Servera med sallad och toppa med basilikan.
middagstips - matkasse.se
middagstips