Vegetarisk pyttipanna med fetaost - Recept från matkasse.se

35
2
Svårighetsgrad: Enkel
Vegetarisk pyttipanna med fetaost

Vegetarisk pyttipanna med fetaost – gjord på sötpotatis och svarta bönor i en härlig kryddblandning med bl.a spiskummin och kanel. Till det en fräsch picklad lök och en god tomatsallad. Helt enkelt supergott!

Ingredienser och receptet kommer från Linas Flexitariska matkasse.

Kategorier:

Vegetariskt
Linas Matkasse
Receptet kommer från Linas Matkasse.

"Månadens kasse" från  logga för HelloFresh

Ta del av unika erbjudanden!
familjekasse-2

Familjekasse

- fritt val av goda middagar!

Du behöver:

  • 1 förp svarta bönor
  • 2 st sötpotatis
  • bakplåtspapper
  • ½ msk olivolja
  • 2 tsk spiskummin
  • 1 tsk paprikapulver
  • ¾ tsk salt
  • ½ tsk malen kanel
  • Picklad rödlök
  • ½ st rödlök
  • ½ dl vatten
  • 1 msk socker
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • Tomatsalsa
  • 2 st tomat
  • ½ förp koriander
  • 2 tsk olivolja
  • 2 tsk rödvinsvinäger
  • 2 krm salt
  • Till servering
  • 100 g fetaost
  • ½ förp koriander
  • ½ förp koriander
  • Gör så här:

    1. Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
    2. Pytt: Häll av och skölj svarta bönor. Skär sötpotatis i tärningar. Lägg på en plåt med bakplåtspapper och blanda med olivolja, spiskummin, paprikapulver, salt och malen kanel. Rosta mitt i ugnen 15-20 min, tills sötpotatisen fått fin färg.
    3. Picklad rödlök: Skiva rödlök tunt. Koka upp vatten, socker och rödvinsvinäger i en liten kastrull. Rör ner löken i lagen och sjud under omrörning ½-1 min, tills den börjar mjukna. Ta från värmen och låt stå till servering.
    4. Tomatsalsa: Tärna tomat. Grovhacka stjälkarna från koriandern, spara bladen till servering. Lägg allt i en skål och blanda med olivolja, rödvinsvinäger och salt.
    5. Toppa sötpotatispytten med smulad fetaost och koriander. Servera med tomatsalsa, matyoghurt och picklad rödlök.
    middagstips - matkasse.se
    middagstips