Vegetariska köttbullar med stuvad pasta - Recept från matkasse.se

40
4
Svårighetsgrad: Medel
Vegetariska köttbullar med stuvad pasta

Vegetariska köttbullar med stuvad pasta med ”köttbullar” gjorda på solroskärnor och ost bl.a. Verkligen jättegoda och lätta att både forma och få att hålla ihop. Det här kommer receptet hamnar på favoritlistan som vegetariska variant på köttbullar och kan varieras till med annat än pasta.
Tips på stuvad pasta är att se till att röra om i grytan hela tiden!

Kategorier:

Pasta
Vegetariskt
Mat och Ro
Receptet kommer från Mat och Ro.

"Månadens kasse" från  logga för Linas Matkasse

Ta del av unika erbjudanden!
enkelt-och-lattlagat

Enkelt och lättlagat

- Skräddarsy dina middagar - välj bland 30 recept!

Du behöver:

  • 1 gul lök
  • 1/2 solovitlök
  • 1 påse rostade solroskärnor
  • 2 ägg
  • 1 påse riven Prästost
  • 1 msk grönsaksfond
  • 10 dl mjölk
  • 4 portioner gnocchi
  • 1 påse bladspenat
  • smör
  • salt & peppar

Gör så här:

  1. Skala och hacka vitlök fint.
  2. Mixa (stavmixer) solroskärnor till en smulig massa.
  3. Rör ihop solroskärnorna med med lök, vitlök, ströbröd, ägg, ost och grönsaksfond. Smaka av med salt och peppar. Låt smeten stå ca 10-15 min.
  4. Koka upp mjölk och lägg ner pastan. Låt koka till pastan är mjuk. Var noga med att röra under tiden. Känns vätskan för rinnig så red av med maizena.
  5. Forma små bullar av smeten och stek i smör på låg värme.
  6. Vänd ner spenat bland pastan. Smaka av med salt och peppar och servera direkt till bullarna.
middagstips - matkasse.se
middagstips