Vegobullar i krämig sås - Recept från matkasse.se

Svårighetsgrad: Enkel
Vegobullar i krämig sås

Alla har sin egen köttbulle recept, eller hur? Idag lagar jag den vegetariska versionen av denna älskade maträtt. Mina kötbullar är gjorda av valnötter, bröd, ägg ochkryddor, vilket resulterar i en kött liknande kosistens. Detta recept kommeratt överraska även köttälskare. Den krämiga tomatsåsen tillsätter rätten med en sådan rikedomatt du omedelbart kommer att bli kär. Jag rekommenderar attdu inte endast provar med valnötter, utan med andra nötter, blanda dem och hitta din favoritversion. Endast fantasin sätter gränser!

Kategorier:

Vardagsmiddag
Vegetariskt
Giselas recept

"Månadens kasse" från  logga för Linas Matkasse

Ta del av unika erbjudanden!
enkelt-och-lattlagat

Enkelt och lättlagat

- välj fritt bland 30 olika middagar!

Du behöver:

  • Nötbollar
  • 2.5 dl valnötter i små bitar (se till att det inte finns någon stor bit, annars kan bollen gå sönder i pannan)
  • 4 ägg
  • 1 medellök finhackad
  • 3 vitlöksklyftor hackade
  • 1.5 dl bröd sönderrivet i små bitar
  • 3 tbps brödsmulor
  • 4 msk finhackad persilja
  • salt-
  • peppar
  • Tomatsås
  • Majsförstärkelse ½ msk
  • Paprikapulver 2 tsk
  • Vispgrädde ½ dl
  • Tomatpuré 1 msk
  • Grönsaksbuljong 1 tärning
  • Socker ½ tsk
  • torkad oregano 2 tsk
  • salt 1 krm
  • svartpeppar 1 krm

Gör så här:

  1. Nötbullar: Blanda alla ingredienser i en skål. Om det är för torrt för att bilda bollar, tillsätt olivolja, om det är för fuktigt, tillsätt mer ströbröd. Forma bollarna och stek alla sidor i en non -stick panna med 1 msk olivolja. När tomatsåsen är klar, stek nötbullarna i en kastrull med såsen på svag värme i 10 minuter.
  2. Tomatsås: Rör ner vispgrädde, mjölk, tomatpuré, smulad grönskasbuljong, socker, paprikapulver och torkad oregano. Pudra in majstärkelsen och rör om. Koka upp och smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
middagstips - matkasse.se
middagstips