Vietnamese egg salad - Recept från matkasse.se
40
4
Svårighetsgrad: Enkel
Foto: Gisela Lindh
Vietnamese egg salad
Receptet kommer från
ICA.
Familjekasse
- fritt val av goda middagar!
Du behöver:
- Grönsaker:
- 4 morötter
- 300 g rättika
- 250 g pak choi
- 1/ 2 ask (à 180 g)
böngroddar
- 4 portioner ris
- Dressing:
- 2 lime
- 2 msk fisksås
- 2 tsk strösocker
- 2 vitlöksklyftor
- 2 msk riven ingefära
- 1 röd peppar
- Färs:
- ca 480 g fläskfärs
- 1 msk olja
- salt och peppar
- 2 ägg
- 1/2 kruka mynta
Gör så här:
- Grönsaker: Skala morötterna och rättikan. Skiva dem tunt
på längden och skär dem sedan i strimlor (eller strimla på en
mandolin). Ansa och strimla pak choien. Lägg strimlorna och
groddarna i iskallt vatten så de håller sig krispiga.
- Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
- Dressing: Pressa limen och blanda med fisksås och socker.
Skala och riv vitlök och ingefära. Kärna ur och hacka chilin.
Rör ner hälften av vitlök, ingefära och chili i dressingen.
- Färs: Stek färsen i oljan i en stekpanna Tillsätt resten av
vitlöken, ingefäran och chilin och krydda med salt och peppar.
Lägg färsen på ett fat och stek sedan äggen på båda sidorna.
- Skär äggen i strimlor. Varva grönsaker, färs och ägg på ett fat.
Riv över myntan och ringla över dressingen.
middagstips - matkasse.se
middagstips