Vietnamese egg salad - Recept från matkasse.se

40
4
Svårighetsgrad: Enkel
Vietnamese egg salad

Kategorier:

Vardagsmiddag
Huvudrätter
Färs
ICA
Receptet kommer från ICA.

Månadens kasse

linas-presentkort

Linas Presentkort

Du behöver:

  • Grönsaker:
  • 4 morötter
  • 300 g rättika
  • 250 g pak choi
  • 1/ 2 ask (à 180 g) böngroddar
  • 4 portioner ris
  • Dressing:
  • 2 lime
  • 2 msk fisksås
  • 2 tsk strösocker
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk riven ingefära
  • 1 röd peppar
  • Färs:
  • ca 480 g fläskfärs
  • 1 msk olja
  • salt och peppar
  • 2 ägg
  • 1/2 kruka mynta

Gör så här:

  1. Grönsaker: Skala morötterna och rättikan. Skiva dem tunt på längden och skär dem sedan i strimlor (eller strimla på en mandolin). Ansa och strimla pak choien. Lägg strimlorna och groddarna i iskallt vatten så de håller sig krispiga.
  2. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  3. Dressing: Pressa limen och blanda med fisksås och socker. Skala och riv vitlök och ingefära. Kärna ur och hacka chilin. Rör ner hälften av vitlök, ingefära och chili i dressingen.
  4. Färs: Stek färsen i oljan i en stekpanna Tillsätt resten av vitlöken, ingefäran och chilin och krydda med salt och peppar. Lägg färsen på ett fat och stek sedan äggen på båda sidorna.
  5. Skär äggen i strimlor. Varva grönsaker, färs och ägg på ett fat. Riv över myntan och ringla över dressingen.
middagstips - matkasse.se
middagstips