Vit sparris med hollandaise - Recept från matkasse.se
25
4
Svårighetsgrad: Medel
Vit sparris med hollandaise recept
Färsk sparris är en av vårens goda primörer och en riktig delikatess. I kombination med en god sås, som här en hollandaise, är smakerna ljuvliga tillsammans.
För de som varit i Tyskland på den sydvästra delen under våren har knappast undgått att det överallt serveras vit sparris på restaurangerna. Där odlas de i ett gynnsamt klimat och kallas för Tysklands vita guld.
Här som förrätt i en matkasse med helgmeny med huvudrätt: lammentrecôte och mjölkchokladcrème som efterrätt.
Hollandaise: Blanda ihop 2-3 äggulor (beroende på storlek), pressad saft från en 1/2 citron (ca 1 msk)och 1 krm salt i en liten kastrull. Vispa ihop på svag medelvärme (får ej bli för varmt, högst 84°). Vispa ner det smält smöret, lite i taget tills såsen tjocknar. Smaka av med salt och cayennpeppar.
Skala 500 vit sparris. Skär bort den nedersta roten, ca 2 cm.
Koka upp 1 l vatten och 2 tsk salt i en stekpanna med höga kanter.Låt sparrisen få sjuda 3-4 min.
Krossa 2 surdegsknäckesticks och klipp av bladen från 1 ask krasse.
Servera nykokt sparris med forellromshollandaise. Toppa med 1/2 burk forellrom, krasse och krossad surdegsknäcke. Servera gärna med resten av surdegsknäcket.
Kakor är också mat! Som alla andra sidor använder matkasse.se webbplatskakor. Ingen information som kan identifiera dig sparas. Läs mer under länken "kakor" längst ner på sidan
Spara upp till 1549 kr på 6 kassar från HelloFresh och upptäck nya vegetariska mästerverk. Upptäck nya gröna favoriter och spara upp till 1549 kr på 6 matkassar från HelloFresh. HelloFresh Recension