Vit sparris med hollandaise - Recept från matkasse.se

25
4
Svårighetsgrad: Medel
Vit sparris med hollandaise

Färsk sparris är en av vårens goda primörer och en riktig delikatess. I kombination med en god sås, som här en hollandaise, är smakerna ljuvliga tillsammans.
För de som varit i Tyskland på den sydvästra delen under våren har knappast undgått att det överallt serveras vit sparris på restaurangerna. Där odlas de i ett gynnsamt klimat och kallas för Tysklands vita guld.
Här som förrätt i en matkasse med helgmeny med huvudrätt: lammentrecôte och mjölkchokladcrème som efterrätt.

Kategorier:

Förrätter
Linas Matkasse
Receptet kommer från Linas Matkasse.

Månadens kasse

linas-presentkort

Linas Presentkort

Du behöver:

  • 100 g smör
  • 500 vit sparris
  • 1 burk forellrom
  • 2 surdegsknäckesticks
  • 1 ask krasse
  • 3 ägg
  • 1/2 citron
  • salt
  • cayennpeppar

Gör så här:

  1. Smält 100 g smör.
  2. Hollandaise: Blanda ihop 2-3 äggulor (beroende på storlek), pressad saft från en 1/2 citron (ca 1 msk)och 1 krm salt i en liten kastrull. Vispa ihop på svag medelvärme (får ej bli för varmt, högst 84°). Vispa ner det smält smöret, lite i taget tills såsen tjocknar. Smaka av med salt och cayennpeppar.
  3. Skala 500 vit sparris. Skär bort den nedersta roten, ca 2 cm.
  4. Koka upp 1 l vatten och 2 tsk salt i en stekpanna med höga kanter.Låt sparrisen få sjuda 3-4 min.
  5. Krossa 2 surdegsknäckesticks och klipp av bladen från 1 ask krasse.
  6. Servera nykokt sparris med forellromshollandaise. Toppa med 1/2 burk forellrom, krasse och krossad surdegsknäcke. Servera gärna med resten av surdegsknäcket.
middagstips - matkasse.se
middagstips