Wontonsoppa med kalkondumlings - Recept från matkasse.se

60
4
Svårighetsgrad: Tuff
Wontonsoppa med kalkondumlings

Kategorier:

Vardagsmiddag
Huvudrätter
Färs
Fågel
Soppa
Linas Matkasse
Receptet kommer från Linas Matkasse.

Månadens kasse

linas-presentkort

Linas Presentkort

Du behöver:

  • 1 pkt wontonblad
  • 250 g skogschaminjoner
  • 300 g pak choi
  • 1 knippe salladslök
  • 1 pkt fryst ingefära
  • 500 g kalkonfärs
  • 2 st solovitlök
  • 3 st morötter
  • 1 påse räkchips
  • 2 st citrongrästjälkar
  • sesamolja
  • chiliflakes
  • japansk soya
  • kycklingbuljong
  • salt
  • socker
  • svartpeppar
  • ättikssprit 12%

Gör så här:

  1. Skala och slanta 3 morötter. Finstrimla 1 knippe salladslök. Dela 300 g pak choi i mindre bitar. Kvarta 250 g skogschampinjoner. Ta bort de yttersta bladen på 2 citrongrässtjälkar och krossa stjälkarna något med med skaftet på kniven.
  2. Fräs champinjonerna i lite sesamolja i en stor kastrull 3- 4 min under lock. Rör ner 1 msk sesamolja, 1/2 ask fryst ingefära, 1 solovitlök (pressad) och 1 tsk socker. Fräs ytterligare 1-2 min.
  3. Tillsätt citrongräs, 1 1/2 l vatten, 1 msk japansk soja, 1/2 msk ättikssprit 12% och 2 1/2 tärningar kycklingbuljong. Låt sjuda under lock medan du gör fyllning och knyten.
  4. Fyllning: blanda ca 500 g kalkonfärs, hälften av salladslöken, 1/2 ask fryst ingefära, 1 msk sesamolja, 1 msk japansk soja, 2 tsk socker, 1 tsk salt, 1 tsk ättikssprit 12% och lite nymalen svartpeppar i en bunke.
  5. Wontonknyten: lägg 6 wontonblad på en skärbräda. Fördela 1 rågad tesked fyllning mitt på varje blad. Stryk kallt vatten runt kanterna på bladen med fingret. Vik upp och tryck ihop degkanterna ordentligt, så du får små runda och täta knyten.
  6. Upprepa ovan tills du har 24 knyten. Ungefär hälften av fyllningen används, resterande steks separat i punkt 8.
  7. Lägg ner knytena och slantade morötter i soppan. Sjud 4-5 min eller tills färsen är genomkokt.
  8. Hetta upp lite sesamolja i en stekpanna. Fräs resterande fyllning med 1/2 tsk chili flakes tills den är helt genomstekt och fått en krispig yta.
  9. Vänd ner pak choi i den varma soppan och toppa med den varma soppan och toppa med resterande salladslök och knaperstekt färs. Servera med 1 påse räkchips.
middagstips - matkasse.se
middagstips