Skala och slanta 3 morötter. Finstrimla 1 knippe
salladslök. Dela 300 g pak choi i mindre bitar. Kvarta
250 g skogschampinjoner. Ta bort de yttersta bladen på
2 citrongrässtjälkar och krossa stjälkarna något med med
skaftet på kniven.
Fräs champinjonerna i lite sesamolja i en stor kastrull 3-
4 min under lock. Rör ner 1 msk sesamolja, 1/2 ask fryst
ingefära, 1 solovitlök (pressad) och 1 tsk socker. Fräs
ytterligare 1-2 min.
Tillsätt citrongräs, 1 1/2 l vatten, 1 msk japansk soja, 1/2
msk ättikssprit 12% och 2 1/2 tärningar kycklingbuljong.
Låt sjuda under lock medan du gör fyllning och knyten.
Fyllning: blanda ca 500 g kalkonfärs, hälften av
salladslöken, 1/2 ask fryst ingefära, 1 msk sesamolja, 1
msk japansk soja, 2 tsk socker, 1 tsk salt, 1 tsk ättikssprit
12% och lite nymalen svartpeppar i en bunke.
Wontonknyten: lägg 6 wontonblad på en skärbräda.
Fördela 1 rågad tesked fyllning mitt på varje blad. Stryk
kallt vatten runt kanterna på bladen med fingret. Vik
upp och tryck ihop degkanterna ordentligt, så du får
små runda och täta knyten.
Upprepa ovan tills du har 24 knyten. Ungefär hälften av
fyllningen används, resterande steks separat i punkt 8.
Lägg ner knytena och slantade morötter i soppan. Sjud
4-5 min eller tills färsen är genomkokt.
Hetta upp lite sesamolja i en stekpanna. Fräs
resterande fyllning med 1/2 tsk chili flakes tills den är
helt genomstekt och fått en krispig yta.
Vänd ner pak choi i den varma soppan och toppa med den varma soppan och toppa med
resterande salladslök och knaperstekt färs. Servera
med 1 påse räkchips.
Kakor är också mat! Som alla andra sidor använder matkasse.se webbplatskakor. Ingen information som kan identifiera dig sparas. Läs mer under länken "kakor" längst ner på sidan
Spara upp till 1375 kr på 5 kassar från HelloFresh och upptäck nya vegetariska mästerverk. Upptäck nya gröna favoriter och spara upp till 1549 kr på 6 matkassar från HelloFresh. HelloFresh Recension