Mjölkfri matkasse

Även om du älskar att laga mat kan det ibland vara en riktig syssla att förbereda läckra mejerifria måltider – speciellt om du har en familj eller ett hektiskt arbetsschema. Att köpa, skölja, hacka och laga mat samt städa kan ta en timme eller mer dagligen.

En mjölkfri matkasse gör det moderna livet lite mindre hektiskt genom att leverera färska ingredienser direkt till din dörr.

Läs mer om du vill ta reda på mer om vilka alternativ det finns ifall du överväger att prova en mjölkfri matkasse.

Mjölkfri matkasse

Så här beställer du en mjölkfri matkasse

Leveranser av matkassar låter dig bli en proffskock i ditt kök med hjälp av förberedda ingredienser och lätta-att-följa receptkort.

Även om det verkar finnas färre mjölkfria matkassar och mejerifria alternativ, har många måltidspakettjänster åtminstone några måltider att välja mellan varje vecka. Dessutom kommer vissa att ha anpassningsalternativ, som förfrågningar om att inte inkludera vissa livsmedel, eller att välja dina specifika måltider varje vecka.

Skräddarsydda menyer

HelloFresh erbjuder några mejerifria alternativ, och de har en sida på deras hemsida som listar mejeriprodukter för alla deras recept. Du kan ta en titt på sidan för att ta reda på hur du arbetar i mjölkfria alternativ till dina måltider. Detta tillvägagångssätt är faktiskt tilltalande, eftersom det ger dig många fler alternativ för vilka måltider du kan välja.

Marley Spoon erbjuder två olika planer som du kan beställa från. Den första är för två personer. Oavsett upplägg får du välja de individuella måltiderna varje vecka. Dessa är baserade på den aktuella menyn och det finns ofta ett tiotal måltider att välja mellan. Måltiderna är taggade med olika kriterier, som glutenfri, vegetarisk, mjölkfri, kundfavorit och hälsosam. Fullständig information om var och en finns på webbplatsen, inklusive matlagningsinstruktionerna.

Veganska matkassar

Samtliga veganska matkassar är självklart mjölkfria.

Simple Feast är en matleveranstjänst som gör att du kan laga växtbaserade måltider hemma och har ett starkt vegetariskt och veganskt fokus. Denna aspekt innebär att måltiderna tenderar att vara mjölkfria, samtidigt som de är en kraftfull källa till näringsämnen.

Fördelar med att sluta äta mejeriprodukter

Det finns många fler än sex fördelar med att bli mjölkfri, men vi valde de sex viktigaste för tidens skull.

  1. Gladare hud.

Att eliminera mejeriprodukter kan leda till drastiska förbättringar av ditt hudtillstånd. Vi pratar om bättre ton, återfuktning och förbättrade tillstånd för akne och rosacea. Skummjölk verkar vara den största förövaren av dålig hud.

Ett annat element är artificiella hormoner. Hormoner som matas till de mjölkproducerande korna förblir i deras mjölk. Denna mjölk konsumeras sedan av oss – vi är en mänsklig konsument som inte är tänkt att få i sig ett hormon-antibiotikum som är avsett för husdjur.

  • Gladare mage.

Även för dem som inte diagnostiserats med laktosintolerans är mejeriprodukter fortfarande en känd källa till orolig mage och olika matsmältningsproblem. Visste du att ingen annan art förutom människor kan smälta mjölk i vuxen ålder? Generellt är mjölk utformad för spädbarn.

Laktas är ett naturligt förekommande enzym i människokroppen som är nödvändigt för att bryta ner och smälta mjölk. De flesta människor föds med tillräckligt med laktasproducerande förmåga att smälta laktos. Men mellan två och fem års ålder slutar upp till 40 % av människor att producera laktas i tillräckliga mängder. Resultatet är över en tredjedel av amerikanerna med någon grad av laktosintolerans.

  • Inga hormoner och antibiotika.

Mjölkgårdar är ingen liten verksamhet, och mjölkbönder strävar alltid efter att optimera produktionen. Såvida det inte anges ’ekologiskt’ på förpackningen så matar många bönder sina kor med tillväxthormoner och antibiotika för att uppmuntra högre volymer av mjölkproduktion. Dessa artificiella hormoner förblir i mjölken.

  • Lägre miljöpåverkan.

Mejeriindustrin är skadlig för miljön på tre sätt: mark, vatten och luft.

Mjölkgårdar upptar tusentals hektar mark som skulle kunna användas för andra, mer fördelaktiga ändamål.

Mejerimjölk kräver ungefär 120 liter vatten för att producera en kopp av slutprodukten. Icke-mejerimjölk kräver 5-74 liter.

Två ord: ko fiser, och det man ska oroa sig för är metan. Metan är 84 gånger kraftfullare än koldioxid när det gäller att fånga värme i jordens atmosfär.

  • Rädda korna.

Det är ingen hemlighet att industriell djuruppfödning i allmänhet inte tar hänsyn till själva djuren; mödrar och deras barn är ofta åtskilda vid födseln, och levnadsförhållandena har sällan tillräckligt med utrymme för kor att röra sig bekvämt. Med tanke på den kraftfulla användningen av artificiella hormoner och antibiotika, är en mjölkkos liv långt ifrån lyckligt.

  • Skuldfri läckerhet.

Även om du redan har perfekt hud, inte är laktosintolerant och gör din del för miljön på andra sätt, kan det ändå bara kännas bättre att bli mjölkfri.

Mjölkfri matkasse

Frågor och svar

Är mjölkfri och laktosfri samma sak?

Nej! Mjölkfritt och laktosfritt är inte samma sak.

Laktos är ett naturligt socker som finns i mejeriprodukter. ”Laktosfri” indikerar att laktoskomponenten har tagits bort under produktionsprocessen. Alla mejeriprodukter har laktos i sig om inte produkten har konstruerats för att de ska bli laktosfria.

Å andra sidan, mjölkfritt är precis vad det låter som: allt som inte innehåller mejeriprodukter.

Är en mejerifri kost fördelaktig?

En av de främsta fördelarna med att ta bort mejeriprodukter är att man tar bort överflödigt mättat fett, socker och salt från sin kost, vilket minskar kaloriintaget och främjar en hälsosam vikt. Mejeri är också känt som ett surt livsmedel, vilket stör din kropps syra/alkaliska balans.

Kan man äta ägg på en mejerifri diet?

Ja. Om du bara tar bort mejeri (mjölk) från din kost, kan du definitivt äta ägg.

Finns det en mjölkfri matkasse?

Självklart! Alla veganska matkassar är mjölkfria. Sedan finns det många leverantörer som erbjuder skräddarsydda matkassar där du kan välja bort mejeri.

10
Dagar
10
Timmar
10
Minuter
10
Sekunder
Mjölkfri matkasse
Upp till 1549 kr på 5 kassar!
10
Dagar
10
Timmar
10
Minuter
10
Sekunder