Nya goda mål

Nytt år och nya möjligheter är min känsla vid varje årsskifte. Egentligen har man ju alltid nya möjligheter för varje ny dag man går till mötes men just vid årsskiftet är det precis som att göra ett litet bokslut. Summering av det som varit och reflektion över hur man vill gå vidare.

Nu har jag sedan flera år tillbaka lärt mig av livets läxa om vad orimliga krav och prestationsvärderingar kan ge för konsekvenser och jag avger inga nyårslöften längre. Det betyder inte att jag inte sätter mål. Visst är det kul att lära sig nya saker eller förändra något, kanske till det bättre, men inte lova något för att i slutändan bli besviken. Min filosofi är att vara, göra och även att äta lagom. Jag vill lyfta fram lagom, det är inte tråkigt att leva och vara just ”bara lagom”. Det är snarare en lättnad.

Nya goda mål
Min livsnjutarfilosofi!

E-roligt

Att planera och handla mat för vardagen är inte något som står på min topplista av det som ger mig bra energi. Jag har dessutom lagat tillräckligt många vardagsmiddagar under min 30-åriga ”mamma-period” för att veta att jag är dålig på att hitta på nya rätter. Jag blir till råga på allt stressad av att gå i affären och stå i kö i kassan. Nu är jag lyckligt lottad över att min man tar hand om den biten och de få gånger jag följer med är jag mer som ett bihang som dessutom hamnar utanför inköpslistan med ”prova-på” mat. Lite kul, men inte alltid så matsmart och definitivt mer klimatsmart att låta mig stanna hemma:-)

Jag lärde mig nyss ett nytt ord som heter e-tråkad och som syftar på personer som tycker det är trist att handla mat på nätet. Motsatsgruppen till dem borde väl i så fall vara de som älskar att handla på nätet och sedan få maten levererad direkt hem till dörren; e-roligt! 100% jag.

Nya goda mål
När veckans middagar landat i köket e’ det roligt! Både i svensk och dansk mening.

Att få färdigplanerade middagar med spännande recept och nya ingredienser för veckans middagar har lyft min vardag på många sätt. Det e’ roligt, och för mig som även arbetar i Danmark har det ordet dubbel betydelse. Roligt betyder ju lugn på danska.

Tidsbrist

Det har jag de veckorna jag arbetar som sjuksköterska och kommer hem sent på kvällarna. Både känslan av förväntan till dagen godaste mål tillsammans med att allt finns hemma för att dra igång middagen är sköna tankar under stressiga jobbdagar. Vissa veckor har jag mer tid men ibland behöver middagarna stå på bordet snabbt och vad passar då bättre än Lättlagade matkassen från Linas! Många sköna minuter och timmar som jag sparar på mitt pluskonto mitt i mörka januari.

Snabblagat från grunden

Fyra snabba små rätter med minimal tidsåtgång i köket.

Nya goda mål
Guldkant på vardagen – en snabblagad rätt utan kompromiss i god smak!
Stekt kyckling med koreansk gurksallad och soyayoghurt. 30 min!
Nya goda mål
Plåtmat!
Bekväm och snabb matlagning som man kan vända ryggen åt och hitta på annat under några minuter.
Stekt lax med dragonyoghurt och rostade rotfrukter. 30 min!
Nya goda mål
Färs i en enda bekväm röra! Härligt mustigt kryddad.
Marockansk nötfärspanna med mynta. 25 min!
Nya goda mål
Pizza!
Vegetarisk, med grekiskt tema. 30 min!

Klicka på bilderna så kommer du till recepten med matglädje!

10
Dagar
10
Timmar
10
Minuter
10
Sekunder
Nya goda mål
Upp till 1549 kr på 5 kassar!
10
Dagar
10
Timmar
10
Minuter
10
Sekunder