Simple Feast: Recension & Rabattkod

Simple Feast är inte tillgänglig. Bästa alternativen:
Upp till 1 359 kr på 5 kassar

Få Upp till 1 359 kr på 5 kassar

Spara upp till 1 359 kr på 5 kassar från HelloFresh och upptäck nya vegetariska mästerverk. 
HelloFresh Recension
9.9
Nyårsrabatt

30% rabatt på din första matkasse & 20% på dina 2 nästa. Rabattkod: NYSTART_LINASAFF

Skräddarsy din matkasse och välj bland 80 olika rätter – varje vecka. Få hem inspirerande och välplanerade recept för minimalt matsvinn. Matbutik med livsmedel. Nya recept av våra kockar. 150 milj. port. sen 2024.
Linas Matkasse Recension
9.7

30% rabatt på dina tre första kassar! Koden: NYMIDDAG

Enkla, goda och klimatsmarta middagar anpassade efter säsong!

9.3

Simple Feast

Contents

Kort om Simple Feast

 • Grundat: 2014.
 • Pris: från 699 kr för 3 middagar (3 personer)
 • Leveransområde: Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala, Linköping, Jönköping, Norrköping, Lund, Helsingborg, Borås, Halmstad, Örebro och Karlstad. Alltid gratis frakt!
 • Bindningstid: Ingen bindningstid – avsluta när du vill!
 • Antal måltider per leverans: 3 middagar för 2–3 eller 4–5 personer.
 • Betalning: Du kan betala med kort eller via Klarna faktura.
 • Typ av mat: Snabblagad och nyttig mat som alltid är 100% växtbaserad – vegansk matkasse tillagad av Michelin-tränade kockar, för hela familjen!

Vem kommer att tycka om Simple Feast? Simple Feasts matkassar är perfekta för vegetarianer, veganer och för dig som vill ha riktigt lättlagade rätter som är förberedda av Michelin-tränade kockar.

 

Om Simple Feast Matkasse

Simple Feast har etablerat sig som den 100% växtbaserade och miljövänliga aktören på matkasse-marknaden. Simple Feast grundades i Danmark 2014 – med en storskalig receptsamling, fylld med inspiration och vägledning för hemmakocken. I början hade man en app med hundratals recept att välja mellan. Företaget insåg dock väldigt snabbt att utmaningen med att laga god och klimatsmart mat hemma inte hade så mycket att göra med tillgången till massvis av professionella recept, utan mer med hur mycket tid folk faktiskt hade till att handla råvaror och tillaga maten.

 

Ur detta föddes idén om det som idag är Simple Feasts suveräna tjänst – en hållbar matkasse med 100% växtbaserad kost för hela familjen. Man har behållit recepten från världsberömda kockar men lägger nu mer fokus på att vara lättillgängligt för alla som vill laga god mat. Man ville även ville lägga mer fokus på just hållbarhet och att vara miljövänliga. Man gick därför under 2017 från alla recept med kött (som redan på den tiden enbart var en liten del av alla recept man erbjöd) och blev helt växtbaserade i ett försök att bidra till en mer hållbar och grön tillvaro för alla.

 

Detta var ett lyckat val som har lett till att Simple Feast har blivit B Corp™-certifierade, vilket innebär att de lever upp till den högsta industristandarden när det gäller ”transparens, ansvarstagande, hållbarhet och delaktighet i syftet att skapa ett mervärde för samhället”. Simple Feast är matkassen för dig som vill äta gott, med råvaror från växtriket och samtidigt ha så liten miljöpåverkan som möjligt med dina middagar.

 

Visste du att:

Bakom de många växtbaserade recepten som erbjuds av Simple Feast står idag kända kockar som Nanna Elisabeth Vestergaard, Rasmus Kliim, Rasmus Grube, Anders Vald och Thomas Parry. Det här är kockar som jobbat på några av världens mest framgångsrika restauranger, som t.ex. Alkimia och The Waterside Inn.

Hur fungerar Simple Feast Matkasse?

För att beställa Simple Feasts matkasse med spännande veganska recept, fria från animaliska produkter, behöver du först kolla att de levererar till din adress. Detta gör du enkelt genom att skriva in ditt postnummer på deras hemsida. Simple Feast levererar till våra storstäder men även till många andra orter, bl.a. Helsingborg, Örebro och Karlstad. När du bekräftat att du kan beställa från Simple Feast väljer du den matkasse du vill ha och tecknar ett abonnemang. Oroa dig inte, abonnemanget har varken bindningstid eller några krångliga regler om du vill avsluta leveranserna.

Du kan även hoppa över leveranser när du vill, vilket är riktigt smidigt om du skulle vara bortrest en vecka eller om du helt enkelt vill handla och planera veckans middagar själv. Du väljer om du vill ha leverans varje vecka eller varannan vecka. Du gör alla ändringar och pausa dina leveranser i en lättanvänd app som du laddar ner till din mobil eller surfplatta. Matkassen levereras på söndagar (måndagar på vissa orter) och du får ett SMS med en ungefärlig leveranstid i förväg så att du kan planera därefter.

 

Vart levererar Simple Feast?

Precis som de andra stora matkasse leverantörerna levererar även Simple Feast till våra tre största städer Stockholm, Göteborg och Malmö. Men du kan beställa en 100% växtbaserad och miljövänlig matkasse även om du bor i en mindre stad. Simple Feast levererar idag till Uppsala, Linköping, Jönköping, Norrköping, Lund, Helsingborg, Borås, Halmstad, Örebro och Karlstad. Leveranserna är dessutom alltid helt gratis! Allt du behöver göra är att välja recept, lägga din beställning och vänta på att dina goda middagar levereras.

Vilken dag levererar Simple Feast Matkasse?

Simple Feast levererar på söndagar på nästan alla orter. Vissa orter får däremot sina matkassar på måndagar. Du kan se vilken dag som du kommer att få hem din matkasse när du gör din beställning på Simple Feasts hemsida eller app. Man har valt just söndagar som leveransdag för att säkerställa att så många som möjligt kan vara hemma och ta emot matkassen, men det är också som ett sätt att vara mer måna om miljön genom att fokusera alla leveranser på en enda dag, istället för sprida ut leveranserna över flera dagar. Färre leverans rutter betyder ju färre avgaser och det är givetvis bättre för vår miljö.

 

Du får alltid hem dina matkassar i en stor leverans-box som fungerar som en kylbox. Detta garanterar att maten i matkassarna har rätt temperatur och håller sig fräsch till dess att du har möjlighet att stoppa in alla varorna i kylen. Detta är även praktiskt om du inte skulle vara hemma när leveransen kommer. Föraren kan ställa din leveransbox utanför dörren och du behöver inte oroa dig för att matvarorna ska bli dåliga, den smidiga kylboxen håller allt färsk och i rätt temperatur tills du är hemma.

 

Simple Feast recept – Inget kött? Inga animaliska produkter?

Sedan oktober 2021 har Simple Feast helt och hållet plockat bort animaliska produkter ur sina matkassar. Detta betyder inte bara att rätterna är fria från kött, utan även att inga animaliska produkter används i deras matkassar. Är du vegan är det här riktigt goda nyheter för dig eftersom precis alla recept i en Simple Feast matkasse nu är veganska. Vägen hit har dock inte alltid varit lätt. Trots att Simple Feast varit en klimatsmart matkasse från starten brukade man erbjuda flera rätter med kött för inte så längesedan. Känslan av att man kunde göra mer – och framförallt att vilja visa omvärlden hur gott och enkelt kan vara när man ”tänker grönt” – grodde dock och i takt med årliga klimatrapporter som visade negativa effekter av köttmarknaden och hårda tal från Greta bestämde sig Simple Feast helt enkelt att göra sig av med köttet för gott.

 

Att man valde att skippa kött och nu använder sig av helt växtbaserade recept beror till stor del på att företagets medgrundare och VD, Jakob Jønck, växte upp på 80-talet bland ekologiska fruktodlingar och hippie-kollektiv, där man helt enkelt inte hade kött som alternativ. Inspirationen bakom fokusen på veganska recept kommer alltså indirekt från Jakobs föräldrar och deras vänner.

 

Med en helt vegansk matkasse kan du äta utsökta middagar med gott samvete, då du vet att du har valt en matkasse med så liten miljöpåverkan som möjligt. Att man inte köper kött bidrar ju även till att färre djur behöver lida och mista livet.

Tillagning – Simple Feast Matkassar

Du hittar alla dina recept både på hemsidan och i den smarta appen, så du slipper hålla koll på receptlappar som enkelt kan hamna i soporna av misstag. Recepten har tydliga och enkla instruktioner för att göra matlagningen så simpel som möjligt. Ett recept tar normalt 15–20 minuter att slutföra, tack vare faktumet att det mesta av det tunga arbetet redan sköts innan matkassen levereras till dig. I de flesta fall behöver bara koka pasta och slänga ihop recepten i en kastrull eller hålla sallad i en skål och strö över den medföljande dressingen.

Hållbarhet i fokus

Hållbarhet är något som är väldigt viktigt för Simple Feast. Med hållbarhet menar man inte bara att maten ska hålla länge, här ligger fokus även på miljövänlig hållbarhet med miljövänliga förpackningar. Rätterna som levereras håller hela veckan och du kan laga maten på fredagen efter leverans utan att riskera att matvarorna blivit dåliga innan dess. Förvara bara varorna i kylen från leverans till matlagning.

 

Matkassen levereras dessutom en smidig kylbox som håller dina matvaror kylda i flera timmar efter leverans. Om du inte har plats i kylen vid leverans eller om du inte kan vara hemma för att ta emot din matkasse behöver du alltså inte ha panik över att maten blir dålig. Den smarta kylboxen håller din mat fräsch och vid rätt temperatur tills du är redo att packa in allt i kylen.

Matkasse med miljövänliga förpackningar – Simple Feast

All mat från Simple Feast levereras i miljövänliga och hållbara förpackningar. Förpackningarna är tillverkade av olika, dels återvunna, men framförallt nedbrytbara, material. Vare sig det är gammal hederlig papp, papper eller restavfallsmaterial som PLA är allting framtaget med miljön i åtanke – utan att för den sakens skull kompromissa på matsäkerhet eller hygien. Det är trots allt livsmedel som levereras i dessa miljövänliga förpackningar. Simple Feast jobbar även ständigt med att försöka göra sina förpackningar ännu bättre, både för dig och för miljön.

 

Matsvinn

Något som står högt på listan över saker som Simple Feast är mest passionerade för är såklart matsvinn – eller rättare sagt att undvika matsvinn i största möjliga mån. Det är därför du måste lägga din beställning eller göra ändringar i din leverans senast på onsdagen innan leverans. På så sätt kan företaget alltid köpa in precis så mycket råvaror som krävs, utan att behöva slänga matvaror som blir över pga för stora inköp.

 

Det här smarta tänker kan tyvärr även leda till att en specifik måltid kan ta slut, då den varit oerhört populär, och du tvingas välja en annan rätt. För att undvika att bli utan uppmanas du därför att försöka planera dina matkassar och välja vilka recept du vill ha levererade ett par veckor i förväg. Skulle du vara lite sent ute och vill kolla om du kan beställa ett recept som var slut när du först la din beställning kan du alltid titta in igen på onsdagen. Det kan ju ha hänt att någon annan ändrat sin beställning och valt bort det recept som du var så sugen på att testa!

 

Priser och betalning – Vad kostar Simple Feast Matkasse?

Simple Feast har nyligen bytt prismodell och erbjuder nu två alternativ med 3 middagar vardera. Det som skiljer kassarna åt är hur många portioner som levereras. Vid varje leverans väljer du 3 ekologiska rätter från Michelin-kockar för antingen 2-3 eller 4-5 personer. Den mindre matkassen är perfekt för två personer som får 3 goda middagar och kan göra lunchlådor av maten som blir över. Denna kasse är även perfekt för par med ett mindre barn som inte äter mycket.

 

Den större matkassen passar bättre om ni är en flerbarnsfamilj eller ett gäng vänner som bor ihop. Här får du också 3 middagar, men ingredienserna räcker till 4-5 personer. Vilken kasse du väljer beror alltså helt enkelt på hur mycket av varje måltid du vill ha. Simple Feast har inga särskilda matkassar med olika recept att välja mellan som andra aktörer har.

 

Simple Feast Priser:

Matkassarna levereras med exakt så mycket ingredienser som behövs för att laga dina middagar för att undvika matsvinn. Välj den storleken du vill ha och bestäm sedan vilka recept du vill ha med i din nästa leverans. Du väljer recepten antingen genom att logga in på hemsidan eller via appen som du kan ladda ner både till Android och iOS.

Matkassar från Simple Feast har gratis frakt och levereras en gång i veckan, oftast på söndagar. Betalning är enkel och sköts på ett säkert sätt. Du kan välja att antingen betala med kort eller genom Klarna. De kort som accepteras är Visa, Mastercard och JCB och när det kommer till Klarna har du möjlighet att antingen betala via direktbetalning från bankkonto, betalkort eller med en faktura på 14 dagar. Med BankID och Klarna sköts betalningen både snabbt och är säker.

 

Vilka typer av matkassar finns det att välja mellan?

Sedan starten har teamet bakom Simple Feasts vision varit att förse sina prenumeranter med kvalitativ mat, gjord på bra råvaror och med smakrika recept som får alla att tycka om en 100% växtbaserad diet. De har därför nära samarbeten med sina grossister och leverantörer för att se till så att råvarorna som används i rätterna inte bara tas fram för deras smakegenskaper, utan även är hållbara och miljövänliga val.

 

Varje vecka får du möjligheten att välja tre av fem tillgängliga rätter som tagits fram av Simple Feasts Michelin-tränade kockar för att skapa just din egen matkasse. För att tillgodose kraven gällande hållbarhet – och framförallt för att minska matsvinnet – händer det under vissa veckor att en rätt är ”låst” in och inte går att välja bort. Dina valmöjligheter för dessa veckor minskar alltså från 3 till två rätter då en utvald rätt levereras till alla i ditt område.

 

Detta gör att Simple Feast kan minska antalet ingredienser som behöver beställas till olika recept, vilket i sin tur leder till mindre svinn och mindre miljöpåverkan. Oroa dig inte, de rätter som kockarna väljer ut är deras favoriter, så du tvingas inte välja rätter av lägre kvalitet. Skulle det vara att du inte är sugen på receptet som valts ut kan du alltid välja att hoppa över den veckans leverans. Om du inte vill välja recept själv kan du även låta kockarna välja ut hela din veckomeny åt dig – så blir leveransen som en god överraskning!

 

Simple Feast använde sig tidigare av en modell där du valde menyer med namn som Season Feast och Family Feast men man har nu alltså gått över till att endast ha 5 tillgängliga recept som du väljer från. De tidigare recepten från Feast-menyerna har nu bakats in de 5 recepten som erbjuds varje vecka. Många äldre kunder undrar ofta varför de inte längre kan välja vegetariska alternativ, vilket beror på att Simple Feast är en 100% vegansk matkasse, numera.

 

Comfort Food – Redo att äta på 5 minuter

Comfort Food är ett koncept som Simple feast tagit fram som ett komplement till sina vanliga matkassar. Med Comfort Food får du hem goda, helt ekologiska grytor med lång hållbarhet. Dessa grytor kan du ha i kylen i minst en månad. Det som gör hela konceptet så smidigt är att grytorna är färdiglagade och allt du behöver göra är att värma upp maten i 5 minuter när det är dags att äta. Riktigt smidigt!

Grytorna levereras en gång per månad och du får hem 4 rätter som du kan ha i kylen som akut-middagar att tillaga på 5 minuter eller som goda rätter att plocka fram när du är sugen på en god vegansk gryta. Varje burk innehåller mat som räcker till 2 personer och tack vare den smarta leveransen på burk håller rätterna otroligt länge i kylen. Kom bara ihåg att inte öppna burken förrän det är dags att äta, då det kan förkorta grytans hållbarhet.

 

Det här får du när du beställa Simple Feast Comfort Food:

●     Fyra goda, ekologiska grytor

●     Varje burk innehåller middag till 2 personer

●     Minst 1 månads hållbarhet i kylskåp

●     Tillagad och förpackad i en kontrollerad miljö

 

Har Simple Feast bindningstid?

För att beställa Simple Feast matkasse behöver du teckna ett abonnemang. Det går snabbt och både registrering av dina personuppgifter och betalning är riktigt smidig.En sak som många dock undrar över när de hör ordet “abonnemang” är om de binder sig till ett visst antal leveranser. Så är absolut inte fallet hos Simple Feast. Du varken binder upp dig eller behöver oroa dig över dolda avgifter om du skulle vilja avsluta ditt abonnemang efter en, två eller sjutton leveranser.

Simple Feast har ingen bindningstid alls och du bestämmer själv vilka veckor du ska få hem matkassar. Det går lika bra att avsluta ditt abonnemang som att pausa dina leveranser om du reser bort på semester. Allt sköts i den smidiga appen eller genom att logga in på hemsidan.

 

Vilken är den bästa matkassen?

Något som många undrar är vilken matkasse som är “bäst”. Det här är något som är praktiskt taget omöjligt att svara på, då de flesta av oss har olika preferenser och matvanor. Vill du äta svensk husmanskost och föredrar att äta fisk eller nötkött? Då är Simple Feast inte matkassen för dig. Är du däremot mer sugen på att äta riktigt goda veganska rätter, som förberetts av Michelin-tränade kockar? Det kan Simple Feast fixa! Med 100% växtbaserade rätter som du får hem i miljövänliga förpackningar, levererade under en och samma dag för att minimera miljöpåverkan är det här matkassen för dig som är lite mer medveten om vilken effekt vi människor har på miljön. Det är dessutom otroligt gott och går snabbt att laga alla recept från Simple Feast!

Simple Feast Matkasse- en enkel fest!

Simple Feast – fritt översatt som en ”enkel fest” men där enkel står för flera betydelser med betoningen på fest. Jag har haft förmånen att uppleva en festlig vecka med tre vegetariska rätter från Simple Feast. Konceptet var för mig lite okänt och så här fungerar det:

Söndag. Jag väntade på min matleverans och fick tydliga besked via SMS redan på förmiddagen om att maten var på väg.

Simple Feast

I en god och nyttig variant på ”bag in box” kommer middagarna hem till mig! All mat förpackat i miljövänligt material.

Enkel i flera betydelser…

Hela grundprincipen med att ha en matkasse är enkel t.ex.

 • att slippa handla (inte minst under det märkliga året 2020)
 • inga middagsfunderingar
 • prova på nya smaker
 • inte minst att ”lära sig” äta mer vegetariskt – därmed klimatsmart

Simple Feast är goda vegetariska, i princip färdiglagade middagar lagade av utbildade kockar som levereras i ett miljövänligt format direkt hem till dörren. Det som återstår är att följa enkla instruktioner och laga goda tillbehör. Det är väldigt enkelt i betydelsen att arbetsinsatsen och tiden är minimal från grytor till bordet. En kvart, tjugo minuter tar det. Så här ser en härlig middag ut innan tillagning.

Simple Feast

Middagen innan servering – enkelt, tydligt och snart klart! Alla 1:or är mat och ingredienser till första middagen. 2:or till andra middagen o.s.v.

Simple Feast

En kvart senare – middagen är klar! Enkelt! Men här kommer också ”feast” in i bilden. Lasagne med tomat och bechamel, serveras med vitlöksbröd, kronärtskockskräm, pesto och clementinsallad.

WOW, vilken middag! Lasagnen är redan färdiglagad och ska bara värmas i ugnen. För mig återstår att skiva och bre på det goda vitlökssmöret på brödet och ”tajma” in det i ugnen tillsammans med lasagnen. Jag fixar salladen och tar fram den goda peston och kronärtskockskrämen som är tillbehör. Vilken fest! Smakerna är väl balanserade och allt är verkligen riktigt gott. Portionerna är väl tilltagna och vilken lycka att kunna ta med sig en god lunchlåda till jobbet, som blir en av dagens höjdpunkter när man arbetar på sjukhus.

Enkel fest

 

Dagens vardag är annorlunda för många men inte så mycket för mig. Morgonens rutiner är densamma och det är fulla arbetsdagar. Just arbetsdagen är emellertid mer besvärlig. Det med anledning av alla säkerhetsåtgärder och att bära munskydd precis hela dagen, med undantag när vi äter, med distans till andra, med begränsat antal i fikarummet. Lunchen är viktig i dessa tider och goda rester är en fest. Simple Feast är inget undantag och underbara dofter spred sig när jag värmde min lunch och jag delade ett smakprov med en matintresserad kollega. Vilken reaktion när jag sa att det var vegetariskt. Full pott i smakbetyg blev det!

Simple Feast

Miljongrönt med potatismos. Serveras med grönkål, rårörda lingon, solrosfrön och persilja. Mustig gryta med härliga smaker och äkta ”gött” mos.

Simple Feast – en tallrik med sol

Simple Feast

Grönsakswok med sataysås. Serveras med limemarinerad pak choy, fullkornsris och jordnöts-dukkah.

Sammanfattat har det varit tre dagar med vällagade, smakrika och goda rätter med fräscha tillbehör – endast vegetariska rätter! Vårt hushåll kan nog betraktas som flexitariskt, d.v.s att vi äter fågel, fisk tillsammans med vegetariska rätter och allt mer sällan rött kött . Under dessa tre dagarna kan jag ärligt säga att vi inte saknat något kött alls. Det har varit en riktigt bra balans med mycket goda smaker och fräscha tillbehör som också mättat rejält. Att middagarna dessutom nästan är klara, är verkligen en lyx och så nära restaurangkänsla man kan komma.

Att ”lära sig” äta vegetariskt är inte svårt och för den yngre generationen är den mer och mer självklar. Simple Feast’s filosofi är inte bara att bidra med lättlagad god och nyttig mat i vardagen utan även att den ska vara anpassad till säsong och vår miljö.

Simple Feast – helt enkelt en matkasse som lämnar stort smakmässigt intryck med minsta klimatmässiga avtryck.

Vilka typer av matkassar finns det att välja mellan?

Enda sedan starten har teamet bakom Simple Feasts vision varit att förse sina prenumeranter med kvalitativ mat, gjord på bra råvaror och med smakrika recept som får alla att tycka om en växtbaserad tillvaro. De har därför nära samarbeten med sina grossister och leverantörer för att se till så att råvarorna som används i rätterna inte bara tas fram för deras smakegenskaper, men även från en hållbar synvinkel3.   Varje vecka får du möjligheten att välja tre av fem olika rätter som tagits fram av Simple Feasts Michelin-tränade kockar för att skapa just din egna matkasse. För att tillgodose krav gällande hållbarhet – och framförallt för att minska matsvinnet – händer det under vissa veckor att en rätt är ”låst” av kockarna och valmöjligheterna för den veckan minskar då till två rätter. Detta gör att kockarna kan minska antalet ingredienser som behöver användas, vilket i sin tur leder till mindre slöseri.   Skulle det vara att du inte är sugen på receptet som valts ut kan du alltid välja att hoppa över den veckans leverans och är det så att du inte vill behöva välja själv har du även alternativet att låta kockarna välja ut hela din meny åt dig – som en överraskning!   Detta utgår allt ifrån Simple Feasts nya sortiment som från den 1a oktober nu alltså är en ”kocken rekommenderar”-modell där samtliga av veckans rätter handplockats av deras team med kockar, specifikt för veckan och med tillgänglighet av råvaror i åtanke. Tidigare menyer så som deras Season Feast och Family Feast har alltså utgått som alternativ men har istället bakats in som koncept i den nya menyn som helt i enlighet med detta är anpassad både efter säsongen – men också för familjen4.

Hoppa över leverans, pausa eller avsluta abonnemang

Skulle det vara att du inte vill ha en veckas leverans – kanske är du inte så sugen på rätterna som erbjuds eller kanske ska du vara borta och inte ha tid att laga maten – kan du antingen välja att hoppa över leveransen eller att helt enkelt avsluta abonnemanget. Då din prenumeration kommer utan bindningstid är det därför möjligt att göra båda ändringar fram till klockan 10.00 på onsdagen innan nästa leverans. Ändringar sker antingen enkelt via webben eller ännu smidigare – direkt i appen på din mobil.   För att ändra ditt abonnemang eller en av dina leveranser loggar du in med hjälp av inloggningsuppgifterna som skickats till dig i ditt första bekräftelsemail. Väl inne i appen kan du sen välja att redigera eller avbryta en order. Du kan även kontakta kundtjänst på [email protected] och så kan de hjälpa där får hjälp med att utföra ändringarna.

 

Inga kommentarer till “Simple Feast”

Allas matkassar fran Simple Feast

699-999kr

3

2-5

699-999kr

3

2-5

Simple Feast

10
Dagar
10
Timmar
10
Minuter
10
Sekunder
Simple Feast
Upp till 1549 kr på 5 kassar!
10
Dagar
10
Timmar
10
Minuter
10
Sekunder