Simple Feast – en enkel fest!

Simple Feast – fritt översatt som en “enkel fest” men där enkel står för flera betydelser med betoningen på fest. Jag har haft förmånen att uppleva en festlig vecka med tre vegetariska rätter från Simple Feast. Konceptet var för mig lite okänt och så här fungerar det:

Söndag. Jag väntade på min matleverans och fick tydliga besked via SMS redan på förmiddagen om att maten var på väg.

I en god och nyttig variant på “bag in box” kommer middagarna hem till mig! All mat förpackat i miljövänligt material.

Enkel i flera betydelser…

Hela grundprincipen med att ha en matkasse är enkel t.ex.

  • att slippa handla (inte minst under det märkliga året 2020)
  • inga middagsfunderingar
  • prova på nya smaker
  • inte minst att “lära sig” äta mer vegetariskt – därmed klimatsmart

Simple Feast är goda vegetariska, i princip färdiglagade middagar lagade av utbildade kockar som levereras i ett miljövänligt format direkt hem till dörren. Det som återstår är att följa enkla instruktioner och laga goda tillbehör. Det är väldigt enkelt i betydelsen att arbetsinsatsen och tiden är minimal från grytor till bordet. En kvart, tjugo minuter tar det. Så här ser en härlig middag ut innan tillagning.

Middagen innan servering – enkelt, tydligt och snart klart!
Alla 1:or är mat och ingredienser till första middagen. 2:or till andra middagen o.s.v.
En kvart senare – middagen är klar! Enkelt! Men här kommer också “feast” in i bilden.
Lasagne med tomat och bechamel, serveras med vitlöksbröd, kronärtskockskräm, pesto och clementinsallad.

WOW, vilken middag! Lasagnen är redan färdiglagad och ska bara värmas i ugnen. För mig återstår att skiva och bre på det goda vitlökssmöret på brödet och “tajma” in det i ugnen tillsammans med lasagnen. Jag fixar salladen och tar fram den goda peston och kronärtskockskrämen som är tillbehör. Vilken fest! Smakerna är väl balanserade och allt är verkligen riktigt gott. Portionerna är väl tilltagna och vilken lycka att kunna ta med sig en god lunchlåda till jobbet, som blir en av dagens höjdpunkter när man arbetar på sjukhus.

Enkel fest

Dagens vardag är annorlunda för många men inte så mycket för mig. Morgonens rutiner är densamma och det är fulla arbetsdagar. Just arbetsdagen är emellertid mer besvärlig. Det med anledning av alla säkerhetsåtgärder och att bära munskydd precis hela dagen, med undantag när vi äter, med distans till andra, med begränsat antal i fikarummet. Lunchen är viktig i dessa tider och goda rester är en fest. Simple Feast är inget undantag och underbara dofter spred sig när jag värmde min lunch och jag delade ett smakprov med en matintresserad kollega. Vilken reaktion när jag sa att det var vegetariskt. Full pott i smakbetyg blev det!

Miljongrönt med potatismos. Serveras med grönkål, rårörda lingon, solrosfrön och persilja.
Mustig gryta med härliga smaker och äkta “gött” mos.

Simple Feast – en tallrik med sol

Grönsakswok med sataysås.
Serveras med limemarinerad pak choy, fullkornsris och jordnöts-dukkah.

Sammanfattat har det varit tre dagar med vällagade, smakrika och goda rätter med fräscha tillbehör – endast vegetariska rätter! Vårt hushåll kan nog betraktas som flexitariskt, d.v.s att vi äter fågel, fisk tillsammans med vegetariska rätter och allt mer sällan rött kött . Under dessa tre dagarna kan jag ärligt säga att vi inte saknat något kött alls. Det har varit en riktigt bra balans med mycket goda smaker och fräscha tillbehör som också mättat rejält. Att middagarna dessutom nästan är klara, är verkligen en lyx och så nära restaurangkänsla man kan komma.

Att “lära sig” äta vegetariskt är inte svårt och för den yngre generationen är den mer och mer självklar. Simple Feast’s filosofi är inte bara att bidra med lättlagad god och nyttig mat i vardagen utan även att den ska vara anpassad till säsong och vår miljö.

Simple Feast – helt enkelt en matkasse som lämnar stort smakmässigt intryck med minsta klimatmässiga avtryck.

Läs mer om Simple Feast
Simple Feast's hemsida
https://simplefeast.com/se
kundservice@simplefeast.com
08-420 029 90

Rabattkod: FORK - Till erbjudandet!

Spara 400 kr på de på fyra första kassarna. Erbjudandet gäller nya kunder!