Snabba Sommarkassen – Solklart Middagsfrid

Äntligen är det sommar! Varma och ljusa kvällar och vem vill vara inne då? Inte jag iallafall, som arbetar inomhus utan fönster annat än i fikarummet. Sol eller regn, jag är oftast lyckligt ovetandes. Väl hemma är jag gärna ute och tacksam för att ha en trädgård att kunna vara i.

Snabba Sommarkassen - Solklart Middagsfrid
Kanske lite instängt arbete men väldigt meningsfullt.

Öppna din dörr

Det är helst så långt jag sträcker mig för att handla mat. Det är befriande att få ta emot veckans middagar direkt vid min ytterdörr. Resten av maten som kommer hem till mitt kylskåp, handlar gärna min man, i vanliga fall ska tilläggas. Just i dessa tider är det ju ganska struligt att gå och handla i affären med tanke på coronapandemin – man ska vara mycket noga med både att hålla avstånd och handhygienen.

Middagsfrid följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer kring både mathantering och leveranser.

Denna veckan tog jag emot Snabba Sommarkassen från Middagsfrid direkt från solstolen. Så lyxigt!

Snabba Sommarkassen - Solklart Middagsfrid
Snabba Sommarkassen matchar både min filosofi och outfit.

Snabba Sommarkassen

Snabba, lättlagade och somriga middagar för tre dagar till fyra personer. Bara att gå igång i köket – packa in fina råvaror varav mycket ekologiskt, kika lite på recepten och sedan ta uti med första middagen.

Snabba Sommarkassen - Solklart Middagsfrid
Veckans ingredienser – ekologiskt i stor utsträckning.

Alla rätter från Middagsfrid är hälsosamt planerade och de provlagas och provsmakas alltid. Deras fokus ligger på den äkta råvaran: färskt, ekologiskt och utan onödiga tillsatser direkt hem till din dörr. Till de fina råvarorna följer pedagogiska recept.

30 minuter senare (efter leverans)

Nästan som att laga mat på TV fastän utan redigering eller lagat i förväg – det tar faktiskt inte längre tid att ställa en god middag på bordet med smarta och välplanerade recept.

Snabba Sommarkassen - Solklart Middagsfrid
Kycklingfilé med jordnötssås och rödkålssallad

Kycklingen lagades i ugnen med en god marinad som gav lite hetta. (Vi har en riskokare och det är något som varmt kan rekommenderas. Riset blir alltid perfekt och hålls sedan varmt.) Till det en varm jordnötssås med lite lime. Mycket smak för lite tid i köket – gott!

En sommarklassiker i ny tappning

Snabba Sommarkassen - Solklart Middagsfrid
Salsiccia med potatissallad och basilikakräm

Ingen vanlig potatissallad med korv minsann utan ett recept med extra allt. Potatisen får härligt sällskap paprika, bönor, rödlök och oliver och blandas sedan ljummen med en härlig basilikakräm. Korven tillagas i ugnen i lugn och ro, utan stänkande över hela spisen – så smart och himla gott! Basilikakrämen kommer att bli min nya favoritdressing till potatis i sommar – den saken är säker.

Snabba Sommarkassen - Solklart Middagsfrid
Het kräftpanna med persilja och färsk pasta

Färsk pasta med skaldjur och detta är en rätt med två underbara ingredienser och här kan inget gå fel. Men i sanningens namn har vi en dotter som inte alls äter skaldjur, helt obegripligt för oss som älskar skaldjur men, men, inga bekymmer alls för såsen, innan jag lagt i kräftorna, står sig väl på egen hand med zucchini, tomater, fänkål, vitlök m. fl. Riktigt god och dessutom mycket snabblagad.

Lyckligtvis så är portionerna dessutom väl tilltagna och det blir fina matlådor med till jobbet. Lite synd om mina arbetskamrater bara, som blir orimligt frestade av mina luncher.

Solklara middagar

Enkelt, bekvämt och gott. Precis som man vill ha sin matlagning under sommaren och att dessutom få maten bekvämt levererad hem är en solklar lösning för att maximalt kunna njuta av sommarens ljusa och sköna kvällar.

Glad Sommar!

Läs mer om Middagsfrid
Middagsfrid's hemsida
middagsfrid.se
[email protected]
08-55117118

Rabattkod: GODAREVANOR

50% rabatt på första kassen och 20% på de andra två

50% rabatt på första kassen och 20% på de andra två
10
Dagar
10
Timmar
10
Minuter
10
Sekunder
Snabba Sommarkassen – Solklart Middagsfrid
35% rabatt
10
Dagar
10
Timmar
10
Minuter
10
Sekunder
Snabba Sommarkassen – Solklart Middagsfrid