Matkasse student

Det finns ett stående skämt som säger att studenter bara äter snabbnudlar. Men även om det visserligen kan vara gott, och definitivt är mycket billig mat, så är det knappast näringsrikt. Om du ska klara tentorna behöver du ge din hjärna nyttig mat så att den orkar prestera, och det är här matkassar för studenter kommer in i bilden. Det finns visserligen inte direkt någon särskild studentmatkasse på marknaden i nuläget, men det finns billiga alternativ som passar bra för studentplånboken. Och det är bra att vara medveten om att färdigpackade matkassar som levereras hem till dig faktiskt inte är så dyra som många tror att de är. Råd och Rön jämförde priser på olika matkassar 2015 och kom faktiskt fram till att det många gånger är billigare kilopris på varorna som du får med i de olika kassarna. Det beror bland annat på att de inte har några fysiska butiker som måste ha personal på golvet större delen av dygnet. Och de har knappt något svinn där mat blir dålig och måste slängas. Det här gör att de kan sänka priserna. En annan stor fördel med att få hem en matkasse som student är att du inte behöver ge dig iväg och handla. Många studenter har ingen bil, utan måste ta bussen till affären. Och det kan vara tungt och jobbigt att släpa hem maten, särskilt på vintern när det är kallt och blött. Nu ska vi titta på några fler fördelar med att prenumerera på en studentmatkasse.

Matkasse student

Varierad mat till bra priser med matkassar för studenter

Om du vill äta en varierad, näringsrik kost är färdigkomponerade matkassar ett bra alternativ. Deras innehåll skräddarsys av kockar och dietister som har koll på vad du behöver få i dig för att må bra. I vissa fall kan du välja mellan ett antal rätter för att själv bestämma vilken mat du ska få hem. Det finns också alternativ för dig som inte äter vissa livsmedel, till exempel kött eller gluten. Och en vegetarisk kasse kostar oftast mindre att beställa, eftersom kött i regel är dyrare än grönsaker.

Ett alternativ på en bra matkasse för studenter är Hello Fresh. Priset för en portion blir billigare ju mer mat du beställer, så vill du maxa det hela så kan du beställa fem rätter för fyra personer. Det mesta går att frysa in, så då får du 20 portioner mat. En portion kostar då strax över 30 kronor. Eftersom de inte har någon bindningstid så kan du välja att ta någon vecka då och då. Tänk bara på att avbeställa nästa kasse tidigare än onsdagen innan nästa leverans. Men även om du vill få mat levererad varje vecka är Hello Fresh ett bra alternativ. Många studenter vill äta miljövänligt och eftersom de har så många goda vegetariska rätter att välja på kan du vara klimatsmart samtidigt som du får näringsrik och spännande mat. Det är också praktiskt att du får precis så mycket du behöver av allt. På så vis slipper du det vanliga problemet singelhushåll ofta stöter på, att de måste köpa större förpackningar av matvaror än vad de egentligen behöver.

Färdiga matkassar sätter guldkant på studietiden

När man är student har man ofta inte så mycket pengar att röra sig med som man skulle vilja ha. Men en bra investering för din hälsa är att äta ordentlig mat. I stället för att spara in på maten, som ju faktiskt är något av det viktigaste vi lägger pengar på, kan du komma på andra sätt att spara. Till exempel kan du skära ner på onyttiga vanor som att dricka alkohol eller röka. Om du funderar över vilka saker du prioriterar i livet kommer du kanske fram till att maten är viktigare än du trodde. Med en färdig matkasse som passar studentplånboken lär du dig att laga mat och kan bjuda dina kompisar på middagar som imponerar. Och när du vill bjuda någon på dejt är det roligt att laga recepten tillsammans.

Matkasse student

Något av det bästa med matkassarna är att du sparar tid. Du slipper åka och handla och planera vad som ska lagas, jämföra extrapriser och förbereda en massa. Med tiden du får över kan du plugga inför nästa prov eller ta en stund till att återhämta dig så att du orkar fortsätta studera effektivt hela terminen. En annan stor fördel är att du får testa många spännande rätter från hela världen. Du kanske får en och annan favoriträtt som du kommer laga resten av livet.

Så gör du för att välja en så billig matkasse som möjligt

Ingen student vill betala mer än vad som verkligen är nödvändigt, och det gäller såklart för matkassar också. Det finns flera saker du kan göra för att välja en så billig matkasse som det bara går. Dels kan du välja en vegetarisk kasse, då de ofta kostar mindre än köttvarianterna. Du kan också öka antalet portioner och rätter du beställer, för hos de flesta leverantörer får du rabatt när du beställer mer. En annan sak du kan göra är att använda prova på-rabatter hos de olika företagen. De flesta ger dig en generös rabatt när du är ny kund. Du kan då passa på att testa olika kassar för att se vilken du gillar och samtidigt få ett bra pris på varje kasse. När du har använt alla nykundsrabatter har du antagligen också hittat en favoritkasse som har mat du verkligen gillar.

En matkasse som har ett bra prova på-pris är Linas matkasse. Många studenter gillar Linas matkasse eftersom man samlar poäng för varje leverans som man sedan kan använda för att köpa saker i deras butik. Dessutom får man ibland små belöningar när man är en trogen kund. Om du fortfarande tvekar och tycker att det känns lite för dyrt att prenumerera på en matkasse vill vi ge dig ett sista tips. Ofta får man hem mat som räcker för några dagar. Vissa dagar kommer du alltså behöva hitta på något annat att äta och kan då välja att göra en extra billig middag på råvaror som är i säsong och inte kostar så mycket. Många studenter tycker att det här är ett bra sätt att dryga ut kassan, samtidigt som de kan äta hälsosamt och varierat.

10
Dagar
10
Timmar
10
Minuter
10
Sekunder
Matkasse student
Upp till 1549 kr på 5 kassar!
10
Dagar
10
Timmar
10
Minuter
10
Sekunder