Supersnabba kassen – mat på tio minuter en kvart!

Snabblagat med Middagsfrid

Aldrig förr har väl behovet av att få en maten hem varit större än i dessa tider. Som en möjlighet till att kunna laga god och nyttig mat på nolltid hemma kan Middagsfrid med sin nya Supersnabba kasse vara ett riktigt gott alternativ. Den har jag testat nu.

December är ju normalt sett en ganska stressig tid och även om en hel del av det traditionella “jobbet” går bort i år, är det ändå lite tajt med tid. Det trots att alla julrecepten halverats detta året. Det enda som fortsatt är i full storlek i år, är granen. Därför, oavsett storlek på julfirande så tar det ändå lite tid med julpyssel och en supersnabb-lagad matkasse var varmt välkommen denna veckan.

Tryggt landar kassen in hemma vid min dörr och det är alltid lika spännande att packa upp ingredienserna och läsa recepten. Varorna är som alltid från Middagsfrid ekologiska och kravmärkta i så stor utsträckning det går. Jag ser direkt när jag läser recepten att här kommer det att gå undan med matlagningen.

Supersnabba recept att laga!

Fina ingredienser på väg att packas upp ur Middagsfrid Supersnabba kasse.

Middagar på en kvart

När det ingår färsk kyckling i min matkasse brukar den bli först ut på menyn och i detta receptet ingick redan färdigstrimlad kyckling. Smidigt!

15 minuter senare: Kyckling-stroganoff med ris.
Middag på en kvart och min riskokare hänger inte riktigt med, alltså hamnade riset inte på bild.

Förutom att dra igång riskokaren så var det bara att strimla paprika, steka den tillsammans med kycklingen, tillsätta lite kryddor och en god tomatsås och sedan låta puttra ihop. Till det, lägga upp sallad, skölja och halvera tomater och dressa. Klart!

Lax med citronsås, broccoli och mathavre.
En middag som innehåller 5 ingredienser. Klara, färdiga, ät!

Det är enkelt att laga en god middag med lax och laxen ska bara inte bli överlagad och ett säkert tips är att kolla temperaturen med en termometer. I detta receptet ingick det en färdig citron- och dillsås från Abba, något jag inte provat innan – det blev en positiv överraskning. Långt ifrån en snabbmats-känsla smakmässigt och middagarna har minsann lagats rekordsnabbt dessa dagarna.

Tomatsoppa med pizzaslices och kålsallad.
Gott och nyttigt, fixat på bara 10 minuter.

Veckans allra mest snabblagade middag och det var egentligen bara uppvärmningen av ugnen till 250°, för att få en perfekt bakad pizza, som tog tid. En färsk färdigpizza Margeritha som också var en ny produkt jag aldrig provat tidigare och som överraskade – jättegod. Till det en färsk färdig tomatsoppa och pizzasallad som också smakade riktigt gott. Det blev en god middag på 10 minuter med en minimal insats i köket.

Middagsfrid’s matkasse är en given favorit hos oss – goda recept med finess, fina väl utvalda ingredienser som frambringar härligt, god och vällagad mat med tilltagna portioner. Supersnabba kassen är ett nytt alternativ och den kräver inte så stor matlagningsinsats, men finessen här är att ingredienserna i kassen är väl valda för allra bästa smak och för att kunna servera god och nyttig mat på nolltid.

Beställ en kasse från Middagsfrid till bra rabatt via matkasse.se:

50% rabatt på första kassen! Villkor: gäller en gång per hushåll vid uppstart av ny prenumeration utan bindningstid.

Läs mer om Middagsfrid
Middagsfrid's hemsida
http://www.middagsfrid.se/
kundservice@middagsfrid.se
08-55117118

Rabattkod: Följ länken med koden: NYAR20

20% rabatt på första matkassen och gäller en gång per hushåll vid uppstart av prenumeration, utan bindningstid.