Matkasse Eskilstuna

I Sveriges nästa största stad har du mängder av valmöjligheter när du ska beställa matkasse. Vill du ha nya, internationella rätter varje vecka? Är det viktigt för dig att beställa från en miljömedveten leverantör? Föredrar du att få hem färdiglagad mat så att du slipper laga själv? Oavsett vad du har för preferenser kan du hitta det du söker bland de matkasse-leverantörer som finns i Göteborg idag.

Vilken matkasse som är bäst beror självklart på vad du föredrar, men det är bra att veta lite om alla olika alternativ innan du väljer. Här kan du läsa lite om varje matkasse och själv jämföra valen innan du testar. Vi listar alla tillgängliga alternativ och svarar några av de vanligaste frågorna som rör matkassar i Göteborg.

Matkasse Eskilstuna
Matkasse Eskilstuna

I norra Södermanland hittar vi landskapets mes tätbebyggda ort: Eskilstuna. I Eskilstuna bor det dryga 70,000 människor på cirka 3000 hektar och i kommunen ytterligare dryga 40,000 till.

Namnet Eskilstuna kom från helgonet Sankt Eskil som en gång i tiden var biskop i Tuna stift – med biskopssäte i Tuna. Sankt Eskil sägs ha avlidit omkring år 1080 och Tuna fick under senare år benämningen Eskils Tuna som sedan formade den moderna benämningen på staden.

Det var inte förrän Karl X Gustav, som tidigare varit bosatt i Eskilstuna, bestämde sig för att bygga en stor industristad – Karl Gustavs Stad – som Eskilstuna fick stadsrättigheter och kund flytta över verkstäder från Svenska Livland.

Fram till mitten på 1700-talet var staden fortsatt klassificerad som en småstad och invånarantalet uppgick aldrig till mer än 600–700 människor. Efter grundandet av Eskilstuna fristad gavs fria etableringsrätter till bygdens hantverkare vilket såg befolkningsmängden öka och redan i början på 1800-talet hade Eskilstuna över 2000 invånare.

Idag är Eskilstuna antagligen mest känt för sitt stora industriarv, Skogaholmslimpan eller Kent – rockbandet som under 90-talet tog svenska tonåringar med storm – som kommer från orten. Även Benny Andersson – den andra halvan av Björn och Benny från Abba – kommer från Esklistuna, tillsammans med Anni-Frid Lyngstad som efter att flyttat från Norge som ung, bosatte sig i Torshälla innan hon blev världskändis.

Utöver sin något stjärnspäckade historia finns det även ett stort kulturarv i Eskilstuna och den som vill förkovra sig ytterligare i svensk historia kan med enkelhet ta en tur runt staden för en stunds upptäckande. Här kan man besöka Stora Sundby slott, Rademachersmedjorna eller varför inte Eskilstuna stadsmuseum?

Efter en lång dag på stan blir man dock hungrig och då går det att besöka en av bygdens många utsökta serveringar. Anrika Jernberghska är alltid populärt men i annat fall så går det även bra att leta sig ner på torget och dra i sig en korv med bröd eller en god hamburgare på vägen ut ur stan.

Matkasse Eskilstuna

Matkassar i Eskilstuna

Restaurangmat i all ära men nog är det fortsatt en hel del av oss som föredrar en måltid hemma runt middagsbordet. I dessa fall finns det såklart en rad olika alternativ hos stans olika snabbköp men för den riktigt upptagne, eller den som hellre spenderar tid med familjen än på ICA – finns det även en rad olika alternativ för matkassar som kan levereras direkt hem till dörren.

Ta en titt i vår receptsamling, se vad som kan tänkas intressera dig och knåpa sen ihop en egen matkasse för hemkörning och tillagning, eller kolla in några av de olika matkassarnas menyer. Oavsett om du väljer en kasse från Linas Matkasse eller Hello Fresh så kommer Eskilstunas centrala läge ge dig en stor uppsjö med alternativ för middagen!

Matkomforts detaljerade instruktioner gör denna tjänst perfekt för nybörjare. Om du inte har någon aning om var du ska börja kan den här tjänsten ge dig lite kulinariskt självförtroende. Recepten innehöll påminnelser om saker som att reservera en del av en ingrediens för senare användning eller att inte rengöra en panna som skulle användas senare för att göra en sås. Varje maträtt har en svårighetsgrad. Måltiderna vi provade var utsökt. Stjärnkockar kanske tycker att recepten är lite jobbiga att läsa igenom.

Vissa av oss, särskilt stadsbor, älskar en femstjärnig restaurangmåltid. Men om du försöker spara pengar kan det bli ganska dyrt att äta ute. Så, frekventa snabba avslappnade middagsgäster kan ta med sig restaurangupplevelsen – som i läckra förrätter utan att göra jobbet – till sina hem med Middagsfrid. Denna tjänst fokuserar på smakrika gourmetalternativ, inklusive veganska och vegetariska, utvalda av sitt team av kockar. Enligt receptkorten som medföljer varje kartong finns det två sätt du kan förbereda din mat: Kockens instruktioner, som kommer att kräva lite mer arbete (men inget en nybörjare inte kan hantera), och Snabbinstruktionerna, som främst kräver en mikrovågsugn och fem minuter av din tid.

Hur många butiker levererar matkasse till Eskilstuna?

Den som letar efter en matkasse i Eskilstuna behöver inte leta länge och även om du har krav på specifik kost eller typ av mat så kommer du kunna hitta något som passar dig. Just nu finns det 13 olika tjänster för leverans av matkassar i Eskilstuna och här är några av de erbjudanden som finns för dig.

Går det att välja leveranstid?

Generellt sätt så levererar de olika tjänsterna på specifika dagar men beroende på exakt adress – samt vilken tjänst som valts – så erbjuds det i vissa specifika fall möjligheten att välja leveransdag från en lista.

Mer om matkassar Sverige

10
Dagar
10
Timmar
10
Minuter
10
Sekunder
Matkasse Eskilstuna
Upp till 1549 kr på 5 kassar!
10
Dagar
10
Timmar
10
Minuter
10
Sekunder