Matkasse Göteborg

Matkasse Göteborg

I Sveriges nästa största stad har du mängder av valmöjligheter när du ska beställa matkasse. Vill du ha nya, internationella rätter varje vecka? Är det viktigt för dig att beställa från en miljömedveten leverantör? Föredrar du att få hem färdiglagad mat så att du slipper laga själv? Oavsett vad du har för preferenser kan du hitta det du söker bland de matkasse-leverantörer som finns i Göteborg idag.

Vilken matkasse som är bäst beror självklart på vad du föredrar, men det är bra att veta lite om alla olika alternativ innan du väljer. Här kan du läsa lite om varje matkasse och själv jämföra valen innan du testar. Vi listar alla tillgängliga alternativ och svarar några av de vanligaste frågorna som rör matkassar i Göteborg.

Göteborg – Sveriges framsida

Hur trevligt är det inte att bo i Göteborg? De vackra arkitekturen, de otroligt trevliga människorna och självklart det enorma urvalet av restauranger och underhållning. Fisk och skaldjur må vara en favorit bland de flesta göteborgare men idag är det minst lika vanligt att man gör hemlagad falafel som det är att ugnsbaka lax. Som tur är kan du hitta precis den sortens mat du tycker om i en storstad som Göteborg.

Även matkassarna erbjuder alternativ som passar alla sorters dieter. Du kan hitta nyttiga smalrätter eller utsökta måltider från världens olika hörn, bland matkassarna som erbjuds i staden. Och med leveranser varje vecka behöver du inte tänka på middagsplanering eller att åka och handla under veckan, utan kan istället lägga din tid på att umgås med vänner och familj.

Matkasse i Göteborg 

I Göteborg är listan med tillgängliga matkassar lång och varierad. Här erbjuds leverans av matkasse från följande leverantörer:

 • HelloFresh
 • Linas Matkasse
 • Simple Feast
 • Middagsfrid
 • GI Boxen
 • Årstiderna
 • Mat.se
 • Mathem
 • Better Feast
 • Ecoviva
 • Mat & Ro
 • Ica Matkasse
 • Marley Spoon

Med såhär många alternativ är det inte särskilt svårt att hitta ett val som passar just din smak och ditt hushåll. VIlken matkasse du bör välja beror inte bara på vilken sorts mat du föredrar, de olika leverantörerna erbjuder även olika mängd mat. Bor du ensam är dina behov inte samma som en barnfamilj, till exempel. Här nedan går vi lite snabbt igenom vad de största leverantörerna erbjuder och hur de skiljer sig åt.

Om våra matkassar i Göteborg 

HelloFresh fokuserar på att låta dig designa din egen meny genom att erbjuda dig ett visst antal rätter att välja mellan varje vecka. HelloFresh levererar 3,4 eller 5 rätter för två eller 4 personer.  Linas Matkasse låter dig välja mellan vegetariskt, klassiskt och lättlagat och levererar 3 middagar per vecka för två eller 4 personer. Middagsfrid är en populär matkasse som erbjuder det största utbudet av valbara matkassar och har både fruktkassar och mellanmålskassar förutom middagar.

Simple feast använder matvaror som kommer till 100% från växtriket och använder sig av miljövänliga förpackningar. GI Boxen och Better Feast levererar färdiglagade rätter. Du slipper laga mat alls och sparar massor av tid. GI Boxen leverar 10, 20 eller 40 matlådor varje vecka medan Better Feast har färdiga rätter som täcker flera måltider per dag och erbjuder även alternativ för dig som vill gå ner i vikt.

Matkasse Göteborg

Mathem sticker ut ur mängden genom att erbjuda hemleverans av matvaror istället för vanliga matkassar. Ica har flera matkassar som går att kombinera matvaror ur deras onlinebutik. Båda dessa alternativ är optimala för dig som vill slippa åka och handla mat och letar efter en helhetslösning med hemleverans.

Vanliga frågor om matkassar Göteborg

Vilken matkasse är bäst i test?

Middagsfrid matkasse har utsetts till Bäst-i-test 2021. Testet utfördes dock ur barnfamiljers perspektiv och det var just Middagsfrid barnkasse som vann testet. Ett tips är att testa olika matkassar för att hitta just den som passar dig och ditt hushåll, eftersom valmöjligheterna och portionsstorlekarna skiljer sig åt mellan de olika leverantörerna.

Vad kostar en matkasse egentligen?

En matkasse kostar ungefär mellan 350 kr och 1400 kr i veckan, beroende på vilken matkasse du väljer. Priset påverkas även av hur många måltider du får per leverans samt hur många portioner av varje recept du får hem. Jämför priser på vår sida om matkassar.

Är Icas Matkasse bra?

Icas Matkasse har i genomsnitt goda omdömen men det är möjligheten att kunna kombinera matkassen med hemleverans av matvaror som gör detta till ett smidigt alternativ. Även Mathem använder denna modell, men har inga färdiga matkassar.

Vad kostar Linas matkasse per vecka?

Linas Matkasse kostar 599 kr för 2 personer och 799 för 4 personer. Varje leverans innehåller 3 middagar. Ditt personliga pris kan dock bli högre om du väljer några av deras dyrare recept i din leverans.

Finns det en vegansk matkasse?

Ja, Simple Feast är en helt vegansk matkasse där alla ingredienser till 100% kommer från växtriket.

Mer om matkassar Sverige