Matkasse Kalmar

I Sveriges nästa största stad har du mängder av valmöjligheter när du ska beställa matkasse. Vill du ha nya, internationella rätter varje vecka? Är det viktigt för dig att beställa från en miljömedveten leverantör? Föredrar du att få hem färdiglagad mat så att du slipper laga själv? Oavsett vad du har för preferenser kan du hitta det du söker bland de matkasse-leverantörer som finns i Göteborg idag.

Vilken matkasse som är bäst beror självklart på vad du föredrar, men det är bra att veta lite om alla olika alternativ innan du väljer. Här kan du läsa lite om varje matkasse och själv jämföra valen innan du testar. Vi listar alla tillgängliga alternativ och svarar några av de vanligaste frågorna som rör matkassar i Göteborg.

Matkasse Kalmar
Matkasse Kalmar

Vid landets sydostliga kustremsa finner vi Kalmar stad med omnejd. Som en av Sveriges äldsta städer finner du idag cirka 42,000 kalmariter bosatta vid sundet mot Öland, en siffra som nästan dubbleras då man granskar hela kommunen.

Grundad runt år 1100 tror staden ha getts sitt namn från det fornsvenska ortnamnet Kalmarir, som tillsammans med influenser från en storskalig tysk befolkning ska ha blandats, för att tillslut skapa det som idag kallas för Kalmar.

Staden var under medeltiden ett gränsfäste mot Danmark och många gånger omstridd i de olika krig som slogs mellan länderna. Detta gjorde bland annat att staden fick namnet ”Sveriges nyckel” och sågs även senare som del i den mäktiga handelsunionen Hansan.

Även i modern tid är det tillika samma gamla aktiviteter och sevärdheter som lockar människor till Kalmar. Vare sig det rör sig om att besöka Kalmar slott, stortorget eller den gamla stadsmuren så har Kalmar en rik historia och mycket att se.

För den som vill utforska de mer nymodiga attraktionerna är det inte alls få som sätter sig i bilen och kör över Sveriges näst längsta bro – Ölandsbron – för ett besök på ön med samma namn. Med fantastisk natur och festfyllda somrar är det tusentals Kalmariter (och tillika svenskar från andra håll och kanter) som besöker Öland varje år och då inte minst på sommaren!

Har du inte varit på den småländska ostkusten tidigare så är det nu dessutom hög tid att prova på den lokala maten och då kanske lite fisk. Runt Kalmarsundet finner du nämligen några av de allra mest utsökta, svenska specialiteterna och skulle inte det falla suget i smaken så kanske några traditionella kroppkakor kan göra det? 

Kroppkakor är välkända från Småland i övrigt och från Kalmar i synnerhet. Som en lokal delikatess bakas fyllningar med fläsk, lök, sjöfågel eller ål in i en deg gjord på potatis och mjöl som sedan kokas. Den stora frågan är dock som alltid – ska det vara lingonsylt eller skirat smör?

Matkasse Kalmar

Matkassar i Kalmar

Är du dock någon som föredrar att laga mat hemma så finns det såklart även där en massa olika alternativ – speciellt om du inte tycker om att handla. I Kalmar finns det nämligen tillika leveranstjänster och matkassar för samtliga behov och oavsett om dessa gäller krav på specifika dieter eller bara att du ska slippa gå till snabbköpet – så finns där ett alternativ för dig.

Låt dig inspireras av våra middagstips och kolla sedan in våra unika erbjudanden och se vilket alternativ som passar dig och din familj bäst. Kanske är ni sugna på vegetariskt, lite GI-smart eller bara något som låter enkelt och gott – det finns något för alla!

Bland alternativen ser vi bland annat gamla klassiker som Linas Matkasse och Marley Spoon, men även lite nyare alternativ i form av Hello Fresh och Ecoviva. För den som bara behöver hemkörning av matvaror erbjuds detta av bland annat ICA och COOP tillika.

Matkomforts detaljerade instruktioner gör denna tjänst perfekt för nybörjare. Om du inte har någon aning om var du ska börja kan den här tjänsten ge dig lite kulinariskt självförtroende. Recepten innehöll påminnelser om saker som att reservera en del av en ingrediens för senare användning eller att inte rengöra en panna som skulle användas senare för att göra en sås. Varje maträtt har en svårighetsgrad. Måltiderna vi provade var utsökt. Stjärnkockar kanske tycker att recepten är lite jobbiga att läsa igenom.

Om du trodde att Hemköp bara var till för att beställa mat när du har ont om energi och tid, tänk igen – du också beställa alla ingredienser du behöver för en hel familjemiddag med Hemköps enkla matkassar. Vi älskar mångfalden av måltider som Hemköp erbjuder, men nya recept kastas inte in i mixen särskilt ofta. Om du gillar att experimentera med mat kan du bli lite uttråkad. Men om du gillar tillförlitlighet och förutsägbarhet, kan det här alternativet vara rätt val för dig, speciellt om du inte vill bli fast i en prenumerationstjänst. Dessutom kan du hämta dina dagliga matvaror samtidigt.

Hur många butiker levererar matkasse till Kalmar?

I Kalmar finns det hela 10 olika tjänster för den som önskar få en matkasse hemskickade till sin dörr varje vecka.

Går det att välja leveranstid?

Generellt sätt så levererar de olika tjänsterna på specifika dagar men beroende på exakt adress – samt vilken tjänst som valts – så erbjuds det i vissa specifika fall möjligheten att välja leveransdag från en lista.

Mer om matkassar Sverige

10
Dagar
10
Timmar
10
Minuter
10
Sekunder
Matkasse Kalmar
Upp till 1549 kr på 5 kassar!
10
Dagar
10
Timmar
10
Minuter
10
Sekunder