Matkasse I Stockholm

Matkasse Stockholm

Bäst matkassar Stockholm 2021

Det finns flera olika matkassar att välja mellan om man bor i Stockholm, eftersom nästan alla matkassar från stora företag levererar i området. Dessutom finns det flera lokala företag och restauranger som levererar till hushåll i Stockholmsområdet. Många stadsbor använder sig av matleveranser för att spara tid i en vardag som ofta kan vara stressig. Att inte behöva planera matinköpen själv och ta sig till affären för att handla sparar mycket tid när man bor i storstan.

Matkassar är ofta det smartare valet för Stockholmare som inte vill handla på den dyra kvartersbutiken, åka kollektivt till stormarknaden eller vara tvungna och handla efter en lång jobbdag med pendling. Matkassar är dessutom flexibla, eftersom det brukar finnas alternativ som passar alla olika typer av kosthållning och hushåll.

Personer som bor i storstäder är ofta mer hälsomedvetna än personer på landsbygden och satsar mycket på hälsa och fitness. Enligt Hjärt- och lungfonden är innerstadsbor mer hälsomedvetna och färre har fetma än andra delar av landet. Att välja matkassar som ofta har näringsberäknade recept är därför ett självklart val för många stockholmare. Det kan helt enkelt vara enklare att äta nyttigt om man har en matkasse.

Storstadsbor är även intresserade av miljövänliga och ekologiska matvaror, vilket en undersökning från branschorganisationen Livsmedelsföretagen har tagit reda på (www.livsmedelsforetagen.se/svenskarna-vill-ha-mer-svenskt-och-ekologiskt-i-matkassen/). Mer än hälften av svenskarna väljer oftast ekologiskt och storstadsbor har uppgett att de väljer att köpa svenskt på grund av miljö och klimat. En ekologisk matkasse Stockholm är därför att vanligt val och det finns flera alternativ att välja mellan för den miljömedvetna. Majoriteten av alla svenska matkassar använder sig av svenska råvaror, medan det finns flera stycken som även specialiserar sig på lokalproducerat och ekologiskt.

Matkassar för singelhushåll i Stockholm

Stockholm har många singelhushåll och det finns även många par som har separata boenden. Om man bor själv så kan det vara svårt att undvika matsvinn, eftersom matförpackningar ofta är så stora. Matkassar kan vara en lösning. Det finns flera matkassar som är utformade för singelhushåll, oavsett om man vill laga maten själv från grunden, köpa halvfärdiga matkassar eller färdiglagade kassar från restauranger. Många singelhushåll väljer även att köpa en matkasse 2 personer Stockholm för att spara den andra portionen till lunch dagen därpå.

Matkasse Stockholm

Två personer har flera val

Hushåll med två personer är är också vanligt i Stockholm och som tur var är finns det många matkassar att välja mellan för det mindre hushållet. En matkasse 2 personer Stockholm kan till exempel välja en liten matkasse från Mathem, ICA eller Middagsfrid. Men det är egentligen fritt fram att välja vilken leverantör man vill, för nästan alla matkassar har alternativ för mindre hushåll.

Matkasse för allergiker i Stockholm

Allergiker har också mycket att välja mellan när de vill köpa en matkasse i Stockholmsområdet. Nästan alla stora leverantörer erbjuder allergivänliga alternativ i sitt ordinarie sortiment, oavsett om det rör sig om en gluten- eller mjölkfri meny. För den som letar efter en glutenfri matkasse Stockholm tipsas det om Linas Matkasse, Citygross Glutenfria kasse och Årstidernas Hälsomatkasse. Är man ute efter en mjölkfri matkasse Stockholm är utbudet också mycket stort. Mathem, Ecoviva, Linas Matkasse och Coop är några exempel på leverantörer som har matkassar för laktosallergiker. Många matkassar har även kassar som både är laktos- och glutenfria.

Matkasse Stockholm

Vegansk matkasse Stockholm

Enligt en undersökning från Livsmedelsföretagen äter 10 procent av alla svenskar vegetariskt eller veganskt och det är en kundgrupp som inte behöver gå miste om matkassar. Vill man ha en vegansk matkasse Stockholm så går det att välja mellan flera spännande alternativ. Några populära val är Simple Feast och deras färdiglagade kasse Seasons Feast, Årstiderna och Ecoviva. Simple Feast och Årstiderna har helt veganska matkassar, men Ecoviva har bara en vegetarisk matkasse som man får ta bort ingredienser från för att göra den vegansk. Ett tips om du letar efter en vegansk matkasse Stockholm är att välja en som har ekologiska grönsaker och råvaror. För veganer står verkligen råvarorna i fokus och därför måste de vara av högsta kvalitet.

Matkasse Stockholm restaurang

Med alla högklassiga restauranger som finns i Stockholm så finns det otroligt mycket att välja på när det kommer till färdiga matlådor och matkassar. Flera restauranger erbjuder nämligen färdiglagad mat som kunderna kan hämta upp i en matlåda eller kasse. Det går till exempel att få en härlig helg- eller vardagskasse från Aubergine på Östermalm, där alla rätter är färdiglagade och redo att värmas upp. På Östermalm finns även Artilleriet, som också har en helgkasse som är fylld med härliga ostar, charkvaror och restaurangens egna kombucha. På Fruängstorget kan man välja att hämta en matlåda med fisk från Erssons, en fiskspecialist som även erbjuder kompletta helgmiddagar.

Färdiga matlådor i Stockholm

Bor man i Stockholm behöver man inte köpa tråkiga och ohälsosamma färdigrätter att värma upp i mikron. Det finns flera leverantörer som erbjuder färdiglagade matlådor som bara är att värma upp i mikron hemma, på jobbet eller i skolan. Matlådor är ännu smidigare och snabbare än matkassar, eftersom det inte krävs någon matlagning, utan bara uppvärmning.

Ett exempel är företaget Matlådor erbjuder många olika matlådor som man själv får välja mellan och de levererar varje måndag om man köper minst 10 matlådor. Med deras näringsberäknade matlådor är det enkelt att äta rätt och nyttigt. Ett annat alternativ är Gofit som levererar sina hälsosamma matlådor över hela Stockholm. De kan laga mat för flera olika kosthållningar och levererar till dörren. Svarta lådan är ett annat populärt alternativ och de erbjuder också hälsosamma, näringsrika matlådor som levereras till dörren. De har många olika matlådor att välja mellan, som passar olika kosthållningar och smaker.

Bästa leverantörer i Stockholm

Hellofresh är ett flexibelt val, eftersom matkassarna går att utforma utifrån ens preferenser och smaker. Det går både att välja hur ofta matkassen ska levereras och vilken mat man ska äta genom att välja mellan olika recept. Det går även att välja hur många portioner man vill ha, så det går lika bra att köpa en matkasse 2 personer Stockholm som en familjekasse för flera personer. Hellofresh levererar alla sina matkassar med välskrivna recept som är lätta att följa. Alla ingredienser är dessutom tydligt märkta och förpackade separat i mindre förpackningar. Förpackningarna är färgmärkta tillsammans med receptet, vilket gör det mycket lätt att hitta rätt ingredienser.

Veteranen Linas Matkasse

Det här var en av första matkassarna i Sverige och de har redan från börjat fokuserat på att ta fram många olika matkassar som passar alla olika hushåll. Vegetarianer, singelhushåll, barnfamiljer och allergiker kan beställa från Linas Matkasse. Det finns totalt sex olika matkassar att välja mellan och det är alltid ett balanserat innehåll som ser till att man får en bra näringsbalans.

Linas Matkasse brukar berömmas för att i stort sett bara använda svenska råvaror och för att ha en bra blandning mellan olika proteinkällor och grönsaker. Recepten är lätta att följa och det finns även tips om vilka rätter man bör äta först på grund av råvarornas hållbarhet. Nackdelen är att Linas Matkasse bara kör abonnemang, så man kan inte bara beställa en enstaka kasse. Det går dock att hoppa över leveranser en eller flera veckor om man vill.

Mer om matkassar Sverige