Matkasse Uppsala

I Sveriges nästa största stad har du mängder av valmöjligheter när du ska beställa matkasse. Vill du ha nya, internationella rätter varje vecka? Är det viktigt för dig att beställa från en miljömedveten leverantör? Föredrar du att få hem färdiglagad mat så att du slipper laga själv? Oavsett vad du har för preferenser kan du hitta det du söker bland de matkasse-leverantörer som finns i Göteborg idag.

Vilken matkasse som är bäst beror självklart på vad du föredrar, men det är bra att veta lite om alla olika alternativ innan du väljer. Här kan du läsa lite om varje matkasse och själv jämföra valen innan du testar. Vi listar alla tillgängliga alternativ och svarar några av de vanligaste frågorna som rör matkassar i Göteborg.

Matkasse Uppsala
Matkasse Uppsala

Strax norr om Stockholm, på Upplands utstickande kustremsa och tillhörande slätter, hittar vi Uppsala. Som residensstad i länet med samma namn är staden Sveriges fjärde största tätort med 165,000 invånare och nästan dubbelt så många i kommunen.

Stadens tidigaste namn uppges ha varit Östra Aros, efter Fyrisåns utlopp i Mälaren och var på denna tid den polariska motsatsen till Västra Aros, nämligen Västerås. I början på 1200-talet flyttades dock det befintliga ärkebiskopssätet från vad som då var en liten by strax norr om Östra Aros. Dess namn var Uppsala och i och med flytten följde namnet med ärkebiskopssätet och kvar blev det som idag kallas för Gamla Uppsala.

Uppsala universitet är ett av Europas främsta lärosäten som i och med sitt grundande 1477 – av ärkebiskop Jakob Ulfsson – är Nordens äldsta universitet. Hit flockas årligen över 40,000 studenter från världen över för att utbilda sig på ett av Sveriges främsta Universitet, något som 2018 rankade dem på plats 86 i Times Higher Educations ranking av världens främsta lärosäten.

På tal om ärkebiskopen finns det även en stark andlig närvaro i Uppsala. Staden är nämligen sedan 1164 Sveriges kyrkliga centrum med sitt ärkebiskopssäte inom Svenska kyrkan. Domkyrkan och Uppsala kyrkogård är än idag hem åt ett stort antal prominenta gravar och den som önskar en liten del av historian kan besöka de tillhörandes Gustav Vasa, Carl von Linné och Dag Hammarskjöld.

Domkyrkan är därför såklart en väldigt populär destination för turister och besökare, både svenska och internationella. Utöver det är det flera som besöker ett av de många muséer och utställningar runt om staden – eller varför inte gå på teater?

Teater är nämligen en stor dragpunkt i Uppsala och innan ett besök på Stadsteatern är det många som besöker Teaterbaren för en bit att äta och kanske något gott att dricka. Utöver det finns det även ett stort utbud av god mat i Uppsala och vare sig man är hungrig på korv med bröd eller något finare med bordsduk så har de något för alla.

Aaltos Italian, Hambergs fisk eller Miss Voon är alla otroligt populära besöksdestinationer som ofta ser fullsatta bord och människor i baren långt in på småtimmarna.

Matkasse Uppsala

Matkassar i Uppsala

Är man inte sugen på att gå ut och äta eller helt enkelt behöver planera för det lite mer vardagliga så finns det såklart även en hel del alternativ för att laga maten hemma. Många Uppsalabor (och däribland massor med studenter) väljer därför att prenumerera på en matkasse och få maten hemskickad till dörren istället.

Oavsett om du väljer att låta dig bli inspirerad av vår stora receptsamling eller hellre drar fram den gamla receptboken och ser vem som kan hjälp dig med leveransen av varor, så finns det med säkerhet något för dig – kanske Linas Matkasse, eller Hello Fresh?

Mathem är på ett uppdrag för att bekämpa matsvinn. Det erbjuder både matleverans och färdiga matkassar som du bara behöver värma upp. Ofta ser produkterna roliga ut, eller så kan oförgängliga varor ha förestående bäst-före-datum, men allt är helt säkert och användbart. Det betyder också att kostnaden är betydligt lägre än den skulle vara om du gick till butiken. Frukterna och grönsakerna packads säkert i en minimal förpackning.

Matkomforts detaljerade instruktioner gör denna tjänst perfekt för nybörjare. Om du inte har någon aning om var du ska börja kan den här tjänsten ge dig lite kulinariskt självförtroende. Recepten innehöll påminnelser om saker som att reservera en del av en ingrediens för senare användning eller att inte rengöra en panna som skulle användas senare för att göra en sås. Varje maträtt har en svårighetsgrad. Måltiderna vi provade var utsökt. Stjärnkockar kanske tycker att recepten är lite jobbiga att läsa igenom.

Vissa av oss, särskilt stadsbor, älskar en femstjärnig restaurangmåltid. Men om du försöker spara pengar kan det bli ganska dyrt att äta ute. Så, frekventa snabba avslappnade middagsgäster kan ta med sig restaurangupplevelsen – som i läckra förrätter utan att göra jobbet – till sina hem med Middagsfrid. Denna tjänst fokuserar på smakrika gourmetalternativ, inklusive veganska och vegetariska, utvalda av sitt team av kockar. Enligt receptkorten som medföljer varje kartong finns det två sätt du kan förbereda din mat: Kockens instruktioner, som kommer att kräva lite mer arbete (men inget en nybörjare inte kan hantera), och Snabbinstruktionerna, som främst kräver en mikrovågsugn och fem minuter av din tid.

Om du trodde att Hemköp bara var till för att beställa mat när du har ont om energi och tid, tänk igen – du också beställa alla ingredienser du behöver för en hel familjemiddag med Hemköps enkla matkassar. Vi älskar mångfalden av måltider som Hemköp erbjuder, men nya recept kastas inte in i mixen särskilt ofta. Om du gillar att experimentera med mat kan du bli lite uttråkad. Men om du gillar tillförlitlighet och förutsägbarhet, kan det här alternativet vara rätt val för dig, speciellt om du inte vill bli fast i en prenumerationstjänst. Dessutom kan du hämta dina dagliga matvaror samtidigt.

Hur många butiker levererar matkasse till Uppsala?

Som bosatt i Uppsala har du en hel uppsjö med alternativ och i dagsläget hela 15 olika hemkörningstjänster av matkassar. Välj mellan populära alternativ och ta del av unika erbjudanden direkt.

Går det att välja leveranstid?

Generellt sätt så levererar de olika tjänsterna på specifika dagar men beroende på exakt adress – samt vilken tjänst som valts – så erbjuds det i vissa specifika fall möjligheten att välja leveransdag från en lista.

Mer om matkassar Sverige

10
Dagar
10
Timmar
10
Minuter
10
Sekunder
Matkasse Uppsala
Upp till 1549 kr på 5 kassar!
10
Dagar
10
Timmar
10
Minuter
10
Sekunder