Matkasse Västerås

I Sveriges nästa största stad har du mängder av valmöjligheter när du ska beställa matkasse. Vill du ha nya, internationella rätter varje vecka? Är det viktigt för dig att beställa från en miljömedveten leverantör? Föredrar du att få hem färdiglagad mat så att du slipper laga själv? Oavsett vad du har för preferenser kan du hitta det du söker bland de matkasse-leverantörer som finns i Göteborg idag.

Vilken matkasse som är bäst beror självklart på vad du föredrar, men det är bra att veta lite om alla olika alternativ innan du väljer. Här kan du läsa lite om varje matkasse och själv jämföra valen innan du testar. Vi listar alla tillgängliga alternativ och svarar några av de vanligaste frågorna som rör matkassar i Göteborg.

Matkasse Västerås
Matkasse Västerås

Åker man till mellersta Sverige, närmare bestämt till sydöstra Västmanland, vid Mälarens norra stränder – så hittar man Västerås. Med hela 128,000 invånare är Västerås idag Sveriges sjätte största stad på en total boyta om ca 50 kvadratkilometer.

Stadens namn var till en början Västra Aros, där Västra såklart syftar till väderstrecket, men där Aros hänvisar till det gamla ordet för åmynning. Detta eftersom staden är belägen precis vid Svartåns utlopp till Mälaren och hade till en början en motpol av samma anledning, nämligen Östra Aros, som idag är den moderna tidens Uppsala.

Västerås stadssigill sträcker sig så långt tillbaka som 1200-talet och det är många som menar på att stadsetableringen skedde under mitten av samma århundrade. Detta gör Västerås till en av Sveriges äldsta städer och man firade under sommaren 1990 sitt tusenårsjubileum med anledning av detta.

Västerås fick 1626 Sveriges första gymnasium och blev under samma tid ett säte för den kyrkliga storhetstiden med Biskop Johannes Rudbeckius i spetsen. Under samma tid blev Västerås uppstad, det vill säga stad som enbart fick bedriva handel inom Sverige, åt Stockholm och nyttjade denna möjlighet för att stärka sitt anseende runt om i landet.

Under mitten på 1800-talet gick Västerås igenom en förvandling från ett förindustriellt samhälle – som främst fokuserade på hantverk, förvaltning och handel – till ett modernt industrisamhälle. Efter att ASEA omlokaliserade sig till staden och grundade Svenska Metallverken 1907 främjades utvecklingen ytterligare och stadens industriella kraft byggdes starkare.

Idag är det inte stål som lockar människor till Västerås utan snarare någon av stadens sevärdheter. Ett besök på Anudshög och Badelundaåsen låter dig upptäcka ett av Sveriges äldsta fornlämningsområden för en omtumlande resa genom Sverige på järnåldern.

För den som letar efter något lite modernare kan de besöka Friluftsmuseet. Här får besökare ta del av västmanländsk kulturhistoria och titta på levande samlingar av växter och djur, fornlämningar och insamlade föremål, innan dagen avslutas med en fika på Gaggeska gården.

Är man dock på jakt efter lite mer att äta så får man ta sig tillbaka in i stan där utbudet växer i takt med att du närmar dig. Besök Chamberlin Grill, Frank eller Kajplats 9 och ta del av stans bäst lagade rätter eller varför inte ta lite stående lunch och knalla ner på Saluhallen för en rustik upplevelse?

Matkasse Västerås

Matkassar i Västerås

För den som hellre lagar mat hemma så finns det såklart även en uppsjö med alternativ. Detta även för den som hellre bara lagar mat och inte vill behöva åka och köpa den också. Därför väljer många Västeråsare att prenumerera på en matkasse som skickas hem till deras bostad en gång i veckan.

Tack vare Västerås storlek och närheten till Stockholm är utbudet bland det största i Sverige och du hittar alla de populära alternativen som Hello Fresh, Linas Matkasse och Simple Feast – tillsammans med deras lika populära menyer.

Matkomforts detaljerade instruktioner gör denna tjänst perfekt för nybörjare. Om du inte har någon aning om var du ska börja kan den här tjänsten ge dig lite kulinariskt självförtroende. Recepten innehöll påminnelser om saker som att reservera en del av en ingrediens för senare användning eller att inte rengöra en panna som skulle användas senare för att göra en sås. Varje maträtt har en svårighetsgrad. Måltiderna vi provade var utsökt. Stjärnkockar kanske tycker att recepten är lite jobbiga att läsa igenom.

Vissa av oss, särskilt stadsbor, älskar en femstjärnig restaurangmåltid. Men om du försöker spara pengar kan det bli ganska dyrt att äta ute. Så, frekventa snabba avslappnade middagsgäster kan ta med sig restaurangupplevelsen – som i läckra förrätter utan att göra jobbet – till sina hem med Middagsfrid. Denna tjänst fokuserar på smakrika gourmetalternativ, inklusive veganska och vegetariska, utvalda av sitt team av kockar. Enligt receptkorten som medföljer varje kartong finns det två sätt du kan förbereda din mat: Kockens instruktioner, som kommer att kräva lite mer arbete (men inget en nybörjare inte kan hantera), och Snabbinstruktionerna, som främst kräver en mikrovågsugn och fem minuter av din tid.

Hur många butiker levererar matkasse till Västerås?

Letar du efter en matkasse för hemkörning i Västerås så behöver du inte leta länge. Staden erbjuder för närvarande hela 15 olika alternativ för den som är ute efter något bekvämt. Se vilka erbjudanden och rabatter som erbjuds och kolla in de olika menyerna.

Går det att välja leveranstid?

Generellt sätt så levererar de olika tjänsterna på specifika dagar men beroende på exakt adress – samt vilken tjänst som valts – så erbjuds det i vissa specifika fall möjligheten att välja leveransdag från en lista.

Mer om matkassar Sverige

10
Dagar
10
Timmar
10
Minuter
10
Sekunder
Matkasse Västerås
Upp till 1549 kr på 5 kassar!
10
Dagar
10
Timmar
10
Minuter
10
Sekunder