Matkassar för vegetarisk kost

Prova på-pris från:

525kr

Ord. pris 675kr

3

4

Prova på-pris från:

384-644kr

Ord. pris 549-949kr

3-5

2-4

Prova på-pris från:

419-699kr

Ord. pris 599-998kr

3-5

2-4

700 - 1525kr

3

2-6

355-755kr

3-5

1-4

699-999kr

3

2-5

699-999kr

3

2-5

Prova på-pris från:

343-1143kr

Ord. pris 490-1633kr

3-4

2-4

Prova på-pris från:

299kr

Ord. pris ca 469kr

3

4

Vegetariska måltidsplaner och matkassar som gör dig till en grön vardagshjälte på nolltid!

Vegetarisk Matkasse och Måltidsplan

I dagens Sverige och större delarna av västvärlden har det idag blivit väldigt trendigt att äta huvudsakligen plantbaserat. Många menar på att det är bättre för hälsan – att kött inte är så naturligt gångbart för våra kroppar som tiotusentals år av mänsklig utveckling tidigare visat på – andra hänvisar till miljön som en möjlig anledning.

Oavsett hur vi väljer att se på det så omvandlas idag tusentals hektar av betesmark till jordbruksmark och med det en helt ny form av överkonsumtion – men kanske är det värt det?

Har du funderat på att börja äta mer vegetarianskt och dessutom tycker om friheten som en leverans av matkasse ger dig och din familj är du nu på jakt efter en. Vi kommer i denna artikel kolla lite närmare på konceptet kring vegetarisk mat, hur det ser ut med måltidsplaner, matkassealternativ och hur du får hjälpen du behöver i vardagen!

Varför väljer svenskar att bli vegetarianer?

Som vi nämnde lite kort i inledningen så finns det två huvudsakliga anledningar till att folk väljer att bli vegetarianer: hälsan och miljön. Sen finns det såklart folk som helt enkelt inte tycker om kött och därför väljer att äta vegetarianskt, men de är få och långt emellan varandra. Låt oss dock titta lite närmare på de två första alternativen.

Svenskar blir vegetarianer för hälsan skull

Vegetarianer för hälsans skull är huvudsakligen baserad på en tro att kött inte bör vara en del av den mänskliga kosthållningen, men också som en temporär lösning för kostrelaterade problem såsom övervikt. Studier har visat på att det finns en klar metabolisk fördel i att applicera en vegetarisk diet för viktminskning och patienter uppmuntras därför regelbundet att anpassa sina dieter enligt en plantbaserad modell.

Den huvudsakliga anledningen till att detta fungerar är då det med en plantbaserad diet är enklare att förhålla sig till ett lägre kaloriintag till följd av den portionsvolym som kommer med en vegetarisk kosthållning.

Hjälp miljön med en vegetariansk diet

När det sen kommer till att göra sig av med köttet för miljöns skull så är det väl främst här den ”trendiga” aspekten av en plantbaserad livsstil kommer in i bilden. Man har en önskan om att rädda djuren från slakterierna men också att minska de växthusgaser som köttindustrin bidrar med. Teorin är att om vi alla bytte till en växtbaserad diet så skulle planeten också må bättre.

Hur vidare detta är korrekt eller så påtagligt som många menar på, återstår fortfarande att se i takt med att information, statistik och data samlas ihop från världens alla hörn.

Vegetarisk Matkasse och Måltidsplan

Dags att slopa köttet? Ta inspiration från kulinariska mästerverk runt jorden

Oavsett vad du har för anledning att vilja bli vegetarian så kan det till en början verka svårt och omständligt. Vad ska man ersätta köttet med och hur blir jag mätt på bara grönsaker?, är två vanliga frågor som många ställer sig – och med all rätta. Vi människor har ätit kött i tiotusentals år och i länder som Sverige är det inte förrän på senare tid som vi tagit oss ann den mer plantbaserade delen av livet.

I andra länder är det dock ibland väldigt vanligt att delar av befolkningen är helt vegetariska och då många gånger inte av de anledningar som vi svenskar ofta ger: hälsan eller miljön. På ställen som till exempel Indien eller delar av Mexiko handlar det istället om kultur och med detta kommer också en helt fantastisk värld av vegetariska recept och smaker, värda att prova på.

Det kan därför vara lämpligt att ge sig på en något mer internationell måltidsplan för ditt hem och se vad det finns att erbjuda i till exempel det indiska köket. Vare sig det kommer till varma grytor eller grönsaksfyllda små degknyten så har det indiska köket ett helt fantastiskt utbud av vegetarisk mat som väntar på dig. På samma vis hittar du nere i Centralamerika en mängd olika mexikanska recept som är baserade kring grönsaker – och exklusive kött.

Underlätta vardagsstressen med en förberedd, vegetarisk måltidsplan

Vill du spara ditt kulinariska upptäcktsresande till helgen eller semestern men fortsatt vill ge dig på den vegetariska livsstilen idag, kan en förberedd måltidsplan vara något för dig. Dessa kan på många sätt ses som en ”Matkasse Light” så till vidare att du på samma vis får recept med måltider skickade till dig varje vecka. Undantaget är att du själv behöver inhandla varor och utföra all matlagning själv, vilket onekligen också leder till att du blir en riktigt hajare i köket!

Vegetarisk måltidsplan för att gå ner i vikt på ett hälsosamt vis

Är du dessutom en person som behöver eller vill gå ner i vikt på ett hälsosamt vis, så finns det här ytterligare fördelar med en förberedd måltidsplan. Du kan hitta en mängd olika gratisalternativ på nätet men nackdelen med dessa är att de inte är anpassade just för dig – och det är här de betalda kommer in och riktigt stjäler showen.

Med en betald måltidplan sätter en dietist eller näringsexpert ihop en meny som är speciellt anpassad för dig, med dina målsättningar, föredragna ingredienser och kostrelaterade behov. De går ofta igenom hur du balanserar dina mål under dagen, hur stor påverkan olika ingredienser har och kan även hjälpa till med att ställa upp ett träningsschema som du kan följa med som du önskar.

Några svenska aktörer som erbjuder tjänster för måltidsplaner är Beyond Body och Keto Circle och du kan med dessa enkelt komma igång med en vegetarisk måltidsplan med syftet att gå ner i vikt på ett hälsosamt sätt.

Så fungerar en vegetarisk matkasse

Behöver man ytterligare hjälp i vardagen kan en vegetarisk matkassa vara på sin plats. En vegetarisk matkasse, eller vegokasse med annan benämning, innehåller recept och matvaror för mellan 3–5 middagar och för 2–4 personer. Detta innebär att efter varje veckas leverans är nästan alla veckans middagar redan inhandlade och planerade. Normalt behöver du bara komplettera med basvaror från köket, såsom kryddor, mjöl, smör eller olja. Bra att känna till är också att det ofta går lite snabbare att laga en vegetarisk middag än middagar med kött, eftersom grönsaker i regel inte tar lika lång tid att tillaga.

En vegetarisk matkasse är inte en vegansk matkasse, utan recepten innehåller såväl mjölkprodukter såsom ost, matlagningsgrädde och keso, samt ägg (matkassen är alltså lakto-ovo-vegetarisk). För en matkasse helt utan produkter från djurriket bör du välja en vegansk matkasse. Utbudet av veganska matkassar är något mindre, men fortsatt väldigt tillgängligt för den som önskar.

Skaffa en vegetarisk matkasse med ekologiska råvaror

Vegetariskt behöver inte vara synonymt med ekologiskt, men de matkasseföretag som har vegetariska matkassar försöker normalt att fylla sina leveranser med så mycket ekologiska råvaror som möjligt. Matvarorna i matkassen är i regel KRAV-märkta och dessutom närproducerade för minsta möjliga klimatpåverkan.

Så får du en vegetarisk matkasse anpassad för hela familjen

Det kanske inte är alla i familjen som vill äta vegetariskt och då går det självklart att enkelt komplettera en helt vegetarisk middag med både kött, fisk och fågel. En annan idé är också att äta helt vegetariskt två eller tre av veckans dagar för att sedan äta som ”vanligt”, med djurprodukter, under de övriga dagarna.

Beställ en vegetarisk matkasse till prova på-pris

Är du intresserad av att köpa en vegetarisk matkasse eller starta ett abonnemang, kan du många gånger ta del av en prova-på-rabatt hos många av de olika matkasseföretagen. Normalt är rabatten upp till halva priset så kolla in de olika erbjudandena idag och upptäck en stressfri vardag tillsammans din matkasse.

Slutligen om vegetarianska matkassar och måltidsplaner

Den plantbaserade livsstilen blir allt mer populär och är du sugen på att prova på men ännu inte vill ge upp osten och varmkorven vid slutet av en utekväll så kan en vegetarisk diet vara rätt för dig. Är du som oss dessutom trött på att planera, handla och förbereda middagarna under vardagarna så är det hög tid att investera i en hemleverans av matkasse.

Alternativen är många och det är egentligen bara upp till dig att välja ett av de som finns tillgängliga. Gå med i den plantbaserade revolutionen och känn dig som en superhjälte idag!

10
Dagar
10
Timmar
10
Minuter
10
Sekunder
Vegetarisk Matkasse och Måltidsplan
Upp till 1549 kr på 5 kassar!
10
Dagar
10
Timmar
10
Minuter
10
Sekunder