Matkassar för viktnedgång

Matkasse för att gå ner i vikt – på ett hälsosamt sätt

Det finns inga genvägar till att gå ner i vikt på ett hälsosamt sätt – varken på kort eller lång sikt – och oavsett hur mycket vikt du vill bli av med måste du sänka ditt kaloriintag genom att antingen röra på dig mer, eller äta mindre (och ibland både och).

Det kan dock vara ganska svårt att hålla koll på det totala kaloriintaget och det är oftast lite omständligt att räkna på innehållet i varje måltid. Med en färdig matkasse, anpassad för att hjälpa dig med din häslosamma viktminskning, kan du underlätta processen på ett sunt och hållbart sätt.

Läs fler recensioner, KetoCycle, Dofasting, BeyondBody

Fördelar med en matkasse för viktnedgång

 • Bra hjälp för en hälsosam viktnedgång
 • Näringsriktiga och kaloriberäknade middagar
 • Snabblagade recept med nya smaker
 • Kan anpassas för hela familjen
 • Alla veckans middagar är planerade och klara med varje leverans

Få 30 % rabatt på din personliga hälsobok! Använd koden: FRISKA

En bok om viktminskning och hälsosam livsstil för resten av ditt liv
9.9

Njut av 75 % rabatt på personliga måltidsplaner!

Gå ner i vikt med en personlig måltidsplan med vänliga menyer!

9.7
Upp till 1 359 kr rabatt på 5 kassar

Få Upp till 1 359 kr rabatt på 5 kassar

Spara upp till 1 359 kr rabatt på 5 kassar från HelloFresh och upptäck nya vegetariska mästerverk. 
HelloFresh Recension
9.4
Skräddarsy din matkasse och välj bland 80 olika rätter – varje vecka. Få hem inspirerande och välplanerade recept för minimalt matsvinn. Matbutik med livsmedel. Nya recept av våra kockar. 150 milj. port. sen 2024.
Linas Matkasse Recension
9.2
Saknas en ingrediens? Köp den på matsmart

Alltid 20-90% rabat

Alla produkter du kan köpa i butiken, kan du hitta här

8.6

Så här fungerar matkassar för hälsosam viktnedgång

För att gå ner i vikt måste man äta färre kalorier än vad man gör av med och det är detta som matkassarna för viktnedgång fokuserar på. En matkasse för hälsosam viktminskning bygger på att varje måltids kalorier är beräknade och att du genom att följa recepten snabbt kan man ställa middagar på bordet som uppmanar till enkel och hälsosam viktnedgång.

Samtidigt som middagarna ger ett kaloriunderskott så kommer du inte gå hungrig om dagarna – middagarna är alltid komponerade med en bra balans av kolhydrater, protein och fett för att ge största möjliga mättnadskänsla under en lång tid.

Det finns flera alternativ av leverantörer med färdigplanerade och kaloriberäknade matkassar – nedan kan du läsa lite mer om några av dessa.

Linas Nystartskasse – Gå ner i vikt på ett hälsosamt vis

Som är en total helhetslösning för din viktnedgång innehåller Linas Nystartskasse alla veckans måltider för en person. Måltiderna är kaloriberäknade och ihopsatta av dietister som besitter kunskap om hur man sammanställer måltider för att kunna tillgodose alla typer av näringsbehov.

Med kassen får du dessutom tillgång till ett välanpassat träningsprogram utformat av Itrim och Mized. Tanken är att du över sex veckor ska äta Linas Nystartskasse och följa det specialutformade träningsprogrammet med målsättningen att gå ner ½–1 kg i veckan. Syftet är att skapa mat- och träningsvanor som håller i längden för en hälsosammare livsstil.

ViktVäktarna SmartPoints – Matkasse för hälsosam viktminskning

ViktVäktarna är ett koncept med lång historia och modellen med SmartPoints är en dokumenterat effektiv metod för hälsosam viktminskning på lång sikt. Med en matkasse anpassad efter SmartPoints äter man en balanserad kost som innehåller mer proteiner – men mindre socker och mättat fett. Detta skapar möjligheten för en hälsosam viktminskning som samtidigt får en att må bra, tillsammans med en god mättnadskänsla och en balanserad kost – som håller i längden.

Recepten i matkassen är väl anpassade och gör det enkelt att beräkna sina poäng över veckans måltider. Det finns flera alternativ av Viktväktarnas matkasse och du kan till exempel välja att få enbart vegetarisk eller en laktosfri variant.

En matkasse för hälsosam viktnedgång innehåller allt som behövs för att ställa tre till fem middagar, för mellan 2–4 personer, på bordet. Matkassen kan antingen levereras varje vecka eller varannan vecka.

matkasse-för-viktminskning

Prova på en specialdiet för att gå ner i vikt på ett hälsosamt sätt

Linas Nystartskasse och ViktVäktarnas matkasse för viktnedgång i all ära, men vill man vara riktigt seriös med sin hälsosamma viktminskning och se resultaten man är ute efter, krävs det så gott som alltid att man tacklar det med en diet som är avsedd för hälsosam viktminskning. I slutändan handlar såklart allting fortsatt om kalorier in vs kalorier ut, men det finns några ytterligare knep som man kan ta till för att snabba på processen ytterligare – och kanske komma på något mer om sig själv på köpet!

Vi ska nedan ta en lite närmare titt på några populära alternativ när det kommer till dieter för hälsosam viktminskning och hur de olika fungerar, samt hur du enklast får hem förberedda måltider med en matkasse.

Gå ner i vikt på hälsosamt vis med LCHF!

LCHF har länge varit ett populärt alternativ hos svenskar med rulltårtor kring midjan och en som bygger på väldigt fasta principer: minska kolhydraterna och midjemåttet på samma gång. Det är också här dieten fått sitt namn: Low Carb High Fat. Så vad är då grejen med den andra komponenten, ”High Fat”? Vi försöker väl bli av med fettet?

Målsättningen med att äta ett högt intag av fett är att låta kroppen vänja sig vid att använda detta som sin primära energikälla. Vår kropp är nämligen lat – precis som vi kan vara – och eftersom det är mycket enklare för den att använda blodsockret som energikälla, föredrar den också detta över fettet som hänger ut över byxkanten.

Genom att minska intaget av kolhydrater, minskar vi också glukosnivåerna i kroppen och ”tvingar” på så sätt den att försätta sig i ketos, där den istället måste förbränna fett. Mer om detta alldeles strax.

För den som är nyfiken på en LCHF-matkasse finns det alternativ hos bland annat Mat & Ro, samt Family Food.

Såhär kan KETO hjälpa dig gå ner i vikt på hälsosamt vis

När det då kommer till Keto-dieten så handlar det alltså till 100% om ketosen. Ketos är en kvarlevande kroppsfunktion från en tid då vi inte hade lika enkel tillgång till mat och där våra kroppar behövde klara sig utan under längre tidpunkter. Vad som sker är att kroppen börjar omvandla fett till energi, istället för att använda blodsocker.

För att uppnå detta tillstånd krävs det först att man utesluter samtliga kolhydrater (ner till max 20g/dag) och istället tillsätter nyttiga fetter som kroppens huvudsakliga energikälla. Nyckelordet här är ”nyttiga” fetter och bland dessa hittar vi bland annat fetter från djur, i form av mejeriprodukter, späck eller till exempel äggulor, till mer växtbaserade oljor från till exempel jordnötter, avokado eller kokos.

Poängen är att undvika ett förhöjt blodsockervärde som i sin tur får kroppen att producera insulin – fettförbränningens värsta fiende. Tänk därför på att även om de verkar nyttiga så innehåller frukter, bär och även en hel del grönsaker bra mycket mer kolhydrater än vad som behövs och bör förtäras på Keto-dieten.

För den som är nyfiken på en Keto-matkasse finns det alternativ hos bland annat Mat & Ro, samt Family Food, som båda erbjuder alternativ med låga kolhydrater och större mängd fett.

Kan jag gå ner i vikt på ett hälsosamt sätt som vegan/vegetarian?

Att vara vegan eller vegetarian är normalt sätt inte en fråga om att man vill gå ner i vikt. Generellt sätt så har man istället snarare än moralisk ståndpunkt eller en vilja att förbättra miljön som anledning till att utesluta kött eller animaliska produkter helt och hållet. När köttet åker så behöver det dock ersättas med en annan proteinkälla och i övrigt så blir det en väldans massa grönsaker.

Detta är dock den goda nyheten för alla som vill gå ner i vikt på ett hälsosamt sätt! Grönsaker är nämligen över lag otroligt kalorisnåla och det krävs oftast fyra, fem eller till och med tio gånger så mycket grönsaker i vikt – som det krävs kött, för att bli mätt på en måltid. Detta leder onekligen till att man med en plantbaserad diet ofta når en mättnadskänsla mycket snabbare än om man äter samma mängd kött och kan på så sätt minska sitt kaloriintag under dagarna.

Veganer och vegetarianer får idag väldigt stort utrymme på den fria marknaden och så även när det kommer till matkasseleverantörerna. Kolla in ett helt växtbaserade alternativ som Simple Feast eller så gott som vilken annan leverantör som helst och kolla in deras plantbaserade urval redan idag!

Måltidsplaner för den som vill gå ner i vikt på ett hälsosamt sätt

Utöver matkassar finns det sen en hel del måltidsplaner som kan hjälpa dig att gå ner i vikt på ett hälsosamt sätt. Måltidsplaner är ”menyer” som sätts ihop av dietister och näringsexperter (ofta individuellt) för att optimera din hälsosamma viktminskning, samtidigt som de förser dig med all den näring som din kropp behöver. Nedan kommer vi att kolla lite närmare på några svenska alternativ och vad de kan göra för dig!

Viktnedgång

Hur funkar Keto Cycle när du vill gå ner i vikt på ett hälsosamt sätt?

Keto Cycle är ett spännande alternativ för den som vill prova på den ketogena dieten och samtidigt få lite mer än en färdigpaketerad matkasse. Hos Keto Cycle berättar man om en målsättning att förändra hur människor tänker på ”dieter” och vill med sitt koncept en gång för alla lägga begreppet ”de funkar inte” på hyllan. Man gör så genom den ketogena dieten som man också menar är nyckeln till framgång – och en punkt där så många andra misslyckas och istället vill lägga skulden på dig, som inte lyckats gå ner i vikt – helt fel, säger Keto Cycle!

Hos Keto Cycle får du varje vecka en skräddarsydd meny med recept som passar din livsstil och tillika smaklökar. När du registrerar dig får du direkt ange vilken typ av recept du föredrar, samt hur mycket tid du har till matlagning varje dag, samt hur mycket du tränar. Utifrån detta sätter sedan Keto Cycle:s team ihop en måltidsplan avsedd för att specifikt passa in i just ditt liv.

Är du nybörjare är detta ett perfekt alternativ, men även den Keto-vane kan få ut något av Keto Cycle. Även om det inte kanske rör sig så mycket om de grundläggande koncepten kring Keto så kan den vane ändå ta del av det blomstrande community som finns runt sidan. Med personliga tränare och dietister, bara ett meddelande bort, blir det enklare att hålla uppe motivationen, viljan och orken att ta sig igenom och uppnå de resultat man alltid velat ha!

Viktnedgång

Hur kan Beyond Body hjälpa dig att gå ner i vikt på ett hälsosamt sätt?

Beyond Body är ett annat spännande alternativ som tagit den svenska måltidsmarknaden med storm. Även här ligger fokus på den individuella måltidsplanen men med ett något annorlunda koncept – en skräddarsydd bok med all information du behöver för att just DU ska kunna gå ner i vikt på ett hälsosamt sätt.

Processen börjar med ett frågeformulär som avser att lista ut vilken kroppstyp du har, samt vilka områden på kroppen du vill fokusera på främst under din hälsosamma viktminskning. Du får svara på frågor gällande dina vanor och hur de relaterar till kost, sömn och träning och berätta mer om din livsstil och sättet du lever din vardag på.

Utifrån detta skapar sedan Beyond Body en skräddarsydd bok till dig, med recept och träningsrutiner enligt önskemål. Det är sen denna bok som du ska ha med dig under din hälsosamma viktminskningsresa och som hjälper dig igenom de olika stegen mot en bättre, sundare och mer funktionell kropp – resten av ditt liv!

Beyond Body har främst marknadsförts till kvinnor men har på senare tid även lagt till alternativ för män som vill ta del av deras bok för att optimera sin hälsosamma viktminskning. Detta gör att du kan välja specifik kroppstyp, diet och även få ditt personliga BMI uträknat för att kunna hålla koll på hur det går för dig – så enkelt som möjligt.

Hälsosammare viktminskning med skräddarsydda måltidsplaner från PerfectBody

PerfectBody kommer med ett liknande koncept som Beyond Body och här är det mer än bara namnet som verkar familjärt. Skillnaderna ligger i stort i den slutgiltiga produkten och där Beyond Body erbjuder en bunden bok med skräddarsydda recept och måltidsplaner, ger PerfectBody istället endast dig detta i digitalt format.

Utöver det är det väldigt likt i sitt koncept, ända ner till frågeformuläret som ställs i början. Här får du svara på frågor gällande din kroppstyp, vanor och målsättningar och ges då till en början några dietrelaterade alternativ som måste tas ställning till. Först och främst får du svara på frågan gällande din relation till kött, hur mycket frukt och grönt du äter, samt ifall du innehar några av de mest vanliga matallergier som finns.

Vidare får du svara på frågor gällande dina vanor och PerfectBody går här igenom en rad olika moment för att avgöra dina aktivitetsnivåer under en ordinarie vecka. I slutändan beräknas dina svar ihop och du får din skräddarsydda måltidsplan och träningsschema, samt en nedräkning till datumet då PerfectBody anser att du kommer nå ditt utsatta viktmål.

I planen som ges till dig ingår:

 • Personlig och unik måltidsplan
 • Tillgänglig support 24/7
 • Enkla recept med god smak som också är enkla att inhandla
 • Inga dolda avgifter
 • Fler än 1000 olika måltidskombinationer
 • Smidig och behändig inköpslista

Sammanfattning

Vill du ta din hälsosamma viktminskning på största möjliga allvar är det i högsta grad tid att ge sig på en diet som är specifikt utformad för detta. Som du kan se utifrån dieterna vi pratat om så handlar hälsosam viktminskning i mångt och mycket om att kontrollera sitt blodsocker. Med detta i åtanke kan vi då också ganska snabbt inse att detta går att kontrollera på andra sätt än med sin diet – till exempel (periodisk) fasta och minskat kolhydratsintag.

En matkasse underlättar våra liv som det är, men en matkasse under en diet kan vara en riktig gudasänd. Kolla därför in alternativen som finns ovan – eller några av de andra – och se hur du kan pussla ihop en vardag som garanterat kommer få dig att både må bättre och se bättre ut!

10
Dagar
10
Timmar
10
Minuter
10
Sekunder
Viktnedgång
Upp till 1549 kr på 5 kassar!
10
Dagar
10
Timmar
10
Minuter
10
Sekunder