Majskyckling med oliver och tomater - Recept från matkasse.se
30
4
Svårighetsgrad: Enkel
Foto: Gisela Lindh
Majskyckling med oliver och tomater
Receptet kommer från
ICA.
Familjekasse
- fritt val av goda middagar!
Du behöver:
- ca 640 g majskycklingfilé
- 4 port ris eller annat gryn
- 2 tsk olja
- 1 1/2 dl crème fraiche
- 1 dl mjölk
- 1/2 kycklingbuljongtärning (eller motsvarande mängd fond)
- 1 tsk timjan
- 235 g svarta oliver
- 350 g vildmix tomat
- salt
- peppar
Gör så här:
- Tina kycklingen (om fryst används).
- Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
- Skär varje kycklingfilé i 3 bitar på längden. Stek kycklingen i oljan i en stekpanna och krydda med salt och peppar.
- Sänk värmen och rör ner crème fraiche, mjölk, buljongtärning och timjan i stekpannan. Låt sjuda ca 3 minuter. Vänd sedan kycklingen och sjud ytterligare ca 3 minuter. Smaka av med salt och peppar.
- Låt oliverna rinna av.
- Skär tomaterna i bitar och blanda med oliver och gärna med lite olja och vinäger. Salta och peppra.
- Servera kycklingen i såsen med ris och tomater.
middagstips - matkasse.se
middagstips