Majskyckling med oliver och tomater - Recept från matkasse.se

30
4
Svårighetsgrad: Enkel
Majskyckling med oliver och tomater

Kategorier:

Vardagsmiddag
Huvudrätter
Kyckling
Fågel
ICA
Receptet kommer från ICA.

Månadens kasse

linas-presentkort

Linas Presentkort

Du behöver:

  • ca 640 g majskycklingfilé
  • 4 port ris eller annat gryn
  • 2 tsk olja
  • 1 1/2 dl crème fraiche
  • 1 dl mjölk
  • 1/2 kycklingbuljongtärning (eller motsvarande mängd fond)
  • 1 tsk timjan
  • 235 g svarta oliver
  • 350 g vildmix tomat
  • salt
  • peppar

Gör så här:

  1. Tina kycklingen (om fryst används).
  2. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  3. Skär varje kycklingfilé i 3 bitar på längden. Stek kycklingen i oljan i en stekpanna och krydda med salt och peppar.
  4. Sänk värmen och rör ner crème fraiche, mjölk, buljongtärning och timjan i stekpannan. Låt sjuda ca 3 minuter. Vänd sedan kycklingen och sjud ytterligare ca 3 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  5. Låt oliverna rinna av.
  6. Skär tomaterna i bitar och blanda med oliver och gärna med lite olja och vinäger. Salta och peppra.
  7. Servera kycklingen i såsen med ris och tomater.
middagstips - matkasse.se
middagstips