Majskyckling med oliver och tomater - Recept från matkasse.se

30
4
Svårighetsgrad: Enkel
Majskyckling med oliver och tomater

Kategorier:

Vardagsmiddag
Huvudrätter
Kyckling
Fågel
ICA
Receptet kommer från ICA.

"Månadens kasse" från  logga för Linas Matkasse

Ta del av unika erbjudanden!
flexitariankasse

Flexitariankasse

Fågel, fisk och gröna goda middagar!

Du behöver:

  • ca 640 g majskycklingfilé
  • 4 port ris eller annat gryn
  • 2 tsk olja
  • 1 1/2 dl crème fraiche
  • 1 dl mjölk
  • 1/2 kycklingbuljongtärning (eller motsvarande mängd fond)
  • 1 tsk timjan
  • 235 g svarta oliver
  • 350 g vildmix tomat
  • salt
  • peppar

Gör så här:

  1. Tina kycklingen (om fryst används).
  2. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  3. Skär varje kycklingfilé i 3 bitar på längden. Stek kycklingen i oljan i en stekpanna och krydda med salt och peppar.
  4. Sänk värmen och rör ner crème fraiche, mjölk, buljongtärning och timjan i stekpannan. Låt sjuda ca 3 minuter. Vänd sedan kycklingen och sjud ytterligare ca 3 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  5. Låt oliverna rinna av.
  6. Skär tomaterna i bitar och blanda med oliver och gärna med lite olja och vinäger. Salta och peppra.
  7. Servera kycklingen i såsen med ris och tomater.
middagstips - matkasse.se
middagstips