Broccoliorecciette med Västerbottenost och bönsallad

Broccoliorecciette med Västerbottenost och bönsallad

30
4
Svårighetsgrad: Enkel
Lättlagad vegetarisk pasta

Kategorier:

Vardagsmiddag
Huvudrätter
Pasta
Vegetariskt
Linas Matkasse
Receptet kommer från Linas Matkasse.

Du behöver:

  • 1 st broccoli
  • 360 g orcettepasta
  • 75 g riven Västerbottenost
  • 1st schalottenlök
  • 1 st solovitlök
  • 1 pkt blandade bönor
  • 2 st tomater
  • 1 frp bladpersilja
  • 1 dl creme Fraiche
  • 3 msk olivolja
  • 1 vitlök
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här:

  1. Koka 360 g orecchiettepasta i rikligt med lättsaltat vatten. Skär 1 broccoli i små buketter och skiva stammen. Låt koka med pastavattnet de sista 5 minuterna - eller se tips.
  2. Sallad: finhacka 1 schalottenlök och 1 förp bladpersilja. Tärna 2 tomater. Lägg allt i en skål med 1 förp blandade bönor (sköljda, avrunna) och 1 vitlöksklyfta (pressad). Dressa med lite olivolja, vitvinsvinäger och salt.
  3. Hetta upp 3 msk olivolja i en rymlig stekpanna och pressa ner 1 solovitlök. Fräs 2-3 min. Rör ner 2 msk vitvinsvinäger och 1 dl vatten. Låt puttra 2-3 min.
  4. Häll av den kokta pastan och broccolin. Blanda ner i stekpannan med vitlöken och mosa gärna broccolin med en träslev. Fräs 2-3 min.
  5. Vänd ner 1 dl crème fraiche och 75 g riven Västerbottensost och ta pannan från värmen. Smaka av med lite salt och nymalen svartpeppar.
  6. Servera broccoliorecchiette direkt med bönsalladen.