Matkassar för viktminskning

Viktminskning

Det finns inga direkta genvägar till att gå ner i vikt, varken på kort sikt eller lång sikt. Du måste antingen röra mer på dig i vardagen eller äta färre kalorier (eller både och!). Just det totala kaloriintaget kan vara lite svårt att hålla reda på. Dessutom är det smått omständligt att räkna på innehållet i varje måltid. Med en färdig matkasse för viktminskning kan du få mycket hjälp i processen att minska i vikt på ett sunt och hållbart sätt.

Fördelar med matkasse för viktminskning

  • Bra hjälp för hälsosam viktminskning
  • Näringsriktiga och kaloriberäknade middagar
  • Snabblagade recept med nya smaker
  • Kan anpassas för hela familjen
  • Alla veckans middagar planerade och klara med varje leverans

Så här fungerar matkassar för viktminskning

För att gå ner i vikt måste man äta färre kalorier än vad man gör av med och det är detta faktum som de producenter av matkassar för viktminskning fokuserar på. En matkasse för viktminskning bygger på kaloriberäkning och genom att följa recepten kan man ställa middagar för sund viktminskning på bordet enkelt och snabbt på bordet varje dag. Samtidigt som middagarna ger ett kaloriunderskott behöver man inte gå hungrig – middagarna är komponerade med en bra balans mellan kolhydrater, protein och fett för att ge största möjliga mättnadskänsla under en längre tid.

Det finns flera alternativ och leverantörer med färdigplanerade och kaloriberäknade matkassar att beställa för en hållbar och hälsosam viktnedgång. Läs mer om några nedan:

Linas Nystartskasse

Som är en total helhetslösning innehåller matkassen alla måltider under veckans alla dagar för en person. Måltiderna är kaloriberäknade och skapade av dietister som besitter all kunskap om väl sammansatta måltider för att kunna tillgodose alla näringsbehov. Till kassen får du dessutom tillgång till ett väl anpassat träningsprogram utformat av Itrim och Mized. Tanken är att genom sex veckor äta Linas Nystartskasse och följa det specialutformade träningsprogrammet med en målsättning på en viktnedgång på ca 1/2 till ett kg i veckan. Syftet är att komma in i hållbara mat och träningsvanor som håller i längden för en hälsosam livsstil.

ViktVäktarna SmartPoints matkasse

ViktVäktarna är ett koncept med lång historia och modellen med SmartPoints är dokumenterat effektiv för viktminskning på lång sikt. Med en matkasse anpassad efter SmartPoints äter man balanserad kost som innehåller mer proteiner men mindre socker och mättat fett. Det gör en hälsosam viktminskning möjlig och att samtidigt må bra, få god mättnadskänsla genom att äta balanserad kost, som även håller i längden.

Recepten i matkassen är väl anpassade och gör det hela mycket enkelt att beräkna sina poäng över veckans måltider. Det finns flera alternativ av Viktväktarnas matkasse t.ex. enbart vegetarisk eller en laktosfri variant.

En matkasse för viktminskning som innehåller allt som behövs för att ställa tre till fem middagar för mellan 2-4 personer på bordet. Matkassen kan levereras varje vecka eller varannan vecka.