Veckans Middag – allergianpassade matkassar som passar just dig!: Recension & Rabattkod

Hos Veckansmiddag har man sedan starten anammat ett koncept kring anpassningsbara matkassar – och dessutom gjort ganska bra ifrån sig. Vad är det dock som skiljer Veckans Middag från konkurrenterna, hur ser innehållet ut i deras matkasse och vad finns det för erbjudanden för dig som ny kund? 

Allt detta och lite till kommer vi försöka besvara i denna artikel. 

Veckansmiddag bjuder in till fest, alla dagar i veckan

Hos Veckansmiddag får du alltid ett varierat utbud av recept och ingredienser

För- och nackdelar med Veckans Middag

Som med så mycket annat här i vår värld finns det såklart för- och nackdelar med en Veckans Middag matkasse och vi har därför samlat dem i avsnittet nedan. 

FördelarNackdelar
Stort utbud av matkassar och något för alla, stora och små familjerInga alternativ för singelhushåll
Möjligheten att allergianpassa alla kassar för att bli laktosfria, mjölkfria, glutenfria, fiskfria eller fläskfriaEtt av de dyrare alternativen på marknaden
Viktminsknings-, veganskt och vegetariskt alternativ
Svenskt kött, kyckling och färsk fisk
Leveranser varje eller varannan vecka

Så här fungerar Veckans Middag

Veckans Middag är en matkasseleverantör i södra Sverige (Småland, Skåne, Blekinge och Halland) och erbjuder ett stort utbud av matkassar till alla sina kunder. Här hittar du allt från traditionella matkassar, med en blandning av klassiska middagar och nya rätter, till mer specifika matkassar som är anpassade för till exempel veganer och personer som vill gå ner i vikt.

Idén är att det ska finnas en matkasse som passar alla typer av hushåll och en intressant detalj med Veckansmiddag är att alla matkassar i deras utbud kan allergianpassas för laktos, gluten, fisk och fläskkött. Alla kassar lägg sedan ihop tillsammans med lokala producenter och affärer för att leverera en middagsupplevelse med underbara råvaror och ingredienser.

Hos Veckans Middag får alla nya kunder den första matkassen till specialpris när de börjar prenumerera – oavsett vilken kasse du väljer. Ordinarie pris gäller sen från och med den andra leveransen.

Veckans Middags Priser – så mycket kostar friheten

Hos Veckans Middag finns det elva olika matkassar att välja mellan. Nedan hittar du dessa med sina respektive prisuppgifter. 

2-personerskasseStandardstorlekXL-kasse
Traditionella matkassen839 kr/vecka1 099 kr/vecka1 499 kr/vecka
Barnens matkasse839 kr/vecka1 099 kr/vecka1 499 kr/vecka
GI matkassen939 kr/vecka1 199 kr/vecka1 699 kr/vecka
LCHF matkassen939 kr/vecka1 199 kr/vecka1 699 kr/vecka
Vegetarisk matkasse759 kr/vecka899 kr/vecka1 099 kr/vecka
Komfort matkassen1 059 kr/vecka1 299 kr/vecka1 899 kr/vecka
Tredagars matkassen699 kr/vecka839 kr/vecka1 029 kr/vecka
Flexitarian matkassen839 kr/vecka1 049 kr/vecka1 499 kr/vecka
Ekologiska matkassen939 kr/vecka1 159 kr/vecka1 649 kr/vecka
Veganska matkassen799 kr/vecka939 kr/vecka1 179 kr/vecka
Tredagars matkassen LCHF729 kr/vecka899 kr/vecka1 099 kr/vecka

Anpassa din matkasse från Veckans Middag

Utöver dessa matkassar erbjuder Veckans middag sen dessutom en del tillval. Behöver du till exempel allergianpassa din matkasse kan du enkelt få den laktosfri, mjölkfri, glutenfri, fiskfri eller fläskfri. För detta ser priserna ut på följande vis: 

Det går sen även att beställa till frukostkassar och fruktpåsar till följande priser: 

 • Frukostkasse – 599 kr/vecka
 • Fruktpåse:
  • Liten – 59 kr/vecka
  • Stor – 89 kr/vecka

Frukostkassen kommer fullsmockad med allt du kan tänkas vilja ha på frukostbordet och varieras dessutom från vecka till vecka. Frukostpåsarna är anpassade för fyra personer (två vuxna, två barn), fem dagar i veckan. 

Både frukostkassarna och fruktpåsarna går endast att beställa till en beställning av ordinarie matkasse. 

En Veckans Middags matkasse fylld med fräscha råvaror

Veckans Middag har en av Sveriges mest anpassningsbara matkassar

Veckansmiddags Utbud – detta hittar du på matkassemenyn

Nedan hittar du mer information om de olika matkassar som erbjuds när du blir kund hos Veckans Middag. 

Traditionell kasse

Denna kasse är Veckans Middags ursprungliga kasse och den som omedelbart blev en succé då den introducerades på marknaden. I den traditionella kassen hittar du en balans mellan klassiska och nya rätter som du kanske inte har lagat tidigare. I kassen hittar du fem olika middagar som kan avnjutas av både vuxna och barn.

Läs mer om den Traditionella matkassen på Veckans Middags hemsida.

Barnens matkasse

I Barnkassen hittar man barnens favoriträtter och favoriter som också uppskattas av oss vuxna. Rätterna i denna kasse är dessutom snabblagade och enklare attställa på bordet för att du ska kunna tillbringa mer tid med barnen istället för att laga mat.

Alla recept består självklart av fräscha råvaror där vissa recept innehåller till exempel färdiga såser för att du ska slippa göra dem själv.

Hitta fler barnvänliga alternativ och upptäck matkassar specifikt anpassade för de små. 

Flexitariansk matkasse

Flexitariankassen är perfekt för dig som föredrar att äta vegetariskt men inte tagit steget fullt ut och uteslutit kött. Rätterna består främst av färska, gröna ingredienser som är enkla att tillaga och utöver det kan du dessutom vara stolt över middagarnas klimatpåverkan, som är i många fall är mindre än hos kassar med kött.

Hitta fler flexitarianska matkassar och bredda dina vyer bland alternativen som finns!

GI-kassen

GI-kassen innehåller ingredienser fullpackade med långsamma kolhydrater – med ingredienser som till exempel sötpotatis eller fullkornspasta. Det finns nämligen många fördelar med en kost baserad på långsamma kolhydrater. Det blir enklare att hålla blodsockret på en stabilare nivå, mättnadskänslan ökar trots att du äter mindre och sockersuget minskar dramatiskt.

Upptäck fler nyttiga matkassar och andra spännande tips som hjälper dig att gå ner i vikt.

Vegetarisk matkasse (lakto-ovo)

Veckans Middags vegetariska kasse är lakto-ovo, vilket betyder att den innehåller mjölkprodukter och ägg – men inget kött och mycket grönsaker.

Du kan få kassen levererad i tre olika storlekar och Veckans Middag gör sen sitt bästa för att hitta så många ekologiska ingredienser som möjligt – allt för att hålla nere klimatpåverkan så mycket det går.

Läs mer om vegetariska matkassar och upptäck fantastiska middagstips i vår djupgående artikel

Vegansk matkasse

Veckans Middags veganska kasse är perfekt för dig som inte vill äta animaliska produkter. Du hittar här svenska klassiker lagade på veganskt sätt och andra välsmakande rätter från olika delar av världen. Tack vare sin veganska profil är denna kasse även Veckan Middags grönaste alternativ.

Hitta fler alternativ utan djurprodukter och alla våra veganska matkasseerbjudanden på nästa sida. 

Komfortkassen

I denna kasse hittar du middagar med halvt lagade måltider – det vill säga att Veckans Middags kockar redan gjort en stor del av jobbet åt dig – allt för att du ska kunna vara klar med maten på nolltid.

På detta vis får du mer tid över till annat – träning, kvällspromenader med barnen eller läsande.

LCHF-kassen

LCHF syftar på Low Carb, High Fat, vilket innebär att du äter mat som är lagat med vanliga råvaror som kött, ägg, grönsaker eller smör, samtidigt som du utesluter kolhydrater som finns ibland annat sötsaker, bröd eller pasta. 

En LCHF-kost leder i många fall till viktminskning och används bland annat som en behandlingsmetod för övervikt och diabetes typ 2. I Veckans Middags LCHF-recept finns det maximalt fem till tio gram kolhydrater per 100 gram mat.

Letar du efter fler hälsosamma matkassar bör du kolla in vår lista med samtliga kassar som hjälper dig gå ner i vikt.

3-dagarskassen

Tredagarskassen är för dig som inte har tid eller lust att laga mat hemma alla dagar i veckan men som ändå vill ha god, nyttig och snabblagad mat någon gång på vardagen.

3-dagarskassen går även att beställas som LCHF.

Ekologiska kassen

I Veckans Middags ekologiska kasse finns det minst 70% ekologiska råvaror, oftast ännu mer.

Beroende på säsongen kommer du dock att hitta ett variernade utbud av ingredienser och eftersom så mycket som möjligt tas från lokala producenter innebär också detta att vissa grönsaker inte finns tillgängliga året om. 

Vad det gäller till exempel mejerivaror, potatis, pasta, bönor, bulgur eller krossade tomater kan du dock alltid vara säker på att du får högsta, ekologisk kvalité.

Kolla in fler ekologiska matkassar och upptäck vad som går att få hem på den svenska marknaden. 

Leverans av Veckans Middag

Veckans Middag levererar sina matkassar på söndagar eller måndagar, beroende på var i landet du bor. Veckans Middag har ett större leveransområde i Skåne, Blekinge, Halland och Småland. Beroende på var du bor sker leverans söndag (Blekinge och Småland) eller måndag (Skåne, Halland och delar av Småland). 

Här levererar Veckans Middag på söndagar:

Karlskrona kommun, Kalmar, Eringsboda, Lessebo, Hovmantorp, Bergkvara, Torsås, Färjestaden, Ljungby, Alvesta, Moheda, Läckeby, Rockneby, Nybro, Tingsryd, Emmaboda, Växjö med närliggande orter runt väg 25 och 27 samt Rottne och Moheda.

Knivsta, Uppsala, Västerås, Linköping, Norrköping, Nyköping, Göteborg, Båstad, Laholm, Halmstad, Falkenberg, Västergötland, Örebro, Karlstad, Stockholm med omkringliggande orter.

Här levererar Veckans Middag på måndagar:

Ronneby kommun, Karlshamns kommun, Olofströms kommun, Sölvesborgs kommun och hela Skåne, Älmhult samt Mönsterås, Vetlanda, Eksjö, Västervik, Oskarshamn.

Leveransanvisningar

Leverans sker normalt mellan kl. 14 och 20. Alla kunder ska ha fått sina leveranser senast kl. 21.

Är du inte hemma vid leveranstillfället kommer budet att lämna matkassen utanför din dörr. I dessa fall föreslår Veckans middag att man ställer en kylväska med kylklampar utanför dörren för att hålla maten så fräsch som möjligt.

När du gör din beställning väljer du själv leveransintervall (varje vecka, varje jämn vecka eller varje udda vecka) och startar då en löpande prenumeration. Du kan även beställa enstaka kassar utan någon löpande leverans.

Veckans Middags veganska kasse fylld med spännande recept från grönsaksvärlden

Med Veckans Middags Veganska kasse blir du grönsaksätare och miljöhjälte på nolltid!

Betalning av Veckans Middag

För dina färdiga matkassar hos Veckans Middag kan du betala via:

 • Kortbetalning (VISA/MasterCard)
 • Faktura via e-post
 • Pappersfaktura (39 kr i avgift tillkommer)

Vid fakturabetalning betalar du i förskott för nästa månads leveranser och fakturan skickas i regel ut omkring den 25:e varje månad. Betalar du med kort kommer beloppet att dras varje måndag efter leverans.

Veckans middag – uppsägning av din prenumeration

För prenumeration på löpande leveranser ska uppsägning ske senast på söndagen veckan före nästa planerade leverans. Uppsägning måste ske skriftligt till e-postadress: [email protected].

Paus i prenumeration kan göras när som helst. För paus gäller samma tidsfrist som vid uppsägning.

Mer om Veckans Middag

Veckansmiddag Sverige AB är ett matkasseföretag som drivs från Lyckeby i Blekinge. Företaget har varit aktivt sedan 2010. Sedan starten har företaget kontinuerligt byggt på utbudet av färdiga matkassar och även utökat leveransområdena.

Veckans Middag och deras filosofi

Veckans erbjuder de färskaste frukterna och grönsakerna, baljväxter och spannmål av högsta kvalitet, läckra och hälsosamma snacks, mejeriprodukter och hundratals märkesvaror som handplockas och levereras till ditt hem – allt med en knapptryckning.

Veckans middag erbjuder en personli kundupplevelse och har därför spenderat extra tid på att göra det så bekvämt som möjligt att beställa färskvaror och matvaror som behövs för din familj. Veckans Middag erbjuder problemfri leverans. 

Veckans Middag med allergier – hur fungerar det?

Alla matkassar i Veckans Middags utbud går att få levererade allergianpassade för laktos, mjölk, gluten, fisk och fläskkött. Allt du behöver göra är att välja tillvalet när du beställer din matkasse och betala extrakostnaden (se ovan pristabell). 

Rabatter och erbjudanden hos Veckans Middag

Som ny kund hos Veckans Middag – och då man väljer att få sina matkassar levererade med löpande frekvens – får man också den första matkassen till specialpris.

 • Kasse för 2-personer: Första veckan får man en 100 kr rabatt (därefter gäller ordinarie pris)
 • Kasse i Standardstorlek för 4 personer: Första veckan får man 150 kr rabatt (därefter gäller ordinarie pris)
 • XL-kasse Traditionell: Första veckan får man en 200 kr rabatt (därefter gäller ordinarie pris)

Om Veckans Middag 

Veckansmiddag Sverige AB

Epost: [email protected]

Telefon: 0455 383 101

Org.nr:556829- 8045

Bankgironr: 428-0855

 

2 kommentarer till “Veckans Middag – allergianpassade matkassar som passar just dig!”

 1. Kommentar från Emelie

  Av alla matkassar vi provat är Veckansmiddag den absolut bästa! Finast råvaror, goda maträtter och förträfflig service!
  Rekommenderas varmt!

 2. Kommentar från Kund

  Veckansmiddag levererar även i Stockholm och har hela 9 olika varianter!
  // nöjd kund

Allas matkassar fran Veckans Middag – allergianpassade matkassar som passar just dig!

759-1459kr

5

2-6

879-1569kr

4

2-6

679-1249kr

5

2-6

559-859kr

3

4

629-969kr

4

2-6

Veckans Middag – allergianpassade matkassar som passar just dig!

Veckans Middag erbjuder sin matkasse till våra allra mest sydliga svenskar – nämligen de i Skåne, Blekinge, Halland och Småland. Här får man välja bland en stor mängd matkassar som kan tillgodose alla typer av koster och preferenser. Välj bland flexitariska alternativ, barnvänliga alternativ eller till och med dietspecifika alternativ som LCHF och veganska matkassar – allt finns hos Veckans Middag för att ge dig fler valmöjligheter i din veckoplanering!

Exklusiv rabattkod

20% rabatt på den första kassen

10
Dagar
10
Timmar
10
Minuter
10
Sekunder
Veckans Middag – allergianpassade matkassar som passar just dig!
Upp till 1549 kr på 5 kassar!
10
Dagar
10
Timmar
10
Minuter
10
Sekunder