Barnvänlig matkasse för känsliga små smaklökar

Matkasse barn

Småbarnsåren är härliga, men det kan samtidigt vara ett pussel att få ihop vardagslogistiken. Särskilt utmanande är pusslet efter dagis, skola och jobb då barnens magar börjar kurra. Många barnfamiljer upplever middagsbestyren som besvärliga då middagen snabbt ska fram på bordet och den helst också ska vara både nyttig och god

Många företag med färdiga matkassar som affärsidé har uppmärksammat barnfamiljens särskilda krav och behov och därför komponerat barnvänliga matkassar. Ovan ser du ett urval av “barnkassar” i olika storlekar. Gemensamt för de alla är att de innehåller enklare råvaror som är lätta att laga till samtidigt som den färdiga middagen blir både näringsriktig och god. Fokus är på barns smakpreferenser, men därmed är det inte sagt att inte föräldrarna kan njuta av smakerna. Svenska råvaror utgör alltid grunden i leveranserna.

Fördelar med barnvänliga matkassar:

  • Kortare tidsåtgång med enklare råvaror
  • Barnens favoritsmaker
  • Garanterat näringsriktiga middagar för barn som växer
  • Enklare att få variation
  • Barnen kan hjälpa till med matlagningen

Middagar med barnens favoriter

I den genomsnittliga barnfamiljen är förmodligen korv och makaroner, spaghetti och köttfärssås och köttbullar med mos stående inslag på middagsmenyn. Med en barnkasse med recept för upp till fem middagar per vecka får barnfamiljen automatiskt mer variation vilket är uppskattat både för föräldrarna och barnen.

Middagarna i barnkassarna baseras inte bara på kött av olika slag. Fisk och fågel är lika vanligt förekommande i menyerna och då och då är recepten helt vegetariska. Grönsaker utgör en viktig del i leveranserna.

Middagar för hela veckan

För att underlätta middagsbestyren under veckan sker leverans av barnvänliga matkassar på söndagar (ibland måndagar). I varje matkasse finns både enkla och konkreta recept och alla råvaror som behövs för att ställa näringsriktiga och goda middagar på bordet under hela veckan.

Prova på matkasse för barn

För en del barnfamiljer kan det vara ett större steg att börja abonnera på en färdig matkasse från att ha planerat inköp, handlat och lagat maten på egen hand. Därför är det vanligt med prova på-priser för matkassar. Vid den första beställningen får du din matkasse till ett kraftigt rabatterat pris. Du kan utvärdera innehållet i lugn och ro och sedan bestämma dig för om du vill fortsätta med abonnemanget.

Barnkasse utan gluten

För barnfamiljen som har en eller flera medlemmar som är glutenallergiker finns barnkassar utan gluten att beställa.

Barnkasse utan laktos

Det är ganska vanligt med laktosintolerans eller laktosöverkänslighet bland mindre barn. I barnkassar utan laktos finns inga mejeriprodukter.