Ekologiska kassar – med kravmärkt & ekologisk mat

Prova på-pris från:

525kr

Ord. pris 675kr

3

4

515 - 1625kr

3

1-6

689-1389kr

5

2-6

355-755kr

3-5

1-4

959kr

4

4

699-999kr

3

2-5

699-999kr

3

2-5

Ekologisk matkasse

Att välja att handla ekologisk mat är i omsorg  för miljön, i syftet att både minska spridningen av kemikalier och att värna om de som bedriver jordbruk. Det förkommer ibland larmrapporter om rester av bekämpningsmedel i maten och risken av att kunna bli sjuk av vanlig odlad mat, men enligt jordbruksverket så är den risken egentligen försvinnande liten. Emellertid så är det en sundare attityd med att försöka välja ekologisk mat i så stor utsträckning som möjligt.

Det finns en stor efterfrågan på ekologisk mat bland gemene man och det är något som även producenterna av färdiga matkassar har lagt märke till. Det finns idag ganska många ekologiska matkassar att välja mellan och vissa producenter fokuserar helt och hållet på ekologiska råvaror i form av grönsaker, frukt, fågel, fisk, kött och spannmålsprodukter.

Fördelar med ekologisk matkasse:

  • Bra för miljön och för de som bedriver jordbruk
  • Nyttig mat rakt hem till dörren varje vecka eller varannan vecka
  • Ökad efterfrågan på ekologiskt mat ger ett större utbud
  • Varierade middagar för hela veckan
  • Recept med tydliga instruktioner

Bra med ekologiskt producerad mat

Ekologisk mat har producerats på ett för natur och djur hållbart sätt. Det innebär att bekämpningsmedel inte får användas vid odling, att djur ska kunna bete sig naturligt, och en det finns också regler kring etik för att få kalla produkter ekologiska. För slutprodukterna finns dessutom många restriktioner till exempel vad gäller tillsatser.

Ju mindre råvarorna har påverkats av industriella processer, desto mindre påverkan på miljön och omgivningen. Själva produktionen innebär också fördelar för naturen och klimatet, sistnämnda inte minst eftersom ekologiska matvaror också kan vara närproducerade.

Nyttig mat hela veckan

Ovan ser du exempel på matkassar som innehåller recept och matvaror för mellan 3-5 kompletta middagar för 2-4 personer. Med en ekologisk matkasse får du matvarorna med tillhörande recept levererade ända fram till dörren på söndagen alternativt måndagen och därmed är det mesta bestyret med planering och inköp redan ordnat innan veckan börjar. Med ett abonnemang på en ekologisk matkasse kan du alltså förenkla veckoplaneringen rejält.

Fler artiklar 

Matkassar och miljön

Ekologiska matkassar 

Vikten av att äta färsk mat 

Prova på ekologisk matkasse

Om du är intresserad av att börja abonnera på en ekologisk matkasse har du ofta ett eller ett par prova på-erbjudanden att utnyttja. Du kan ofta få en rejäl rabat på din första matkasse för att du ska få chansen att testa konceptet. Vill du inte fortsätta är det bara att säga upp abonnemanget.

10
Dagar
10
Timmar
10
Minuter
10
Sekunder
Ekologisk
Upp till 1549 kr på 5 kassar!
10
Dagar
10
Timmar
10
Minuter
10
Sekunder