Matkasse Malmö

I Sveriges nästa största stad har du mängder av valmöjligheter när du ska beställa matkasse. Vill du ha nya, internationella rätter varje vecka? Är det viktigt för dig att beställa från en miljömedveten leverantör? Föredrar du att få hem färdiglagad mat så att du slipper laga själv? Oavsett vad du har för preferenser kan du hitta det du söker bland de matkasse-leverantörer som finns i Göteborg idag.

Vilken matkasse som är bäst beror självklart på vad du föredrar, men det är bra att veta lite om alla olika alternativ innan du väljer. Här kan du läsa lite om varje matkasse och själv jämföra valen innan du testar. Vi listar alla tillgängliga alternativ och svarar några av de vanligaste frågorna som rör matkassar i Göteborg.

Matkasse Malmö
Upp till 1 359 kr rabatt på 5 kassar

Få Upp till 1 359 kr rabatt på 5 kassar

Spara upp till 1 359 kr rabatt på 5 kassar från HelloFresh och upptäck nya vegetariska mästerverk. 
HelloFresh Recension
9.9
Skräddarsy din matkasse och välj bland 80 olika rätter – varje vecka. Få hem inspirerande och välplanerade recept för minimalt matsvinn. Matbutik med livsmedel. Nya recept av våra kockar. 150 milj. port. sen 2024.
Linas Matkasse Recension
9.6

25% RABATT på din första familjelåda!

Spara tid på inköp och matlagning. Välj din måltidskasse: Viktminskningskassen, Vardagskassen, Familjekassen, Bootcamp, Vegetariskt. Förenkla din vardag och beställ din matkasse idag.
Better Feast Recension
9.1

Njut av 75 % rabatt på personliga måltidsplaner!

Gå ner i vikt med en personlig måltidsplan med vänliga menyer!

8.8

Nere i södra Skåne, längs Öresunds vindfulla kuster och soliga stränder hittar vi Malmö – Sveriges tredje största stad. Med sina 350,000 invånare är staden även störst i Skåne och breder ut sig över hela 77 km2 för att utgöra Malmö, Burlöv och Arlöv kommun.

Malmö grundades vid mitten på 1200-talet och då antagligen av den danska ärkebiskopen som ville ha en mellan-ort för sundet mellan kyrkstäderna Köpenhamn och Lund. Tack vare det rikliga fisket från Öresund växte sig Malmö snabbt större och större och det dröjde inte länge innan staden övertog titeln som den viktigaste staden i Skåne, tidigare hållen av Lund.

I den ständiga kampen med dansken blev Malmö, tillsammans med resterande Skåne, överlåten mellan de båda länderna och det var först efter Roskildefreden som staden tillslut kom åter i svensk ägo. Detta gjorde dock inte mycket för utvecklingen och det var inte förrän Frans Suell byggde hamn på 1700-talet som Malmö återhämtade sig och började växa.  

På 1900-talet byggdes därför Bulltofta flygplats – som på den tiden var Sveriges första och enda flygplats – Kronprinsen, en gång Sveriges högsta byggnad och framförallt Kockumsverket. På Kockums byggdes militär- och ångfartyg, främst på uppdrag av den svenska staten och under 1970-talet var varvet den största arbetsgivaren i Malmö och ett av de största varven i världen.

I modern tid är Malmö känt för sin kultur, mat och närhet till Danmark. Öresundsbron som stod klar år 2000 används årligen av 10,000-tas bilresenärer och tågtrafikanter och förbinder Malmö central (och i förlängningen resten av Sverige) med Köpenhamns flygplats, Kastrup och vidare till resterande fastland.

En tur igenom stadens många parker ger en direkt en känsla av vad Malmö verkligen kan vara och oavsett om man vandrar genom Slottsparken, Kungsparken eller Pildammsparken kan man ta del av en klick natur – mitt ibland höghus och betong. På sommaren är även en tripp ner till en av stadens stränder, antingen i Sibbarp eller Ribersborg vanligt.

För den som besöker Malmö för kultur kan ett besök på Malmö konserthus, Malmö opera eller nybyggda Malmö Live vara en upplevelse. Går man på operan är även ett besök på Operagrillen ett måste, där gastronomiska upplevelser blandas med vacker skönsång.

Den som är ute efter en mer stadsorienterad matupplevelse kan ta sig ner på ett av stadens många torg. Både Lilla torg, Möllevångstorget och Gustav Adolfs torg erbjuder en stor mängd restauranger och barer och är man senare sugen på lite uteliv ligger klubbar, barer och konsertställen bara ett stenkast därifrån.

Matkasse Malmö

Matkassar i Malmö

Vill man dock hellre äta middag hemma så finns det även i dessa fall en massa att erbjuda i Malmö. Ett populärt alternativ är en prenumeration på matkasse som gör att du och din familj får matvaror och recept hemskickat till dörren varje vecka – och allt ni behöver göra är att sno ihop recepten och sätta dem på bordet.

Du kan börja med att kolla in vår receptsamling och leta inspiration innan du beställer – eller varför inte ta en titt på menyerna hos till exempel Hello Fresh eller Linas Matkasse och se vad de har att erbjuda denna vecka!

Mathem är på ett uppdrag för att bekämpa matsvinn. Det erbjuder både matleverans och färdiga matkassar som du bara behöver värma upp. Ofta ser produkterna roliga ut, eller så kan oförgängliga varor ha förestående bäst-före-datum, men allt är helt säkert och användbart. Det betyder också att kostnaden är betydligt lägre än den skulle vara om du gick till butiken. Frukterna och grönsakerna packads säkert i en minimal förpackning.

Matkomforts detaljerade instruktioner gör denna tjänst perfekt för nybörjare. Om du inte har någon aning om var du ska börja kan den här tjänsten ge dig lite kulinariskt självförtroende. Recepten innehöll påminnelser om saker som att reservera en del av en ingrediens för senare användning eller att inte rengöra en panna som skulle användas senare för att göra en sås. Varje maträtt har en svårighetsgrad. Måltiderna vi provade var utsökt. Stjärnkockar kanske tycker att recepten är lite jobbiga att läsa igenom.

Vissa av oss, särskilt stadsbor, älskar en femstjärnig restaurangmåltid. Men om du försöker spara pengar kan det bli ganska dyrt att äta ute. Så, frekventa snabba avslappnade middagsgäster kan ta med sig restaurangupplevelsen – som i läckra förrätter utan att göra jobbet – till sina hem med Middagsfrid. Denna tjänst fokuserar på smakrika gourmetalternativ, inklusive veganska och vegetariska, utvalda av sitt team av kockar. Enligt receptkorten som medföljer varje kartong finns det två sätt du kan förbereda din mat: Kockens instruktioner, som kommer att kräva lite mer arbete (men inget en nybörjare inte kan hantera), och Snabbinstruktionerna, som främst kräver en mikrovågsugn och fem minuter av din tid.

Om du trodde att Hemköp bara var till för att beställa mat när du har ont om energi och tid, tänk igen – du också beställa alla ingredienser du behöver för en hel familjemiddag med Hemköps enkla matkassar. Vi älskar mångfalden av måltider som Hemköp erbjuder, men nya recept kastas inte in i mixen särskilt ofta. Om du gillar att experimentera med mat kan du bli lite uttråkad. Men om du gillar tillförlitlighet och förutsägbarhet, kan det här alternativet vara rätt val för dig, speciellt om du inte vill bli fast i en prenumerationstjänst. Dessutom kan du hämta dina dagliga matvaror samtidigt.

Hur många butiker levererar matkasse till Malmö?

Letar du efter en matkasse i Malmö behöver du inte leta länge. Staden erbjuder för närvarande 11 olika alternativ för den som är ute efter något bekvämt. Se vilka erbjudanden och rabatter som erbjuds och kolla in de olika menyerna.

Går det att välja leveranstid?

Generellt sätt så levererar de olika tjänsterna på specifika dagar men beroende på exakt adress – samt vilken tjänst som valts – så erbjuds det i vissa specifika fall möjligheten att välja leveransdag från en lista.

Mer om matkassar Sverige

10
Dagar
10
Timmar
10
Minuter
10
Sekunder
Matkasse Malmö
Upp till 1549 kr på 5 kassar!
10
Dagar
10
Timmar
10
Minuter
10
Sekunder