Glutenfri Matkasse – 7 svar på dina glutenfria frågor

Oavsett om du är allergisk, intolerant eller bara försöker undvika gluten är det idag enklare än någonsin att välja bort livsmedel innehållandes korn, vete och råg. En glutenfri matkasse gör genast livet enklare och i dagens utbud hittar du alltid recept med ingredienser utan gluten.

Vi har bestämt oss för att hitta Sveriges bästa matkasse utan gluten och hänger du med oss får du dessutom svar på många av dina glutenfria frågor!

Glutenfri matkasse med glutenfritt bröd

Glutenfritt bröd blir idag allt vanligare i matbutiker runt om i landet

Fördelar med en glutenfri matkasse

Det kan ofta var svårt att tillgodose olika krav gällande diet och allergier när man ska laga mat hemma. Gluten (precis som laktos) gömmer sig på de mest otroliga ställena i matvaror som köps hem från butiken och det blir därför ofta att all mat måste lagas “från scratch” för att kunna tillgodose alla behov. 

Med en glutenfri matkasse blir dessa steg genast mycket enklare och bland fördelarna hittar vi därför: 

  • Stort utbud av smakrika, nyttiga och framför allt glutenfria menyer
  • Alltid innehållandes naturligt glutenfria ingredienser eller alternativ utan gluten
  • Recepten framtagna av professionella kockar och dietister
  • Slipp undan stöket på snabbköpet och få allt du behöver hem till dörren
  • Spara både tid och pengar

Våra Topp 3 Glutenfria Matkassar

Hello Fresh glutenfritt

Hos HelloFresh får du varje vecka möjligheten att själv välja ut din veckomeny och kan med detta välja att endast få glutenfria recept nedstoppade i din matkasse. Normalt sätt hittar du alltid minst 5 olika recept, vilket gör att du kan fylla upp hela veckomenyn med maträtter fyllda med smak – men tömda på gluten. 

Ta del av vårt exklusiva erbjudande och få upp till 1249 kr rabatt på dina första fem matkassar!

Årstidernas Glutenfria matkasse

Årstidernas Glutenfria Vegankasse är en av marknadens mest populära alternativ för de som vill skippa köttet – men framför allt gluten. Med endast ekologiska råvaror i kassen är den glutenfria vegankassen från Årstiderna även en av Sveriges mest miljövänliga matkassar och hjälper dig sova gott om natten – och miljön att må bättre.

Upptäck Årstidernas glutenfria matkasse och få 20% rabatt när du startar en ny prenumeration!

Linas Glutenfria Matkasse

Hos Linas får du alltid landets mest omfattande meny och bland de färdigkomponerade matkassarna hittar vi även deras glutenfria alternativ. Med naturliga råvaror och smakrika recept levererar Linas en kasse fylld med inspirerande måltider och fantastiska middagsstunder – helt utan gluten. 

Få 30% rabatt på dina första tre kassar från Linas Matkasse med vårt exklusiva erbjudande!

Så här beställer du en glutenfri matkasse idag

Hos Matkasse.se hittar du alltid det bästa erbjudandet för din glutenfria matkasse. Så här beställer du utan gluten tillsammans med en av våra fantastiska rabatter:

  1. Välj en glutenfri matkasse bland våra många erbjudanden
  2. Klicka dig vidare till leverantörens hemsida där rabatten automatiskt läggs till
  3. Välj din matkasse utan gluten och slutför köpet i kassan
  4. NJUT glutenfritt tillsammans med familj, vänner eller bekanta
Glutenfri pasta

Även glutenfri pasta har blivit populärare på senare år och utöver det finns det även en hel mängd alternativ helt utan mjöl

Vanliga frågor och svar om glutenfria matkassar

Har HelloFresh glutenfritt?

Hos HelloFresh hittar vi varje vecka en av Sveriges största middagsmenyer och med detta också en mängd olika glutenfria alternativ. Valet är fritt så välj hur du vill och upp till fem, underbara, glutenfria måltider – varje vecka!

Finns det några bra alternativ för barn?

Är du ute efter en glutenfri matkasse som också passar barnen är ditt bästa alternativ Veckans Middag. Här går det att få samtliga kassar allergianpassade och därmed Barnens Matkasses underbara smaker och recept – helt glutenfria.

Vilken är den bästa glutenfria matkassen?

Hos Matkasse.se håller vi alltid fingret på pulsen av våra besökares omdömen och recensioner och just nu tycks Linas Glutenfria Matkasse vare det absolut mest populära alternativet utan gluten!

Många alternativ för glutenfritt

Har man en eller flera medlemmar av hushållet med glutenintolerans lönar det sig oerhört att prenumerera på en glutenfri matkasse. Det blir nämligen samtidigt allt vanligare med glutenintolerans vid födseln och svårare att hitta glutenfria ingredienser i matbutiken och i dessa fall kan det vara till stor hjälp att någon annan planerar, plockar ihop och skickar hem veckans middagar till dörren. 

Har man dubbla allergier i familjen – till exempel gluten- och laktosintolerans – hjälper en matkasse till ännu mer. Kolla därför in Ecovivas matkasse där du hittar detta alternativ för både deras originalkasse och den vegetariska. 

Vad innebär det att vara glutenintolerant?

Att vara glutenintolerant innebär att man inte tål proteinet gluten som bland annat finns i sädesslagen råg, vete och korn. Kroppens näringsupptag sker i tunntarmen och är man glutenintolerant orsakar det inflammation i tarmen som gör det omöjligt för den att absorbera näringen. Detta är en kronisk sjukdom som man har hela livet och kallas Celiaki.

Det är alltid viktigt att söka hjälp inom vården och få ett definitivt konstaterande av Celiaki och även om det är frestande så bör man inte själv börja utesluta gluten för att se om besvären blir bättre. Se istället till att få gjort en grundlig läkarutredning som fastställer diagnosen åt dig.

Har man glutenintolerans som ännu inte är behandlad, kan man i vissa fall också vara drabbad av laktosintolerans, eftersom den inflammerade tarmen då även får svårt att bryta ner laktos (mjölksocker). De besvären kan emellertid ofta gå över så snart man byter till en glutenfri kost och tarmluddet får lov att återhämta sig.

689-1389kr

5

2-6

789-1479kr

5

2-6

525-949kr

4

1-4

959kr

4

4

Prova på-pris från:

299kr

Ord. pris ca 539kr

3

4

10
Dagar
10
Timmar
10
Minuter
10
Sekunder
Glutenfri Matkasse – 7 svar på dina glutenfria frågor
Upp till 1549 kr på 5 kassar!
10
Dagar
10
Timmar
10
Minuter
10
Sekunder