Matkassar med recept fria från gluten

689-1389kr

5

2-6

789-1479kr

5

2-6

Prova på-pris från:

299kr

Ord. pris ca 539kr

3

4

Glutenfri Matkasse

Att vara glutenintolerant innebär att man inte tål proteinet gluten som bland annat finns i sädesslagen råg, vete och korn. Kroppens näringsintag sker i tunntarmen och är man glutenintollerant orsakar det inflammation i tarmen som gör det omöjligt för den att absorbera näringen. Detta är en kronisk sjukdom som man har hela livet och kallas Celiaki.

Det är alltid viktigt att söka hjälp inom vården och få ett definitivt konstaterande av Celiaki och även om det är frestande så bör man inte själv börja utesluta gluten för att se om besvären blir bättre. Se istället till att få gjort en grundlig läkarutredning som fastställer diagnosen åt dig.

Har man glutenintolerans som ännu inte är behandlad, kan man i vissa fall också vara drabbad av laktosintolerans, eftersom den inflammerade tarmen då även får svårt att bryta ner laktos (mjölksocker). De besvären kan emellertid ofta gå över så snart man byter till en glutenfri kost och tarmluddet får lov att återhämta sig.

Glutenfria varor och färdiga glutenfria matkassar

Det är inte alltid så enkelt att laga mat eller baka bröd som utesluter någon komponent. Det krävs ofta en del efterforskning bland receptsamlingar och en hel del erfarenhet i köket för att få till ett lyckat matlagningsresultat. Sen är det ibland svårt att få tag på glutenfria livsmedel i butik och beroende på var i landet man bor är sortimentet inte alltid så stort som man kanske önskar.

Recepten i en matkasse är, hos de flesta leverantörerna, komponerade av en dietist eller kostexpert. Detta innebär inte bara att man får goda recept att laga utan också att man kan känna sig trygg med att få näringsfyllda och noggrant beräknade middagar. Utöver det används många av råvarorna i en matkasse tillsammans med flera av måltiderna under veckans gång och man undviker med detta onödigt svinn eller att mat ligger och blir dålig.

Några fördelar med en glutenfri matkasse:

  • Behöver inte leta efter glutenfria varor i affären
  • Bra, näringsriktiga och beräknade, glutenfria recept för ett gott och lyckat resultat
  • Nya receptidéer

Utbudet av glutenfria matkassar

Det finns numera relativt många leverantörer som erbjuder glutenfria matkassar. Eftersom en konstaterad glutenintolerans är något man måste leva med livet ut blir det allt viktigare att man håller koll på sitt näringsintag och ser till så att man äter högkvalitativa och glutenfria produkter. Överst i denna artikel kan du se en sammanfattning av de tillgängliga, glutenfria matkassar som finns på marknaden och kan sedan enkelt jämföra dem genom att klicka vidare till deras respektive sidor.

Spara upp till 989 kr!
Glutenfri
29th september 2022
Erbjudandet upphör den
Glutenfri
Spara upp till 989 kr!
29th september 2022
Erbjudandet upphör den